Pulzar

Művész

Alley Cat

Alley Cat

Alley Cat, a San Franciso-ból Németországba került, majd onnan Angliába költözött DJ-lány is ekkor került a képbe, Tha Countamen-nel közösen övék volt a negyedik Skunkrock maxi, B oldalán a Payload Konflict remixével.

A maxikat egy mixlemez követte, Alley Cat a kiadó eddigi megjelenéseiből - főleg a remixekből - válogatott, a CD a No Formalities címet kapta.

A 2002. októberi Skunkrock megjelenés egy EP, amely a találó Crowd Control címet kapta. Az EP-vel azonos címen jelent meg a Skunkrock második mixlemeze is, ismét Alley Cat keze munkája, a No Formalities óta megjelent maxikból szemezgetve. Alley Cat rádiós DJ barátai révén ismerkedett meg a drum and bass-el San Franciscóban. Haverjai arra bíztatták a rengeteg lemezt összegyűjtő lányt, hogy kezdjen el mixelni.

A drum and bass szeretete arra ösztökélte, hagyja ott az Egyesült Államokat és ugorjon át Erópába. Németország után Londonban kötött ki és jelenleg szoros családi kötelék fűzi Markhoz. A Skunkrock nem követi a trendeket, kiadnak nagyon sötét dolgokat, rollereket, amen zenéket, vagy vokális darabokat sőt akár jump up-ot is. Alley Cat a kiadóhoz hasonlóan nem ragad le egy irányzatnál a drum and bass széles palettájáról egyformán válogat.

Archív partyajánlók

 • [2008-02-16] Bladerunnaz 9th Birthday Bash
  @ Events Hall, Budapest

  Február 16-án ünnepli a bladerunnaz fennállásának 9. évfordulóját. A születésnap alkalmából megismételjik a tavalyi nagy sikerű lánybulit, az éjszaka folyamán öt női dj és egy női mc szórakoztatja majd a közönséget, valamint a lányok kedvezményesen juthatnak be a helyszínre!
 • [2007-04-30] Bladerunnaz presents: Feline Ladies Night
  @ Events Hall, Budapest

  A Feline egy havonta megrendezett klubest London egyik legnépszerűbb klubjában, a Herbal-ban. A Feline több szempontból is kiemelkedik a többi drum and bass klubest közül.
 • [2005-03-05] Alley Cat
  @ Lovarda, Debrecen

  Debrecenben ismét Lovardás buli! A lemezjátszók mögött a DJ-hölgy, Alley Cat lesz a külföldi vendégszereplő, rajta kívül számos fellépő a magyar élvonalból, hogy csak párat említsek: Palotai, Longman, Safair és Kevin alias Fine Cut Bodies a Chi színeiben.

Kapcsolódó cikkek

 • Feline Girls Hijack D&BTV Live

  Június 12.-én lett rögzítve a D&BTV-ben egy fantasztikus produkció, 8 hölgy a Feline crewból egy 6 órás szettet prezentált élőben.

Biográfiák

 • Hybrid

  Léteznek ebben a "kicsiny" modern elektronikus tánczenei szcénában olyan személyek, akik nem igazán szorulnak már bemutatásra.
 • Rinneradio

Zenei stílusok

 • Nu Jazz

 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • Breakbeat

  Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó