Pulzar

Damian Lazarus

A londoni Damian Lazarus egyike az utazásai során a világot megmozgató DJ-knek, de az egyetlen, akinek izgató szettjei senki máséhoz nem hasonlíthatók.

A partyk generátoraként ugyanazt a Technics és Numark lemezjátszót használja, mint ebben a kultúrában oly sokan, de a részletek és a végeredmény védjegyszerű, csak tőle származhat. Lazarus zsánere az elektro, a hip hop, a soul és a funk, a deep underground techno, a varázslat pedig abban az elképesztő, a hangulatot irányító mixben van, amely olyan klasszikus és sötét albumairól árad, mint az iskolateremtő Rebel Futurism Session One vagy az Audiofamilies, legyen az szerzői lemez vagy kompilláció. A DJ Magazine szerint a világ legjobb underground lemezlovasának nevezett Lazarus pályafutása elején az új zenei kultúrában úttörő Dazed and Confused nevű újság zenei szerkesztőjeként és szerzőjeként ismerkedett meg a lázadó, mélyről feltörő zenékkel, amelyek valódi alternatívát kínáltak a klubok csillogó és érdektelen programjához képest. Lazarus showjában a súlyos és lomha szekvenciák hirtelen mennek át megsemmisítő pörgésbe, hogy onnan visszarángassa a hallgatóit a mélységbe. A Dj party filozófiája – „A jövő mindig ebben a pillanatban kezdődik“ – tökéletesen működik. Az alapok erősek és robosztusak, mint amelyekre a City Rockers kiadó megannyi sztárja is épít, az ornamentika azonban ettől az iskolától eltérő módon már kimutathatóan az ő gondolkodásának az építménye.

Ajánlott lemezek

 • Damian Lazarus letette az asztalra a receptet

  Damian Lazarus régóta várt LP-je ma jelent meg, a Get Physical Music kiadójánál, és ahogy előre feltételezni lehetett, az album igen ambiciózus, valamint személyes hanganyag.

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

 • Electronica

  Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó