Pulzar

Belépő
Mindenkinek3 000 Ft

Partyajánló

Noisia & Future Prophecies @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2005. május 28.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Drum and Bass, Drum and Bass, Jungle
Noisia & Future Prophecies2005.05.28. - Noisia (NL), Future Prophecies (N) @ A38 HajóA38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Noisia & Future Prophecies @ A38, Budapest

2005.05.28. - Noisia (NL), Future Prophecies (N) @ A38 Hajó

ECLIPS3 MEDIA PROUDLY PRESENTS: ECL-E001

IDÕPONT:
[+] 2005. MÁJUS 28. (SZOMBAT), 22:00-05:00
HELYSZÍN:
[+] A38 HAJÓ (BUDAPEST, PÁZMÁNY PÉTER SÉTÁNY, A PETOFI-HÍD BUDAI HÍDFOJÉNÉL)
LINE UP:
[+] NOISIA [NL]
MOVING SHADOW | RENEGADE HARDWARE SHADOW LAW | SUBTITLES – NL
[+] FUTURE PROPHECIES [N]
MOVING SHADOW | RENEGADE HARDWARE BREAKBEAT KAOS | SUBTITLES – N
[+] CHRIS.SU + SKC
COMMERCIAL SUICIDE | DSCI4 | TACTILE
[+] JADE + MATT-U
MOVING SHADOW | BLACK SUN EMPIRE REC.
[+] AXIM + LIQUID
ECLIPS3 MEDIA | SZOLFÉZS | RADIOCAFÉ 98.6

JEGYEK:
[+] ELÖVÉTEL KIZÁRÓLAG AZ A38 HAJÓN
[+] MÁJUS 16-TÓL: 2500.- HUF
[+] RENDEZVÉNY NAPJÁN: 3000.- HUF

INFO:
[+] TEL: [+36] 30 567-4469
[+] WEB: WWW.ECLIPS3EVENTS.COM
[+] E-MAIL: INFO@ECLIPS3MEDIA.COM

EXTRA:
[+] DROGPREVENCIÓS TÁJÉKOZTATÁS
[+] DIA- ÉS PROJEKTOROS VETÍTÉS
[+] VISUAL BY ECLIPS3 INZANES

TÁMOGATÓK:
[+] RADIOCAFÉ 98.6
[+] EXIT MAGAZIN
[+] ORIGO
[+] STARTLAP
[+] IMPULSECREATOR (DRUMANDBASS.HU)
[+] PULZAR.HU

A Noisia [mely a “VISION” szó 180 fokos fordítottja] összesen három hollandiai fiatalembert takar Groningenből: Nik Roos [21], Martijn van Sonderen [21] és Thijs de Vlieger [22]. Nik és Thijs egy iskolába jártak, ahol egy helyi grafitty banda révén kötöttek barátságot.

1998-ban kezdtek el, akkor még kedvtelésből zenét írni. A drum and bass-el való első találkozásuk után rögtön áttértek a tört ütemekre és az elején még csak egyszerű hobbinak induló elfoglaltság hamar megszállottsággá vált. Néhány sikeres együttműködés után Martijn - aki már a Nikkel és Thijs-jal való találkozása előtt is foglalkozott zeneírással [hiphop producerként] – aki klasszikus zongorán is játszott, szintén tagja lett a Noisia csapatának.

Hamar rájöttek, hogy az Internet kitűnő eszköz tapasztalat- és feedback-szerzésre. A legelső olyan szerzeményük is, amely iránt komoly érdeklődést mutatott egy neves kiadó [Mayhem “Shadow-Law”-ja] egy fórum révén került látószögbe. Ez az érdeklődés komolyan motiválta őket zenei hangzásuk tökéletesítésére.

2003. februárjában Paul Reset "Nerve" kiadójának gondozásában “Tomahawk” címen napvilágot látott az első kiadásra kerülő Noisia track. A lemez túloldalán található “Silicon” pedig Mayhem rövid, de gyümölcsöző hollandiai látogatásának lett az eredménye.

Mostanra már a Noisia jóval nevesebb és elismertebb kiadói megjelenésekkel büszkélkedhet: Subtitles, Rob Playford Moving Shadow-ja, vagy az 1995-ben létrehozott Renegade Hardware. Mindezek mellet olyan ismert nevekkel dolgoztak már együtt, mint a Cause 4 Concern, Teebee, Mayhem vagy a Bad Company UK. Nem olyan régen remixet készítettek Konflict [Kemal és Rob Data] már klasszikusnak számító “Messiah” trackjére is, rövidesen érkezik a Soulproof – Untrue (Noisia rmx), és zenéikből Teebee és Matrix is készített átiratot.

A Future Prophecies, azaz Richard Animashaun Thomas és Tony Anthun az egyik legismertebb drum & bass duó Norvégiából. Kivételes zenei tudásuk révén bejárták egész Norvégiát, Európát és az Egyesült Államokat. Olyan kiadókkal a hátuk mögött, mint a Subtitles, a Renegade Hardware, a Moving Shadow, a Certificate 18, vagy az Outbreak, komolyan kell velük számolni!

Tony Osloban született és annak egyik külvárosában nőtt fel. 1984 körül kezdett el játszani az egyik helyi klubban. Hamar továbblépett azonban és csakhamar rave és más stílusú partikon tűnt fel. Elkezdett kísérletezni a különféle zenei stílusokkal, melynek során rájött, hogy az egyszerű sample-ökből sokkal többet is ki lehet hozni:

„Felismertem, ha azt akarom továbbvinni, amit kitaláltam, szükségem lesz valakire, aki rendelkezik a megfelelő zenei előképzettséggel. Ekkor találkoztam Richard-dal.” Richard családja révén nagy zenei múltra tekint vissza. A zeneiskolában popot és rockot tanult és ez volt az az időszak, amikor elkezdett foglalkozni az igazi stúdiómunkával is. Mindezek mellett „technoidos” live showkat is szervezett.

DJ szettjeiket (”Live Hybrid Sessions”) általában nem a szokványos módon prezentálják, hanem különleges live act-et produkálnak számítógéppel, beat-box-al, szaxofonnal és vokállal.

"Zenei filozófiánk, hogy nem léteznek határok. Célunk, hogy megteremtsük azt a szabadságot, amelyben azt tehetünk, amit akarunk. (…) Minden stílust összhangba hozunk a zenénkben, bármiről legyen is szó. Végső soron akármit készítünk, a lényeg, hogy elérjünk egyfajta eufóriát, az érzést, hogy igen, ez az a pillanat.”

Régebbi partyk ebből klubból

Szervező

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó