Pulzar

Művész

The Sect

The Sect

Az 1990-es évek végén, a kezdetekben baráti találkozások alkalmával Blade és Virtua együtt írtak Drum & Bass trackeket, majd később csatlakozott hozzájuk régi barátjuk és DJ partnerük, Method is. Így született meg a trio, The Sect néven.

míg Southamponban éltek, csatlakozott hozzájuk Raiden és Propaganda is, így egyesítették azt a szeretetet az underground drum and bass,és főként breaks, techno iránt, jövőbeli hangzásokkal, amit így megtestesít az Offkey hangzás. Ez vezérelte őket az első megmozduláshoz, labelhez így jött létre a "Never Attack".
A futurisztikus hangulatú megjelenések is erősen hatottak rájuk az Underfire on, a techno széles Konflict hangzása és a korai Prodigy számok is. A The Sect célja az volt, hogy olyan előrehaladó gondolkodású számokat hozzanak létre, amik a techno és a drum and bass elmeivel egybevegyülve rázzák meg a táncparkettet.
Tehetségüket a DMC bajnokságon mutatták be.

Habár egyedien különböző kiadványaik voltak több műfajban, együtt arra kötelezték el magukat, hogy prezentálják a technoid Drum & Bass hangzást. Jelenleg Virtua élvezi a sikerességét egy bimbozó duóban a Digital Breaks Foundationnél.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

Zenei stílusok

  • Drum and Bass

    Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó