Pulzar

Noisia

A Noisia [mely a “VISION” szó 180 fokos fordítottja] összesen három hollandiai fiatalembert takar Groningenből: Nik Roos [21], Martijn van Sonderen [21] és Thijs de Vlieger [22]. Nik és Thijs egy iskolába jártak, ahol egy helyi grafitty banda révén kötöttek barátságot.

1998-ban kezdtek el, akkor még kedvtelésből zenét írni. A drum and bass-el való első találkozásuk után rögtön áttértek a tört ütemekre és az elején még csak egyszerű hobbinak induló elfoglaltság hamar megszállottsággá vált. Néhány sikeres együttműködés után Martijn - aki már a Nikkel és Thijs-jal való találkozása előtt is foglalkozott zeneírással [hiphop producerként] – aki klasszikus zongorán is játszott, szintén tagja lett a Noisia csapatának.

Hamar rájöttek, hogy az Internet kitűnő eszköz tapasztalat- és feedback-szerzésre. A legelső olyan szerzeményük is, amely iránt komoly érdeklődést mutatott egy neves kiadó [Mayhem “Shadow-Law”-ja] egy fórum révén került látószögbe. Ez az érdeklődés komolyan motiválta őket zenei hangzásuk tökéletesítésére.

2003. februárjában Paul Reset "Nerve" kiadójának gondozásában “Tomahawk” címen napvilágot látott az első kiadásra kerülő Noisia track. A lemez túloldalán található “Silicon” pedig Mayhem rövid, de gyümölcsöző hollandiai látogatásának lett az eredménye.

Mostanra már a Noisia jóval nevesebb és elismertebb kiadói megjelenésekkel büszkélkedhet: Subtitles, Rob Playford Moving Shadow-ja, vagy az 1995-ben létrehozott Renegade Hardware. Mindezek mellet olyan ismert nevekkel dolgoztak már együtt, mint a Cause 4 Concern, Teebee, Mayhem vagy a Bad Company UK. Nem olyan régen remixet készítettek Konflict [Kemal és Rob Data] már klasszikusnak számító “Messiah” trackjére is, rövidesen érkezik a Soulproof – Untrue (Noisia rmx), és zenéikből Teebee és Matrix is készített átiratot.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

  • Indul Újvidék legnagyobb fesztiválja, az EXIT!

    21. alkalommal várja a fesztiválozókat Újvidék egyik legkülönlegesebb helyszínén, a Péterváradi erődben az EXIT Fesztivál. Július 7-től 12-ig 40 helyszínen olyan világsztárok lépnek fel, mint Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J vagy éppen Sama’ Abdulhadi. A fesztiválon idén is egyetlen magyar kapott lehetőséget a bemutatkozásra, így Saya Noé varázsolja majd el a közönséget a péntek esti órákban.
  • Faith No More a jubileumi VOLT-o

    A jubileumi VOLT Fesztivál az elvárásokat is felülmúló világsztár-kínálattal várja vendégeit Sopronba. A hamarosan teljesnek mondható line-up újabb nevekkel bővült: az idei év talán legfontosabb hazai rockzenei eseményének ígérkezik a Faith No More fellépése a 20. VOLT Fesztiválon, az elektronikus zene szerelmesei pedig ikonokat és új neveket egyaránt köszönthetnek az idei VOLT-on: jön Caspa, Toddla T és a Camo & Krooked.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó