Pulzar

Művész

Ben Sims

Ben Sims

Mint a legtöbb nagy angol techno DJ, Ben is hiphop-al kezdte a DJ-zést, körülbelül 10 éves korában. 15 éves korától a már meglévő ügyessége a ritmusok, strukturák és groove-ok precíz összetételévé fejlődött. Miután beépült a partik világába, elkezdődött a hosszú ideig tartó közreműködése az egyik londoni kalózrádióval, az Atmosphere FM-mel.

Évekig kulcsfigurája volt a rádiónak, azonban 1995-ben, mikor a hatóságok elkezdték ellenőrizni és tisztogatni a rádiósávokat, Ben úgy döntött, hogy inkább a klubozásnak szenteli idejét.

A következő években szünet nélkül azon fáradozott, hogy tovább tökéletesítse feszes mixelési technikáját, s a korai időszakát meghatározó stílusokból (hiphop és house) is beépítsen valamit a hangzásába. 1999-ben szerződést kötött az egyik elismert berlini booking ügynökséggel, a Dynamix-szal, s ettől kezdve igen nagy igény jelentkezett a fellépéseire. Körbeturnézta a világot Ausztráliától kezdve az USA-ig, nem is beszélve rendszeres európai, valamint angliai fellépéseiről, melyek meghozták számára az ismertséget, és London egyik leghíresebb DJ exportcikkévé tették.

Ben saját bevallása szerint egy mániákus lemezgyüjtő, és saját munkái is tisztán tükrözik régóta tartó szeretetét a groove és funk alapú zenékhez. Stílusa a chicagoi house, a filterezett loopok és a sötét tribal house egyfajta fúziója. Ez a hangzás biztosította az ellenpontot a funktól mentes, egyszerűbb zenékre, amelyek a kilencvenes évek végén meghatározták a techno-szcénát. Magazinokban adott interjújában gyakran beszél arról, hogy zenei produkciói csupán természetes folytatásai a lemezjátszók mögött eltöltött éveknek.

Miután türelmesen várt és bízott hangzása kifejlődésében, Ben első lemeze, a Retrovert (Theory 1998) egy teljesen új, táncparkettorientált, funkos ritmusú hangzásnak kövezte ki az útját. 1998 áprilisában nagyon jó fogadtatás követte az első Killabite EP-jét, és ezzel producerként is elnyerte a szakma elismerését. A Theory beindítása óta Ben anyagai számos, nagy presztizsü kiadónál arattak sikert, mint például a Tresor, a Primate, vagy a Pure Plastic. Később még négy kiadót alapított (Symbolism, Native, Hardgroove, Ingoma), mindegyiknek más-más profilt kialakítva. Miután közel száz lemeze, és remixe jelent már meg, Ben eljutott oda, hogy lemezei szinte minden top DJ táskájában ott lapulnak, s ezzel állandó szereplők a világ táncparkettjein.

https://soundcloud.com/ben-sims

Ajánlott lemezek

 • Kevin Saunderson: History Elevate remix collection

  Sokan a detroiti house és techno nagykövetének tartják, akinek sikerült a szélesebb közönséggel is megismertetni stílusukat, de Kevin Saunderson a dance történelmébe is beírta magát.
 • MORE FAVORITE TOOLS

  Az XXX records legújabb kiadványát ezúttal Cristian Varela készítette el, a legendás Favorite Tools sorozat keretein belül.
 • Egy Fuse kiadvány az elmúlt 10 év technoiból.

  Belgium világhírű klubja a Fuse tíz éves fennállását egy dupla techno albummal ünnepli. A klub nem kevés ma világhírű techno dj-t "nevelt ki", ennek alapján íme a tracklista... --->

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

 • Tech-house

 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó