Pulzar

Partyajánló

Aero Café @ Meo

Fellépők
Dátum 2005. március 19.
Helyszín Meo
Stílus House, Trance, Techno, Tech-house,
Progressive House, Minimal, House, Hardcore,
Hard Techno, Deep House
Aero CaféBudapest évek óta hónapról-hónapra igazán nagynevű művészeket lát vendégül a világ legtávolabbi pontjairól. Bár a kínálat tekintetében panaszra valóban nincs okunk, a tapasztalat mégis az, hogy a bulikhoz kapcsolódó körülmények könnyen elronthatják a közönség kedvét. A rossz helyszín, a kényelmetlen körülmények, a szegényes büfékínálat, vagy éppen a gyengélkedő hangtechnika hamar rányomja bélyegét a résztvevők hangulatára… Meo

Aero Café @ Meo

Budapest évek óta hónapról-hónapra igazán nagynevű művészeket lát vendégül a világ legtávolabbi pontjairól. Bár a kínálat tekintetében panaszra valóban nincs okunk, a tapasztalat mégis az, hogy a bulikhoz kapcsolódó körülmények könnyen elronthatják a közönség kedvét. A rossz helyszín, a kényelmetlen körülmények, a szegényes büfékínálat, vagy éppen a gyengélkedő hangtechnika hamar rányomja bélyegét a résztvevők hangulatára…

Az AeroCafé arra vállalkozik, hogy új színnel gazdagítsa a főváros kulturális palettáját.
A fedélzeten egyetlen este több olyan világsztár is tiszteletét teszi, akik rendszerint önállóan is megtöltik Európa legnevesebb klubjait.

2005-ben négyszer nyitja ki kapuit az AeroCafé. Alkalomról-alkalomra világsztárokat és kuriózumnak számító előadókkal találkozhatunk a fedélzeten. Ezeken az estéken igazi műfajkavalkádra számíthatunk: élő koncertek és dj-k váltják egymást a színpadon, a drum and bass-től a hiphopig, a jazztől a breakbeatig. A program szempontjából talán „minőségi garanciát” jelenthet, hogy az AeroCafé pilótái azonosak a soproni VOLT Fesztivál házigazdáival.

A pazar kínálat mellett fontos, hogy a programoknak otthont adó helyszínek minden alkalommal erre az estére „full extrás” klubbá alakított, a megszokottnál jóval komfortosabb intézmények. Március 19-én, az egykori MEO falai között a programok három teremben zajlanak: a vendégek kényelmes boxokban és a közkedvelt Blup! babzsák-fotelekben cseveghetnek, de lesz kávézó, koktélbár, látványos vetítés, ezernyi szolgáltatás és persze a hazai kedvencek mellett világsztárok Olaszországtól Németországon át egészen az Egyesült Királyságig.

Biztonsági öveket kérjük bekapcsolni! Hamarosan indulunk!

line up
1-es terminál:
20:00-21:00 The Uptown Fellaz (dj set)
21:00-22:30 Mo'Horizons (live)
22:30-00:30 Nicola Conte (dj set)
00:30-02:00 E-Z Rollers fet. The Lady Roller & MC Jakes
02:00-04:00 Dj Storm
04:00-06:00 Dj Palotai

2-es terminál:
22:00-04:00
Cyborg Templar & Dj Pozsi

INFORMÁCIÓ
IDŐPŐNT: 2005. március 19. szombat
BESZÁLLÁS: 20 órakor
HELYSZÍN: MEO - AEROCAFÉ: (Budapest, IV. József Attila u. 4–6.)
A HELY MEGKÖZELÍTHETŐ: autóval: Végig a Váci úton, az Árpád úti kereszteződés után az első keresztutca jobbra. Tömegközlekedéssel: M3-as metróval az Újpest–Városkapu megállótól 5 perc gyalog, az Újpest–Városközpont megállótól 10 perc séta. 30-as busszal Újpest - Centrum Áruház megállótól 10 perc gyalog.14-es villamosal, Újpest - Centrum Áruház megállótól 10 perc gyalog.
JEGYÁR: elővételben 3600 Ft, a helyszínen 4000 Ft. Az ár tartalmazza az Áfát és a reptéri illetéket.
JEGYELŐVÉTEL: Ticket Express irodákban országszerte, Deep Lemezbolt, Subvibe, www.volt.hu/aerocafe,
INFORMÁCIÓ: www.volt.hu/aerocafe, info@volt.hu, telefon: (06 20) 321 2000

Mo’ Horizons élő koncert!
A Mo’ Horizons az elmúlt években világszerte hatalmas elismerést vívott ki magának a modern jazz- és klubszénában: tekintélyes szaklapok méltatják munkáikat, élvonalbeli nemzetközi lemezlovasok (mint Gilles Peterson vagy Norman Jay) kedvenceivé váltak, és a csapat által megteremtett, új stílusú hangzás megannyi követőre talált.
Felhőtlen „napfényzenéjük” alapelemei az ’50-es évek könnyedségével előadott latin jazzből, a ’60-as évek soul-zenéjének emberközeliségéből, és a ’70-es évek amerikai funk-jának pozitív, már-már naiv lelkesedéséből táplálkozik. Mindezt észrevétlenül ötvözik az ezredforduló technológiájával, s teszik mindenki által befogadhatóvá – anélkül, hogy hatásvadász, vagy kommersz eszközökhöz nyúlnának.
Dalaik rendszeres szereplők a német, sőt az angol lemezeladási listák élén, számtalan válogatás-kiadvány húzóneveként szerepel 1-1 Mo’ Horizons dal, de a világ legnívósabb jazzfesztiváljainak is gyakori és ünnepelt vendégei (Montreaux Jazzfest, Wiesen Jazzfest, stb.). Értékes darabjaik olyannyyira izgalmasak és fogyaszthatól egyben, hogy dalaikat számos multicég kérte „kölcsön” reklámjaikhoz. (pl.: IKEA; Viva, stb.)
A Horizons-brigád dj-ként is járja a világot, ez alkalommal azonban zenekari felállásban láthatjuk és hallhatjuk őket az AeroCafé fedélzetén!

E-Z Rollers feat. The Lady Roller & MC Jakes
Az 1995-ben alakult E-Z Rollers név mögött az angol Moving Shadow kiadó legkelendőbb exportcikkét tisztelhetjük. A banda egyedi zenéje mára már a kiadó védjegyévé is vált. Nem csoda, hiszen a jazzt és a drum 'n' bass-t úgy tudták ötvözni, hogy abból egy teljesen eredeti, utánozhatatlan, mégis mindenféle erőlködés nélküli, könnyeden dinamikus és korszerű tánczene született.
Az igazán átütő ismertséget a Walk This Land című opuszuk hozta, melyet Guy Ritchie A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső kultuszmozi betétdalaként és reklámzenéjeként is felhasznált.
Az E-Z Rollers nem csak a stúdióban, hanem a klubokban is bizonyít. Legyen az élő fellépés vagy DJ szett, nem tagadják meg vidám, funkkal átitatott világukat, mindemellett ízelítőt adnak a drum and bass színtér legfrissebb kínálatából is. Fellépéseiken Kelly Richards mellett a Moving Shadow és a Tech Itch kiadók "házi" szövegládája, Jakes Mc fokozza a hangulatot.
A tavalyi VOLT Fesztivál második napján teltházas bulit nyomtak, olyat, amely után a közönség reggel 8 után is alig engedte le a színpadról a britteket követő Palotait. Aki ott volt, tudja, mire számíthat az AeroCafé harmadik nemzetközi sztárjától…

NICOLA CONTE OLASZORSZÁGBÓL
Az előző évtizedben az olasz modern hangzás és új hullám Nicola Conte nevével kapcsolódott össze. A jazz-ből és a ’60-as-’70-es évek filmslágereinek dallamvilágából vett élményeknek köszönhetően a Bariból származó elszánt fiatalember világszerte elismert dj és producerré vált. Első szerzeménye a „Bossa per due” óriási underground sláger volt, amelyet 2000-ben a Jet Sounds című album követett: egy tökéletesen megkomponált lemez, finoman adagolt elektronikus hangzással. Nicola Conte ezt követően szinte az egész világ fontos színpadait bevette: számtalan fellépést tudhat maga mögött Tokiótól Moszkváig, San Franciscotól Budapestig. A New Standards című EP-n Nicola a elektronikus jazz érett és értő szerzőjeként és producereként jelenik meg. 2001-ben Rosalia De Sauza első szólóalbumán dolgozott. A lemez tökéletes ötvözete a bossa novának és a legújabb elektronikus trendeknek.
A legutóbbi 2004-es album, az Other Directions külsőleg és belsőleg egyaránt egy érett jazz-zenész profi és összetéveszthetetlen műve.
Manapság, ha meghallasz egy számot, amely a 60-as évek swingjét idézi, de mégis valahogy „mainak” tűnik, szinte biztos lehetsz benne, hogy Nicola Conte szerzeményről van szó. Elengedhetetlenül dögös jazz fíling, hatalmas szólók, latinos ritmus és álomszerű vokálok. Őt hívják Nicola Conténak.
Hogy mire számíthatunk Nicola Conte fellépése alatt az AeroCafé táncparkettjén? Az egyelőre a Művész titka…

DJ STORM – NŐ A PULT MÖGÖTT
A drum and bass szcéna legfontosabb női dj-je, aki a 2003-as VOLT Fesztiválon is a tőle megszokott stílust képviselte: viharos dobokkal és érzelmes vokálokkal dusított szettjeivel férfikollégáit meghazudtoló odaadással merül el a mixelésben, amit a közönség is maximálisan értékel. Szerinte a „DJ, mint karmester komponálhat, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy ezeket a darabokat valakik meg is írják.” Akármennyire is kiteszi az életét a zene, saját produktumokat egyelőre nem szeretne készíteni, inkább a lemezlovasságba szeretne több energiát fektetni. Sokat segít a Metalheadz dolgaiban, sőt 2001 óta Dillinja és Lemon D munkáit kiadó Valve promótere is. meghazudtoló odaadással merül el a mixelésben, amit a közönség is maximálisan értékel. Szerinte a „DJ, mint karmester komponálhat, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy ezeket a darabokat valakik meg is írják.” Akármennyire is kiteszi az életét a zene, saját produktumokat egyelőre nem szeretne készíteni, inkább a lemezlovasságba szeretne több energiát fektetni. Sokat segít a Metalheadz dolgaiban, sőt 2001 óta Dillinja és Lemon D munkáit kiadó Valve promótere is.

Kapcsolódó cikkek

  • FeldwarFest - interjú a szervezővel

    2011. május 21-én kerül megrendezésre az ötödik FeldWarFest. A festői környezet és a jó társaság mellett a jó zene évről-évre mind több embert vonz Dunaföldvárra. A szervezőt kérdezve rá kellett jönnünk, hogy ez az egész – minden túlzás nélkül – a szolgálatról, s nem a pénzről szól. De mesélje el Nektek a történetet maga Radovics Milos, a FeldWarFest atyja!
  • Tripla szülinap és 15 éves jubileum a Strictly!-nél

    Háromszoros szülinapozást indít kilátásba a Weekday Progression sorozat, a Nyugati téri Retropolis klubban! Eredetileg a Strictly! két tagja, Chris Drifter és Goyes ragadta meg az alkalmat, hogy február 10-én megünnepelje a születésnapját. Előbb a Justmusic.Fm csütörtök esti Strictly! műsorában egy-egy fertály óra erejéig meg is kezdik a a melegítést, hogy aztán a két vízöntő jegyében született DJ/producer a Retropolis lemezjátszói mögött öntse ki - víz helyett - a szívét nektek a zenéken keresztül. Mivel azonban még egy szigorú csapattag, nevezetesen Daveslim is ezekben a napokban ünnepelte világra jöttének évfordulóját, így a duplánál is több ok kerekedett a pazar hepajra. A szigorú triumvirátushoz csatlakozik még az ominózus alkalomból a Budapest Groove szülőatyja, az egykori „időgép-mester", Rich, valamint a Mistiquemusicos Paul Martinez…
  • Cinetrip VJ Torna Budapest 2010

    Október 18. és 22. között a Cinetrip csapata ismét megrendezi a VJ Tornát, a VJ szcéna legkiemelkedőbb hazai seregszemléjét és nemzetközi zsűri előtti megmérettetését.

Ajánlott videók a partyhoz

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó