Pulzar

Partyajánló

Disko Partizani! Tour 2007 @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2007. november 29.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Folk, Breaks, Breakbeat, Drum and Bass,
Disco, House, Tech-house
Disko Partizani! Tour 2007Balkáni őrület, némi elektronikával megtámogatva. A frankfurti Shantel legendás Bucovina Clubja ezúttal Budapesten szedi áldozatait az új nagylemez megjelenése alkalmábA38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Disko Partizani! Tour 2007 @ A38, Budapest

Balkáni őrület, némi elektronikával megtámogatva. A frankfurti Shantel legendás Bucovina Clubja ezúttal Budapesten szedi áldozatait az új nagylemez megjelenése alkalmáb

November 29., csütörtök, A38 Hajó

Disko Partizani! Tour 2007 - Shantel & Bucovina Club Orkestar (D)

Shantel & Bucovina Club Orchestra (D)

A frankfurti születésű Stefan Hantel jó pár évig tolta a techno szekerét Németországban, és hosszú ideig az égvilágon semmi sem emelte ki a szcéna középmezőnyéből. Készített pár tisztesen összerakott, átlagos, technót-funkot-soult-bossa-novát elegyítő lemezt, hétvégenként lenyomta tisztesen összerakott, átlagos szettjeit, és ez valószínűleg így ment volna a jól megérdemelt nyugdíjig, ha...

...ha - talán bukovinai, Cernoviciből származó ősei jóvoltából - észre nem veszi, hogy a négynegyedekbe belefásult fiatalokra milyen elemi hatást gyakorol egy-két ellenpontos ritmusú, rezesbandával megtámogatott balkáni muzsika. Shantel érdeklődése egyre inkább a Fanfare Ciocarlia-, Boban Markovic- és Kocani Orkestar-féle zenék felé fordult, és ezeket játszva, ötvözve némi elektronikával, megbolondítva dubbal, house-zal, hamarosan Frankfurt egyik kultikus klubestjét, a Bucovina Clubot tudhatta magáénak. A DJ köré lassan élő zenekar került, az eddig megjelent két Bucovina Club-válogatás pedig felvonultatta a műfaj legnagyobbjait, és messzire vitte a kultikus frankfurti klub hírét.

A Bucovina Club maga a balkáni őrület. Eszetlen tempójú ritmusok, szerb, bolgár, román, roma és török muzsikák némi elektronikával, programozott alapokkal megtámogatva, bővérű menyecskék, ugrálás a DJ-pult tetején, a nekivadult közönség talán még bankjegyeket is dugdos a mixerbe... Shantelnek óriási szerepe van abban, hogy a balkáni zene meghódította a klubokat, de az Outkast és a Basement Jaxx hangmintái, a Gogol Bordello jóvoltából a stadionokat és a Borat révén a mozikat is. Ez utóbbihoz kapcsolódik, hogy Shantel állította össze a Fallal szemben rendezője, Fatih Akin idei, Oscar-díjra nominált filmjének, az Auf der andern Seitének zenéjét.

És most itt a friss Shantel-nagylemez, a Disko Partizani!, melynek sodró lendületű bemutató turnéján az A38-on is keresztülcsap a balkáni áradat.

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott lemezek

  • Freq Nasty - Fabriclive 42

    Freq Nasty mixeli a Fabriclive soron következő darabját. A széria negyvenkettedik epizódjában a világhírű breakbeat rasztafári az elektronikus zene legizgalmasabb stílusaiból szelektál, de a múltját sem tagadja meg.

Klubok

  • Westbahnhof

    Cím BudapestÚj hely ad otthont a budapesti underground arcoknak minden éjszaka, hétfőtől vasárnapig, a hauztól a dnb-ig napi tematikus elosztásban.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó