Pulzar

Partyajánló

Paul Van Dyk @ Syma

Fellépők
Dátum 2006. június 17.
Helyszín Syma
Stílus House, Minimal, Progressive House, House
Paul Van DykA dance műfaj rajongói Paul van Dyk-ot 2005-ben a Világ Legjobb DJ-jévé választották a DJ magazin Top 100 listáján. A Grammy díjra jelölt művész, zeneszerző, producer és politikai aktivista az első helyezettnek szóló díjat a londoni Ministry of Sound Clubban megrendezett ünnepségen vehette át.Syma

Paul Van Dyk @ Syma

A dance műfaj rajongói Paul van Dyk-ot 2005-ben a Világ Legjobb DJ-jévé választották a DJ magazin Top 100 listáján. A Grammy díjra jelölt művész, zeneszerző, producer és politikai aktivista az első helyezettnek szóló díjat a londoni Ministry of Sound Clubban megrendezett ünnepségen vehette át.

Tavaly van Dyk történelmet is írt, Grammy díjra jelölték a Legjobb Elektronikus / Dance Lemez műfajban, Reflections című szerzői albumáért, melyen többek közt a nagy sikerű “Time of Our Lives,” “Nothing But You” és “Crush” című slágerei szerepeltek. BPM Magazine Amerika Kedvenc DJ-jének titulálta, a DJ Magazine szerint ő a “Legjobb Zeneszerző”, az elmúlt két évben as 5 Dancestar Díjjal illették és tavaly elnyerte az Ariel Díjat is (mely az Oscar mexikói megfelelője) a Zurdo című filmhez alkotott zenéjéért.

Mindemellett Paul a “Rock the Vote” kampány aktív tagja is volt, kampánytársaival együtt arra bíztatta Amerika fiataljait, hogy éljenek szavazati jogukkal a 2004-es elnökválasztások során. Paul volt az első elektronikus zenei előadó, aki társult ehhez a mozgalomhoz, olyan művészek mellé, mint Bono, Mary J. Blige, Lenny Kravitz és a Black Eyed Peas.

Paul a keletnémet Eisenhuettenstadt-ban született, és az akkor még kommunista Kelet Berlinben nőtt fel. Németország újraegyesítése előtt a határt átszelő rádióhullámok jelentették számára az ablakot a kapitalista világra. Mivel lakóhelyén akkor nem létezett igazi klubkultúra, Paul többnyire a rádiót hallgatta, így találkozott olyan előadók zenéivel, mint például The Smiths vagy a New order.

1989-ben, amikor a fal végre ledőlt, hirtelen széleskörű klubélet indult virágzásnak Berlin-szerte, és bár a techno érvényesült igazán, Paul valami más, egyedibb hangzást keresett.

Ezt a keresést nem adta föl soha.  Zenei pályafutását két régi, ócska lemezjátszóval kezdte, és kezdetben remix szalagokat alkotott. Egyedi dance zenei stílusával a közönség először 1991-ben találkozhatott, az akkor még új berlini klubban, a Tresorban.
Paul szintén akkoriban kezdett önálló zenei szerzemények alkotásába. Első produkciója 1992-ben jelent meg, a "Perfect Day", melyet “Visions of Shiva”-ként Cosmic Baby-vel együtt alkotott.

1993-ban Paul-é volt az év klubslágere, a Humate „Love Stimulation”-re alkotott remixe.  A következő évben megjelent első lemeze, a 45 RPM , és a legendás berlini klub, "E–Werk" rendszeres fellépője volt.

A következő években Paul még több elismerést szerzett, olyan híres előadók számainak remixeivel, mint az Inspiral Carpets, Sven Väth, Curve és a New Order. Második lemeze, a Seven Ways , stabilan meghatározta helyét a világ legnagyobb elektronikus zenei előadói között.

A Seven Ways hazai és nemzetközi intejúk áradatát indította el, és Paul hamar a Top 100 közé került. Még az angol zenei média, mely köztudottan a saját hazai DJ-it promotálja  eslősorban, is lelkesen dícsőitette Paul lemezét. A DJ Magazine olvasói a Seven Ways-t az év Legjobb Albumának választották. Az elsöprő single-jei, mint "Beautiful Place", "Forbidden Fruit" és a "Words", a Salt Tank, Quattara és a Curve remixei, a brit és az európai slágerlistákon is egyaránt biztosították helyét a fő játékosok között.

A klub megszűnése előtt Paul-nak saját esteket szerveztek, olyan szintén szupersztár vendégfellépőkkel, mint, BT, Dave Seaman és Sasha.

1998-ban első lemezét, a  45 RPM –et Angliában is kiadták, és a “For an Angel” új remix változata világszerte slágerré vált. Az album két hétig vezette a slágerlistákat Angliában, Németországban négy hétig állt az első helyen, és előkelő helyezéseket ért el az amerikai, ausztrál, holland, belga és skandináv listákon is. Paul-t ekkor a legendás new york-i klub, a „Twilo” plusz az elismert sheffield-i  Gatecrasher rezidensévé választották.

1999-ben Paul és csapata új labelt hoztak létre, Vandit Records néven. Ez a kiadó felelős Paul, és más új, innovative dance DJ-k / előadók kiadványaiért is.

Angliában Paul kreatív megjelenéseiről a Deviant Records gondoskodott, az ő ötletük volt az 1998-as tripla CD, a "Vorsprung Dyk Technik". A 33 számot tartalmazó gyűjtemény Paul remixeinek legátfogóbb gyűjteménye, olyan klasszikusokkal, mint a  Humate "Love Stimulation" , Joe T. Vanelli "Playing with the Voice in Germany", a Binary Finary klubslágere, az "1998", illetve Paul saját slágere, a "For an Angel". Egy évvel a megjelenés után, 1999 novemberében a "Vorsprung Dyk Technik" hivatalosan is „Ezüstlemez” lett, több, mint 60 000 Angliában eladott példányszámmal, ami kifejezetten ritka jelenség tripla CD-k esetében.

2000-re, amikor Paul kiadta az Out There & Back –et, nyilvánvalóvá vált, hogy a berlini zenésznek még messze sokkal több van a tarsolyában, mint a hamisítatlanul egyedi klub szettjei, vagy a remixei melyek már így is minden idők legmeghatározóbb német DJ-jévé és producerévé tették.  Első válogatás mix CD-je, a Politics of Dancing , 2001-ben jelent meg, ezt 2003-ban a Global követte, egy eredeti szerzői CD/DVD, ami saját, világkörüli útjain szerzett tapasztalatait illusztrálja. 

Paul 4. albuma, a Reflections kis életképeket, történeteket demonstrál, és tavaly jelent meg. A lemez tizenhárom számának varázsa abban rejlik, hogy mindegyik dalban ott rejlik a lehetőség a túlzásra, a klisék túllépésére, és egyben mind rendkívül változatosak.   

A Reflections első megjelenése a “Nothing But You” sláger volt, mely az elbűvölő norvég vokállal és érzelmes-szenvedélyes szövegével “I have nothing but I have got everything when I have got you” gyorsan a vezető rádiócsatornák kedvencévé vált.

Röviddel az album harmadik single megjelenése, a “Crush” után, Paul a Wolfsheim zenekar énekesével Peter Heppner-rel társult egy produkcióra, közös munkájuk eredménye a “Wir sind Wir” c. sláger lett. Mindkét művészt a német TV dokumentumfilm, a  “Das Wunder von Bern” ihlette. A dal Németország szellemiségét és történelmét illusztrálja, hogy bár sok keleti és nyugati német elvesztette az önbecsülését, akkor is összefognak és nem félnek attól, hogy mit hoz a jövő.  A„Wir sind Wir“ –t 2005.október 3-án, a Német Újraegyesítés hivatalos ünnepségén, a potsdami Calgari Hallban, a  Filmorchester Babelsberg-gel élőben adták elő.

Paul van Dyk új dupla CD lemeze, The Politics of Dancing 2, többek közt van Dyk új, eredeti single-ét, a “The Other Side”-ot mutatja be. A szám szövegét maga Paul a megrendítő Tsunami katasztrófára írta írta, Wayne Jackson az előadója..
A rengeteg megjelenése mellett Paul turnénaptára is hihetetlenül zsúfolt, rendszeres fellépő helyekkel, többek közt London, Tel Aviv, Mexikó, New York és Szingapúr fő helyszínein. Mindeközben, Berlin mindig ott van, és vár rá – az interjúk, a helyi fellépések, saját labele, a Vandit, a stúdiója, illetve Soundgarden nevű rádió show-ja, melyet szerdánként a Fritz Rádió sugároz, illetve az interneten is hallgatható (www.fritz.de).

2006.06.17. SYMA rendezvénycsarnok
PAUL VAN DYK
3 órás exkluzív DJ szett, Politics of Dancing 2 lemezbemutató világturné
DJs: PAUL VAN DYK (D), OBSERVER (A), KÜHL (H)
www.pvdparty.hu
info@deadcode.hu
06 30 30 30 220

Kapcsolódó cikkek

  • Új videoklip a Bloody Beetroots-tól: Rockstedy

    Június utolsó hetében, a Ultra Records -nál jelent meg a BLOODY BEETROOTS vadonatúj single -je, a "Rocksteady". A zúzós nótához Wyatt Neumann rendező egy remekbeszabott videoklipet is készített, mely már látható a zenei TV-csatornákon, illetve megtekinthető a videó megosztókon is.
  • Richie Hawtin a Bónusz Fesztivál 2012-n!

    RICHIE HAWTIN személyében újabb headliner fellépővel bővült az október 13-án, szombaton sorra kerülő BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL line-up-ja! A jelenleg az ibizai Space-ben az "ENTER" névre hallgató rendezvénysorozatán dolgozó kanadai technolegenda a tavalyi Plastikman 1.5 live-show után idén dj-szettel készül megostromolni a Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválját.
  • BÓNUSZ Electronic Music Festival 2012 – Első nevek!

    2012. október 13-án ismét megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb egynapos elektronikus-zenei fesztiválja, a BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL. A nyári fesztiválszezon utáni időszak legjelentősebb rendezvénye idén is a budapesti HUNGEXPO hatalmas komplexumába várja a látogatókat.
  • Electric Deluxe podcast Alan Fitzpatricktól

    Néhány nap van már csak hátra a HYPERSPACE 2012-ig, ahol az Egyesült Királyság jelenlegi egyik legkeresettebb techno dj / producere, Alan Fitzpatrick is színpadra lép. A legutolsó lemezével a Beatport techno chart csúcsát is elérő zenész továbbra sem pihen, ezúttal ismét egy masszív podcasttal lepte meg a rajongóit.
  • Új Podcast Alan Fitzpatrick

    Új podcasttal jelentkezett az április 14 -i HYPERSPACE 2012 -n is fellépő brit techno-talentum, Alan Fitzpatrick.
  • ALAN FITZPATRICK ISMÉT A DRUMCODE-NÁL!

    Az április 14 -i HYPERSPACE 2012 -n, Budapesten is fellépő Alan Fitzpatrick újabb sikergyanús lemezmegjelenéssel jelentkezik. A napokban megjelent "Life Through Different Eyes" című EP egy különösen termékeny, hat hónapos stúdiómunka végeredménye.
  • Hot X @ HYPERSPACE 2011 Dj szett és Anima Sound System remix!

    Hot X hivatalos Soundcloud oldalán meghallgatható és letölthető az április 16 -i HYPERSPACE 2011 - 15 Anniversary rendezvényen rögzített HOT X szett.  Érdemes tovább böngészni az oldalt, hiszen a hamarosan megjelenő Anima Sound System - Tedd a napfényt…Hot X remixből is meghallgatható egy kis ízelítő. Kellemes zenehallgatást!
  • Above and Beyond interjú

    Az október 16-i T-Mobile Bónusz Fesztivál egyik legnagyobb dobásának a brit trance-sztáralakulat, az Above & Beyond fellépése ígérkezik. A csapatból Tony McGuiness állt rendelkezésünkre egy rövid telefonos csevej erejéig!
  • Richie Hawtin

    Richie Hawtin az elmúlt húsz év folyamán minden kétséget kizáróan az elektronikus-zenei szcéna egyik legmeghatározóbb egyénisége lett.
  • T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL 2010

    Idén megváltozott időpontban és új helyszínen jelentkezik a DEADCODE PRODUCTION megarendezvénye, a T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL 2010.
  • BÓNUSZ Fesztivál 2010 – újabb nevek !

    Az idei év legnagyobb magyar elektronikus zenei fesztiválján RICHIE HAWTIN , ABOVE & BEYOND és PETE TONG mellett a fellépők névsorát tovább színesíti még az angol THE ADVENT és NIC FANCIULLI, a francia PAUL RICTH, valamint a németek legújabb felfedezettje REBOOT is.
  • DUSTY KID INTERJÚ !

    Az április 10-i HYPERSPACE 2.0.1.0. egyik fő attrakciója lesz az utóbbi évek egyik legnagyobb felfedezettjének tartott DUSTY KID fellépése.
  • EXKLUZÍV INTERJÚ PAUL VAN DYK-KAL !

    Bár megkeresésünkkor Paul épp egy kilenc napos távol-keleti utazás előtt állt, mégis boldogan vállalta interjúfelkérésünket.
  • Grünanlage fesztivál újratöltve!

    Az évente megrendezésre kerülő The Grünanlage fesztivál ismét visszatér!
  • Armin, Guetta, Electric Zoo!

    Megvan az idei New York-i Electric Zoo fesztivál fellépőinek névsora. Armin Van Buuren, valamint David Guetta neve fémjelzi a két napos fesztivált, amely a Randall’s szigetén kerül megrendezésre. Sajnos nem hazánk fia a Bodytalkból ismert Randall után lett a sziget elnevezve. : )
  • HYPERSPACE 2009 DJ szettek a ROXY RÁDIÓban!

    2009. május 15. éjféltől hallhatjátok a ROXY radió „ROXY NIGHTMIX „ című műsorában az első két DJ szettet a 2009-es HYPERSPACE –en rögzített mixek közül .
  • Sven Vath Leedsbe vezeti a Cocoon legénységét

    Sven Vath június 27-én Leedsbe érkezik, hogy megnyissa a Cocoon In The Park eseményét.
  • Bugnology!

    Steve Bug a berlini dj és producer legújabb mixalbuma november elsején jelenik meg a Pokerflat Recordingsnál.A lemezen deep és vokális témákból válogathat a hallgató ahogy Bug saját kiadójánál a Dessous recordsnál megszokhattuk.

Ajánlott lemezek

  • Megjelent Steve Bug - Noir című albuma

    A Poker Flat Records vezérének új lemeze most októberben jelent meg. A Noir című lemez a Steve Bugtól már jól megszokott minőséget képviseli.
  • Shaping Elements (Poker Flat Recordings Vol. 8)

    A Poker Flat ismét összerakta szokásos válogatás lemezét, sok régi klasszikussal és friss zenével jelentkezik a Shaping Elements 8. része.
  • All Inn Black 001 By Case Sensitive

    Az All Inn Records sikertörténete kétségtelenül az elmúlt hónapok egyik legnagyobb szenzációja.
  • Steve Bug analógba utazik

    Steve Bug nyárra tervezi negyedik nagylemeze megjelentetését saját kiadója, a Poker Flat égisze alatt.
  • Repül az idő, főleg Steve Bug számára

    Steve Bug hamarosan jelentkezik kizárólag digitális formátumban megjelenő válogatás albumával, amely munkásságának elmúlt 10 évéből válogat.
  • 10 éves a Poker Flat

    Steve Bug Poker Flat kiadója idén ünnepli 10. fennállását ezért a jeles esemény alkalmából egy 3 lemezes ünnepi album kerül kiadásra.
  • 10 éves a Poker Flat Recordings

    2009-ben érkezett tízedik születésnapjához a német elektronikus zene egyik legmeghatározóbb kiadója, a Steve Bug által vezetett Poker Flat Recordings

Régebbi partyk ezen a helyszínen

  • [2010-04-10] Hyperspace 2010
    @ Syma

    Minden idők legerősebb line up-jával vár minden elektronikus zene rajongót április 10 -én a 2010 -es HYPERSPACE.
  • [2009-04-11] HYPERSPACE 2009
    @ Syma

    E hét végén, április 11-én, végre elérkezik a pillanat, és egy évnyi várakozás után újra feldübörögnek a hangfalak Magyarország vezető technoparti-sorozatán, a fennállásának immár tizennegyedik évét taposó HYPERSPACE-en.
  • [2008-08-30] BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FEST
    @ Syma

    A 2008-as nyári fesztiválszezon utolsó nagy dobásának lehetünk tanúi augusztus 30-án a budapesti SYMA Rendezvényközpont két óriási arénájában.
  • [2008-08-30] Bónusz Electronic Music Festival 2008
    @ Syma

    2008.08.30. BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL SYMA ”A” és ”B” ARÉNA - BUDAPEST
  • [2008-06-14] SHARAM
    @ Syma

    Kezdjük egy kis időutazással: emlékeztek Paul Van Dyk 2006-os budapesti fellépésére? Mélyvörösben pompázott a Syma csarnok és Magyarországon azelőtt sosem látott technikai elemekkel tették abszolút tökéletessé a party-t a szervezők. Az egész terület úgy festett, mint egy óriási luxusklub, ahol mindenki VIP-vendégnek érezhette magát. A kiszolgálás minden tekintetben hibátlan volt, a jegyek mégis normál áron kerültek értékesítésre. Aki akkor ott járt, hosszasan emlegette ezt a nem mindennapi rendezvényt.
  • [2008-06-14] SHARAM / DEEP DISH
    @ Syma

    Kezdjük egy kis időutazással: emlékeztek Paul Van Dyk 2006-os budapesti fellépésére? Mélyvörösben pompázott a Syma csarnok és Magyarországon azelőtt sosem látott technikai elemekkel tették abszolút tökéletessé a party-t a szervezők. Az egész terület úgy festett, mint egy óriási luxusklub, ahol mindenki VIP-vendégnek érezhette magát. A kiszolgálás minden tekintetben hibátlan volt, a jegyek mégis normál áron kerültek értékesítésre. Aki akkor ott járt, hosszasan emlegette ezt a nem mindennapi rendezvényt.
  • [2008-04-19] HYPERSPACE 2008
    @ Syma

    Nincs mese, a visszaszámolás megkezdődött. Napról napra közeledik az április 19-i dátum és vele az idei év egyetlen HYPERSPACE-e is. A hetek óta tartó kampánynak köszönhetően a fellépőkről már mindent tudni lehet, a technikai körítésről azonban nem beszéltünk még. Pedig érdemes, hiszen a budapesti SYMA-csarnokban megrendezett Hyperspace minden tekintetben a maximumot hozza e téren is.
  • [2007-12-01] KNE' DEEP WORLD TOUR 2007
    @ Syma

    'Először a külsőd alapján döntenek rólad, csak ezt követően lesz a személyiséged is érdekes.' - jelentette ki DJ Rush egy webinterjúban pár évvel ezelőtt, s az idő őt igazolta. Isiah Major, Major Rush, Russian Roulette, mára a chicagoi dj-producer valamennyi alteregoját jól megjegyezte a világ. A szokatlan, gyakran polgárpukkasztóan meghökkentő imázzsal parádézó Rusht egyesek a techno Denis Rodman-jeként aposztrofálják, nem véletlenül. Feltűnő megjelenése, rendkívül magas termete, kaján vigyora és elementáris játéka vélhetően bajnoki posztra emelnék egy képzeletbeli techno NB1-ben. A közönség-díjat legalábbis biztosan bezsebelné.
  • [2007-11-24] HUNGARIAN ALL STARS 2007
    @ Syma

    DJ-k: BUDAI, CHRISS, DANDY, HOT X, KÜHL, NAGA, PALOTAI, PÖLI SLAM JR, STERBINSZKY
  • [2007-10-22] MAYDAY 2007
    @ Syma

  • [2007-09-15] PAUL VAN DYK - In Between Album Tour 2007
    @ Syma

    PAUL VAN DYK, világ Nr 1. DJ -je, az augusztusban megjelenő új albumának a lemezbemutató világturnéja keretében 2007. szeptember 15-én, közel másfél év után ismét Magyarországra látogat , hogy a tavalyihoz hasonló gigantikus partit prezentáljon a rajongóinak a budapesti SYMA Arénában !
  • [2007-08-25] Bónusz 2007
     

    2007 augusztusának utolsó hétvégéjén ismét jelentkezik a legnagyobb hazai elektronikus zenei fesztivál, a Parádé Bónusz. A Parádé hivatalos zárórendezvényeként elhíresült sokhelyszínes megaparti a hagyományt folytatva idén is kivételes programfelhozatalt prezentál: több olyan világsztár érkezik Magyarországra, akik Európában vagy az Egyesült Államokban önálló fellépéseiken is sportcsarnokokat töltenek meg, vagy éppen a legnevesebb európai fesztiválokon főműsoridőben szórakoztatják a közönséget.
  • [2007-06-21] VIVA COMET 2007, a díjátadó, ami lázba hozza a zenei életet!
     

    Június 21-én idén is összegyűl a sztár világ színe-java a SYMA Csarnokban. A színpadon egy óriási show szereplőjeként mindenki ott lesz, aki számít a hazai pop világban!
  • [2007-06-09] ELECTRONIC BEATS FESTIVAL
    @ Syma

    Fellépők: Kelis ( USA ), Felix da Housecat ( USA ), Neo ( H ), Hot X ( deadcode - H ), Coyote ( deadcode - H )
  • [2007-06-09] Electronic beats fesztivál
    @ Syma

    A nemzetközi hírű R&B/soul énekes, Kelis a június 9-ei budapesti „electronic beats” Fesztivál kiemelt sztárvendége olyan nagynevű előadók mellett, mint a chicagói Felix da Housecat, valamint a magyar NEO, Hot X és Coyote . Jegyek már kaphatók.
  • [2007-05-26] Tiesto koncert
    @ Syma

    Már csak 1 hét és TIESTO ismét Budapestre látogat az Elements of Life világturné keretében. Budapestre is 16 kamionnyi hangal és látványtechnikai berendezéssel érkezik a Tiesto cirkusz.
  • [2007-04-28] HYPERSPACE 2007
    @ Syma

    Chris Liebing, Advent live!, Adam Beyer, Monika Kruse, Dominik Eulberg – színtiszta nemzetközi sztárparádé avatja fel a Hyperspace új időszámítását április 28-án, a budapesti Syma csarnokban.

Szervező

  • Deadcode

    A legnagyobb elektronikus zenei partyszervező Magyarországon, nevéhez fűződik a Hyperspace és a Bónusz rendezvénysorozat.

Helyszín

  • Syma

    Sport és rendezvényközpont.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó