Pulzar

Noisia

A Noisia [mely a “VISION” szó 180 fokos fordítottja] összesen három hollandiai fiatalembert takar Groningenből: Nik Roos [21], Martijn van Sonderen [21] és Thijs de Vlieger [22]. Nik és Thijs egy iskolába jártak, ahol egy helyi grafitty banda révén kötöttek barátságot.

1998-ban kezdtek el, akkor még kedvtelésből zenét írni. A drum and bass-el való első találkozásuk után rögtön áttértek a tört ütemekre és az elején még csak egyszerű hobbinak induló elfoglaltság hamar megszállottsággá vált. Néhány sikeres együttműködés után Martijn - aki már a Nikkel és Thijs-jal való találkozása előtt is foglalkozott zeneírással [hiphop producerként] – aki klasszikus zongorán is játszott, szintén tagja lett a Noisia csapatának.

Hamar rájöttek, hogy az Internet kitűnő eszköz tapasztalat- és feedback-szerzésre. A legelső olyan szerzeményük is, amely iránt komoly érdeklődést mutatott egy neves kiadó [Mayhem “Shadow-Law”-ja] egy fórum révén került látószögbe. Ez az érdeklődés komolyan motiválta őket zenei hangzásuk tökéletesítésére.

2003. februárjában Paul Reset "Nerve" kiadójának gondozásában “Tomahawk” címen napvilágot látott az első kiadásra kerülő Noisia track. A lemez túloldalán található “Silicon” pedig Mayhem rövid, de gyümölcsöző hollandiai látogatásának lett az eredménye.

Mostanra már a Noisia jóval nevesebb és elismertebb kiadói megjelenésekkel büszkélkedhet: Subtitles, Rob Playford Moving Shadow-ja, vagy az 1995-ben létrehozott Renegade Hardware. Mindezek mellet olyan ismert nevekkel dolgoztak már együtt, mint a Cause 4 Concern, Teebee, Mayhem vagy a Bad Company UK. Nem olyan régen remixet készítettek Konflict [Kemal és Rob Data] már klasszikusnak számító “Messiah” trackjére is, rövidesen érkezik a Soulproof – Untrue (Noisia rmx), és zenéikből Teebee és Matrix is készített átiratot.

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

  • Drum and Bass

    Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó