Pulzar

Six

A zene, a hangzás, a fény, a társaság, a hangulat, a látvány …

Egy jó parti elengedhetetlen kellékei. Pax & Six a VJ szakma egyik legjelesebb képviselője Magyarországon. Nevük egyet jelent az egyedi, olykor meghökkentő megoldásokkal, a kreativitással és ötletességgel, a rendkívül magas művészi színvonallal.

Nevüket mára a szakma és a közönség is a legjobbak közt emlegeti.

Az út azonban nem volt teljesen sima és zökkenőmentes, ám a hosszú évek kitartó munkája meghozta gyümölcsét, s a tehetségük utat tört magának. Jónéhány évvel ezelőtt tűntek fel először a köztudatban Slam Jr. óriásprojektje, a Tűz című album lemezbemutatóján.

2002-t írtunk, amikor elkészült a legendás zenei anyag, amit vélhetően mégis a hozzá kapcsolódó látványshow tett leginkább emlékezetessé. Ezt a több mint egyórás vizuális performace-t Sixnek és Paxnak köszönhetjük. A következő kiemelkedő dátum a 2004-es VJ torna volt, ahol a duó elnyerte a legnagyobb elismerést, amire minden szakmabeli törekszik: a közönségdíjat.

Még ugyanebben az évben elkészült az első videoklip is, Sorted címmel.

A Privátfilmek vágatlanul időszaka következett, a video performace-okról mára legendákat zengenek. A szuper 8-as házimozikból digitalizált és összevágott anyagok valóságos kultusza nőtte ki magát ez alatt az idő alatt.

2007-ben pedig berobbant a Private Sounds partiest, melynek alapítói, Pax & Six mély nyomot hagytak ezzel a honi szcéna arculatán. Ezek után futótűzként terjedt a duó hírneve, és azóta sorban jöttek az egyre komolyabb felkérések különféle zenei rendezvényekre. Csak néhány példa, akiknek a fellépéséhez kimondottan az ő VJ showjukat igényelték: Sasha, Digweed, Jimmy Van M, Stewe Lawler, SOS, King Unique, Ashley Casselle, Lee Burridge, Guy Gerber,Eelke Kleijn, Chriss, Badgirls, Tommyboy, Kühl. A legjobb klubok és klubestek folyamatosan versengenek értük, így pl. a Kecel Festival, DTD, Club Corona, The Debut, BudapestDeepCafé, stb.

Pax & Six nevéhez fűződik még a legendás keceli Club Korona jubileumi DVD-je, amit a szakmai kritikák és a közönség is valóságos ovációval fogadott. A duó által előadott VJ show mára már meghatározó jelenség a honi szcénában.

 

2008 szeptemberétől a világon elsőként audio-vizuális rádió műsort indítottak BudapestDeepCafé címen a www.justmusic.fm -en.

 


Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • SanFranciscoBeat & The Night Shift Documentary Film – interjú

  Az utóbbi időben egyre jobban előtérbe kerül a hazai elektronikus zenei szcéna egyik közismert arca, Kovács Krisztián a.k.a. SanFranciscoBeat, valamint tévésként és Vj-ként ismertté vált Juhancsik István a.k.a. Six közös munkája, azaz a Night Shift Documentary Film. A dokumentumfilm a hazai lemezlovasok éjszakai életét hivatott bemutatni, ami már sokunk fantáziáját megmozgathatta azzal kapcsolatban, hogy vajon az az egy órás tartalom pontosan mivel is lehet megtöltve. Így hát kíváncsian ültünk le Krisztiánnal beszélgetni, hogy minél több részletet megismerhessünk a közelgő premier kapcsán, és nem utolsó sorban, hogy róla is megtudhassunk pár érdekes dolgot.
 • Kilövésre készen: Six a Sputnik Fm-en

  Meglepő felkérést kapott Six, a Super8-as magyar VJ a helsinki bázisú Sputnik rádiótól. A nemrég indult Nugen Fm-es Super8 Radio Show-ban elhangzott mixe futótűzként terjedt tova, felperzselve az országhatárokat, átszelve folyókat és tengereket.
 • Egyedülálló múltidéző kollekció – elindult a Super8.hu

  2011. december 16-án elindult a Super8.hu weboldal. A különleges site startját nagy várakozás előzte meg, ugyanis egy olyan gyűjteményt tesz közkinccsé, mely a világon egyedülálló, több mint 2000 órányi digitalizált kézikamerás családi és egyéb témájú amatőr felvételt tartalmaz, de az egykori, állami filmhíradókkal ellentétben nincsenek kozmetikázva, azaz vágatlanul kerülnek bemutatásra – nyilatkozta az indulás napján tartott sajtótájékoztatón az egyik tulajdonos, Krasznai János.
 • Maci a málnásban, avagy Six a Rolandnál!

  Izgalmas és megtisztelő feladatot kapott a közelmúltban Six, akit nemcsak mint az egyik legkeresettebb magyar VJ-t ismerhetünk, hanem mint filmes vágót is. Six a Filmmúzeumos Privátfilmek vágatlanul, majd a nemrég újraindult változata, a Privátfilmek újratöltve eszmei atyja, társ-szerzője, valamint megannyi nagy fesztivál és elektronikus zenei rendezvény VJ-je, aki folyamatosan újabb és újabb ötletekkel áll elő. Most éppen a híres Roland cég kérte fel egy tesztelésre, és bár az audió eszközeik révén ismerte meg és tartja becsben az egész világ e kiváló márkát, ezúttal természetesen a Six profiljába vágó vizuális technikai eszközeik kerültek kipróbálásra. Mondhatni: a Roland beengedte a macit a málnásba. Lássuk, min legeltette a szemét és ujjait kedvenc VJ-nk a cég bemutatótermében!
 • Budapest Deep Café Interjú

  Őrültek ezek? Vagy netán csak a modernkori underground szerzetesei? Utat törnek, de nem bozótvágóval, hanem szelíden, moslyogva, zenével, képpel, attitűddel… 3 éve még csak ketten voltak a BudapestDeepCafé projektben: Rizkid és Kormix.

Biográfiák

 • Nina Kraviz

  Nina Kraviz egy fiatal és rendkívül tehetséges énekes, dalszerző és DJ, aki mostanában Moszkvában futtatja a péntek éjszakai partikat az orosz főváros egyik legfelkapottabb klubjában, a Propagandában.
 • Alley Cat

  Alley Cat, a San Franciso-ból Németországba került, majd onnan Angliába költözött DJ-lány is ekkor került a képbe, Tha Countamen-nel közösen övék volt a negyedik Skunkrock maxi, B oldalán a Payload Konflict remixével.
 • Naga

  Polgári nevén Fejér Balázs. A nyolcvanas évek végén került szorosabb kapcsolatba a zenével, Iván Lendül nevű zenekarával a Nap-Nap fesztiválon mutatkozott be. Egyik alapítója volt a Tilos Rádiónak, és a Törökfürdő magazin techno oldalait szerkesztette.
 • Fish-Air

Zenei stílusok

 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • Electro

 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.

Ajánlott rádiók

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó