Pulzar

A-Sides

Igazi név: Jason Cambridge
Profil: A születés dátuma: 1970. január 27-e
Hip Hop, Electro, Soul, Funk, Reggae és Rock voltak azok a stílusok, melyek a jövőben befolyásolták zenei alkotóerejét.

1992-ben Jason elkezdte kibocsátani a saját anyagát és elmenni tombolni hogy hallja az anyagát, ahogy játszódják. Amíg Roller Expressnél egy éjjel találkozott Olával a The Stage One Music Companyből és egy évvel később Ola elkezdte elosztani Jason rekordjait. Az idő múlt, Jason és Ola úgy döntött, hogy együtt állít fel egy rekordcímkét, Calling ez Boombastic Plastic, Jason rekordokat bocsátana ki a név alatt Citadel Kaos, ami állt Jasonből, Jan Salisbury és Simon Earth Leakage Tripből. Kaos citadellája végül egy másik fickóval, hívott George Jonesszal, igazságos Jan lett.

Sunshine Productions dallamai, mint például Above, a Clouds és Symphony In September volt Jason része a sikeres Rave himnuszoknak a hosszú listája, amiket kibocsátottak Just Another Labelön, (JAL). Még mindig érezte, hogy neki másik zenés irányokban kellett tolnia magát. Jason be akarta indítani a nagyon saját címkéjét. Nem tudok olyan embereket állítani a zenekari kocsira, akik másik embereket ütnek meg vagy éppen ugrani akarnak. Egy negatív hozzáállással bárki kinyírja a fejemet, mondások Jason, annyira elindítani a saját címkéjét azt jelentette, hogy teljesen fogja irányítani azt, amit tett, és az, akit beengedett.

1997 telén Jason és Ola létrehoztak egy Drumot n Bass rekordcímke hívott East Side. Jason azóta is futtatta a címkét és ők egy szilárd és sikeres csapatok voltak. A címkén levő művészek többsége az East Side-ból van ( London), bár Elementz Noize vagy Newcastle-ből és Majistrate Kentből van.

Jason építette a gonosz producerek egy csapatát: Embee, Cool Hand Flex, Uncle 22, Majistrate, Shape Shifter, Fate, D.T. és Randall, ki Kenny Kennel egyetemben Storm és Fabio egész idő alatt Jason dallamait játsszák a rádióban, klubokban és eksztázisoknál. Says Jason, nem sajátítok ki művészeket, de új zenéért vagyok a pillantáson mindig kint. Nem csak Jason futtatja East Side-ot, szintén futtat egy másik Drumot n Bass címke hívott Fuze.

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Biográfiák

 • Chriss Ronson

  DJ Chriss – vagyis Horváth Krisztián - 1977. október 26-án született Budapesten.
 • Matthew

  1979. március 21. születésű DJ/Producer . A zenei iránti szeretette hamar megmutatkozott , tini kora óta pörgeti a lemezeket kisebb klubokban !
 • Sterbinszky

  1993 és 1996 között,a magyarországi DMC-bajnokságot megtartják, amely egy technikai verseny dj-k között.
 • Kühl

  Kühl Tamás 1970. május 27.-én született Budapesten, tíz éves kora óta a zene a hobbija, először lemezjátszók mögött 1985-ben állt, akkor még funky és hip-hop lemezeket pörgetve. 1993-ban a Randevú lemezlovasa, ahol először találkozik a house zenével.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó