Pulzar

Fairmont

A Kanadában felnövő Jacob Fairley első albuma, a „Personal Love” egyből a kölni Traum gondozása alatt jelent meg, ami egy különleges, új hangzást mutatott be az elektronikus zene kedvelőinek. Közben Berlinbe költözött, ahol Jake Fairley néven, Berlin egyik vezető kiadójánál, a Sender-nél megjelenő minimal techno kiadványai lenyűgözték a nagyközönséget.

Itt jelent meg 2002-ben a’Crisis’ c. albuma, mely révén nemzetközi hírnévre tett szert. 2004-ben elkészült ’Touch not the Cat’ c. albuma, amin már komolyabban érezhető volt Jake korábbi, rock zenéhez fűződő viszonya. Itt született meg Jake sajátságos, kissé punkos techno-hibrid stílusa, ahol már a saját vokáljai sem a háttérben húzódtak meg, hanem komoly gerincét alkották az egész albumnak. A Fairmont projekt igazi berobbanása azonban 2005-ig váratott magára, amikor is Jake leszerződött James Holden világhírű kiadójához, az angol Border Community-hez, ahol kiadta egyik legnagyobb slágerét, a ’Gazebo’-t. A lágyabb Fairmont hangzás ekkorra forrott ki és ennek végleges bizonyítéka a 2007 végén megjelent ’Coloured in Memory’ album, mely megmutatja Jake egyedi hangzásának valódi mélységét és sokszínűségét, egyesítve a mesterien megmunkált gépzenei hangzást a hipnotikus vokálokkal és megigéző kiállásokkal.

Az album hatalmas sikert hozott, és Jake a megjelenése óta az egész világon turnézik vele.

Archív partyajánlók

 • [2010-11-26] Border Community & NVC Present: Border Nights Vol.1
  @ Merlin, Budapest

  Az NVC története a kezdetek óta összefonódott az elektronikus zenei színtér megalkuvást nem tűrő kiadója, a Border Community nevével. Csapatunk évek óta szállítja a label csodagyerekeit, Nathan Fake, Ricardo Tobar, Fairmont, Petter és az Extrawelt mellett a kiadó alapítóját, James Holdent is vendégül láttuk már. A szakmai kapcsolat és barátságok kialakulása egyenesen vezetett a Border Community label night sorozat beindításához, melynek első felvonására november 26-án kerül sor.
 • [2008-04-04] NVC pres.: FAIRMONT
  @ A38, Budapest

  Az NVC csapat két teltházas buli, az Extrawelt és az Oliver Huntemann után, most újabb hajós rendezvényre készül. Ezúttal James Holden kiadója, a Border Community talán legígéretesebb felfedezettjét, FAIRMONT-ot invitálták meg Budapestre, ahol végre mi is meghallgathatjuk az egész világot bejáró Liveactet.

Zenei stílusok

 • Electro

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó