Pulzar

Marusha

Marusha Gleiss 1966. november 18-án született Nürnbergben.
Karrierje 1991-ben kezdődött Berlinben, ahol önálló rádióműsort vezetett Dancehall címmel a DT 64 rádiónál.

 A DT64 után következett egy másik rádió, az ugyancsak berlini Fritz Fm. Marusha számára a rádiózás nem volt elegendő, ezért úgy dönt, megpróbálja kamatoztatni tehetségét a televíziónál is. Előbb az Orb-nál, majd az Ard-nél vezet műsorokat kisebb-nagyobb sikerekkel. Németország elég nehezen vette be a gyomrába, hogy egy hölgy beszél a zenéről és mindezt szakértői nyelven teszi. 1994 az az év, ami meghozza számára a végső áttörést. Első nagysikerű saját szerzeménye a Somewhere Over The Rainbow rövid idő alatt platina lemez lett, több országban is tarolt a slágerlistákon, felkapja őt minden nagy zenecsatorna. Elkészült első albuma Raveland címmel, ami akkoriban igen kitűnőnek számított és rövid idő alatt nagyon nagy sikereket ért el. 1995-ben több díjat is elnyert (Viva Comet, Mtv Award, Echo Award). 1995. júniusában jelent meg következő single-je a Deep, ami tovább emelte a Marusha nevet. Még 95 novemberére elkészült az új album, ami a Wir nevet kapta. 1997-ben jelent meg az Ur Life, ami stílusát tekintve hip-hop, new wave, és techno elemeit hordozta magában. 1998 - megjelent a No Hide No Run Marusha újabb szerzői lemeze. Mind a mai napig készít felvételeket, új lemeze pedig már a boltokban. Többször körbeutazta a világot, és a kis klubboktól kezdve a mega bulikig mindenhol játszott. Többször megfordult hazánkban is, ahová szívesen jön, elmondása szerint a magyar pasik nagyon jók és a magyarok értenek az önfeledt szórakozáshoz.

Rave Channel 1992

Whatevere Turns You 1993

Go Ahead 1993

Somewhere Ower The Rainbow 1994

Somewhere Ower The Rainbow remixes 1994

Ower The Rainbow Mayday Rave Olympia Live Ep 1994

It Takes Me Away 1994 It Takes Me Away remixes 1994

Trip To Raveland 1994 Trip To Raveland remixes 1994

Deep 1995

Deep remixes 1995

Unique 1995

Unique remixes 1995

Secret 1996

Secret remixes 1996

Ur Life 1997

My Best Friend 1997

Free Love 1998

Albumok- Raveland 1994

Wir 1995

No Hide No Run 1998

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

Adatbázis hiba! Próbáld újra később! Ha tartósan fennáll a probléma, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlott lemezek

 • Isolée - Well Spent Youth

  Hat év várakozás után végre itt van Isolée harmadik albuma. A 'Well Spent Youth' Rajko Müller tehetségének újabb ékes bizonyítéka.
 • Apparat DJ Kicks

  Ősszel itt a következő, ezúttal Apparat készítette DJ Kicks.
 • Caribou: új lemez + DVD

  A különleges csomag kizárólag az őszi/téli Caribou turnén lesz elérhető.
 • Ninja Tune XX

  Húszéves évfordulójára több különleges kiadvánnyal is készül a Ninja Tune, jó hír, hogy ezek mind beszerezhetőek lesznek nálunk!
 • Megjelent az új The Chemical Brothers album, a“FURTHER”

  Az új Chemical album stílszerűen földönkívüli morze jeladás szerű hangokkal kezdődik; mintha Föld összekötő szignálok pattognának le a keringő űrszemétről.
 • Frank Bretschneider új audio-vizuális duplalemeze

  Nyáron jön a berlini kísérleti művész, Frank Bretschneider következő duplacédés nagylemeze.
 • Űrutazás MGMT „Congratulations” albumával

  „Congratulations” a brooklyni hipster bandák egyikének, az MGMT-nek a második albumához.
 • Pedro „Busy P” Winter hétvégi fegyverei

  Aki olvasgat elektronikus zenei oldalakat interneten, és valamennyire jártas a pár évvel ezelőtt nagy divatnak örvendő francia elektro hullámaiban, annak Busy P, azaz Pedro Winter neve nem újkeletű.
 • Korábban jelenik meg a The Golden Filter első nagylemeze, a Voluspa

  A New-York-i The Golden Filter duó lassan bemutatja az első nagylemezét, a Voluspa-t.
 • Lusine befejezte

  Lusine, AKA Jeff McIlwain visszatér a köztudatba, hiszen az idei évben befejezte első teljes albumát, amely Ghostly International kiadónál.
 • Joakim így látja a Milky Way-t!

  A Tigersushi főnöke, Joakim bejelentette hamarosan érkező Milky Ways című stúdió albumának részleteit.
 • Új Infusion LP a láthatáron!

  A Sokak által közkedvelt Infusion, bejelentette új LP anyaguk részleteit, amely július folyamán jelenik majd meg.
 • A Zizek kollektívája jön a második kiadványával!

  Az Argentínából származó Zizek Urban Beats Club nemrégiben Észak-Amerika közönséget rázták fel, amikor is a helyszínre utaztak, és mélyreható részleteket ismertettek a cumbia hangzásvilágáról.
 • Polcokon a Kitsuné Maison 7

  Kitsuné bejelentette legújabb válogatását, amely a Kitsuné Maison sorozat részeként jelenik meg.
 • Apparat + Modeselektor = Moderat

  Apparat és Modeselektor, ismét összeálltak egy csapattá annak érdekében, hogy közösen megalkossák debütáló anyagukat, a Moderat-ot.
 • Jön az új Röyksopp album!

  A norvég Röyksopp megszellőztette új albumának címét, ami nem más, mint a ’Junior’ nevet kapta. Ez az album lesz a harmadik a sorban a csapat életében és már a megjelenés dátumát is tudjuk.
 • Itt a Soulwax DVD

  Az év egyik legjobban várt zenei DVD-je, Soulwax: Part Of The Weekend Never Dies, már kapható. A kihagyhatatlan kiadás interneten tekinthető meg vasárnapig.
 • Squarepusher – Just A Souvenir

  A tizenegyedik albumával jelentkezik a Warp kiadó egyik legnagyobb sztárja, Squarepusher. Tom Jenkinson egy képzeletben átélt tudományos-fantasztikus rockkoncert fantáziaképeivel örvendezteti meg a rajongóit a Just A Souveniren, és nemsokára Budapesten is fellép.
 • General Midi single

  Új General Midi single, a Kilowatt Records gondozásában...
 • Aphex Twin- 26 Mixes For Cash

  Március 24.én kerül a boltok polcaira Aphex Twin dupla albuma.

Szervező

 • wbr.hu

  A wbr.hu oldalon folyamatosan frissülő híreket, cikkeket találhatsz zenéről, designe-ról, szórakozásról.
 • LavaLava

 • NVC

  2004 nyarán született meg a No Vidra Crew (NVC), melynek megálmodói és megteremtői zenészek, fanatikus zenekedvelők és nem utolsó sorban barátok. Idő közben a “mag” köré épült egy teljes dj-kből, vizuálosokból, producerekből, fotósokból álló brigád. A hazai partykultúrában évek óta jelenlevő promoter csapatunk eddigi tevékenysége során számtalan előremutató nemzetközi előadót hozott el a magyarközönségnek a minimal, techno, tech-house színtérről. Fő profilunk mellett szerveztünk már space-rock koncertet, psytrance bulikat és a tört ritmusok felé is nyitottunk. 2007 nyarán beindítottuk saját klubsorozatunkat Casino Bangkok néven, ahol a hazai szcéna színe-java mellett a kezdetek óta teret adunk a feltörekvő tehetségeknek is. Állandó bázisaink, a Merlin, a Mono és az A38 mellett megfordultunk már a Citadellán, a Mokka Cukában, a Trafóban, valamint a nagyobb hazai fesztiválokon is rendszeresen képviseltetjük magunkat (Balaton Sound, Sziget, Ozora), továbbá külön színpadunk volt a 2009-es MTV Ema Regional Award Show-n rendezvényen. Együttműködésben állunk többek között a Német Nagykövetséggel és aBest Hollywood filmforgalmazó céggel a német újraegyesítéshez kapcsolódó rendezvények és a Berlin Calling c. film kapcsán. Akiket eddig vendégül láttunk: Ellen Allien, Apparat, Paul Kalkbrenner, Sascha Funke, Thomas Muller, Extrawelt, Oliver Huntemann, T. Raumschmiere, Nathan Fake, Fairmont, Petter, Oliver Koletzki, Florian Meindl, Martin Eyerer, Ramon Tapia, Butch, Axel Bartsch, Kanio, Roland M. Dill, Current Value, Hidria Spacefolk, X-Dream, Fuzzion…
 • Bladerunnaz

  A Magyar Drum & Bass világ legrégebbi és legismertebb szervezőcsapata.

Zenei stílusok

 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • Electro

 • Tech-house

 • Breakbeat

  Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Klubok

 • Cédrus Kávézó

  Cím Budapest, X. ker., Fehér út 3., az Örs Vezérnél a nagy BKV buszállomás melletti Vásárcsarnok sarkába

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó