Pulzar

CikkFriss

Audioexit Records

Létrehozva 2008. december 11.
Stílus Drum and Bass, Minimal, Deep House, Techno, House, Progressive House
  0.00

Audioexit Records

Audioexit Records: "Egy innovatív netkiadó a ritmus– és kánontörő repetitív zenék dzsungeléből"

A kreatív, egyedi hangzásokat meghonosítani vágyó fiatal producereknek komoly problémát jelent munkáik kiadása, bemutatása. Az online zeneelosztás és a netlabel-kultúra demokratikus tere viszont a megjelenés és a közösségképzés terén is számos könnyedséget nyújt a kitörni vágyó zenei nemzedéknek.

A 2007-ben alakult – november végén – egy éves Audioexit netlabel is hasonló szándékkal jött létre. Egy olyan nemzetközi, mára sikeresnek mondható zenei platformként van jelen, ami lehetőséget ad a kreatív, feltörekvő producerrétegnek anyagaik kiadására. Az alkotók így a minimal és deep bejáratottabb műfajai mellett a kiadó főprofiljának is tekinthető, de hazai szinten még kissé elhanyagolt dark tech stílusban is adnak ki zenéket a label-nél. A publicitásra pedig szüksége is van a cimkének, hiszen az alkonyát élő techno szubkultúrában a műfaj kísérletező, indusztriális oldala még nem kapott kellő figyelmet hazánkban.

Az első anyagok megjelenését követően viszont gyorsan felfigyelt a nemzetközi elektronikus zenei szakma a különleges kiadóra A szubkultúrában már elismertebb, foglalkoztatott alkotók (Macwolf, Sascha Müller, Jemset) munkáinak publikálási lehetőségén felül elismert netkiadók és zenei platformok is felkapták az Audioexit nevet és kiadványait (MinimalNet, Foem, Elektrobong, Rowolo, Nursery, Phlow).

Netlabel listákon és linkgyűjteményekben kaptak helyet, illetve interjú is készült a kiadó alapítóival. A nemzetközi előrelépés pedig szorosan kapcsolódik a hazánkban eddig ismeretlen külföldi gyakorlathoz, melynek keretében  több friss megjelenéssel foglalkozó oldal is bemutatja és  rövid recenzióval látja el az aktuális kiadványokat. Ezt a hagyományt veszi át a kiadó is, mikor a megjelenő munkákat két nyelven (magyarul és angolul), egy „szakavatottabb“ (Batta Barnabás) kritikus rövidebb recenzióival együtt teszi közzé.

A nemzetközi berobbanás tehát nem tekinthető véletlennek. Az a fajta izgalmas fúzió, ami a kiadó profilját jellemzi, a régóta együttműködő alapítók tevékenységében és látásmódjában is könnyen kitapintható. Az asszimetrikus, karcosabb techno iránt maximálisan elkötelezett, számos kiadvánnyal rendelkező Kiss Róbert, vagyis P.c.m.n. (Furanum Records, Darkaudio Netlabel, Audioexit) mellett a deep house mélybugyraiban kalandozó Csízik Tamás, vagyis  Maurel (True Sound of Free 3., Audioexit) neve és zenei érdeklődése fémjelzi a label arculatának eredetiségét. Éppen ennek a finom keveredésnek köszönhető az is, hogy a netlabel főprofiljának tekinthető techno kiadványok (Ae-tech) nem pusztán az indusztriálisabb hangzás terén képesek eredetit és átütőt nyújtani (lsd. Dirty Boys válogatás, Maztika, Macwolf és Kev Willis munkái), hanem a partykultúra hajnalát megidéző klub-techno és acid darabok felvonultatásában is (Prkl, Sascha Müller, stb.).

P.c.m.n. és Maurel zenei fókuszának eltérése tehát nem zárja ki, hogy a netlabel virtuális keretei otthont adjanak más kiemelt műfajoknak is. Így az Audioexit minimal szekciója (Ae-min) a groove-osabb, tech-house-ba hajló klasszikus hangzás preferálása (Submix) mellett experimentálisabb (Nic Hurryn, Electric Shaker) darabokat is palettájára emel. A kiadó deep-house cimkéje (Ae-deep) pedig egy régóta fennálló hiányosságot szeretne pótolni a honi elektronikus zenei kultúrában: az igényes, tribal és deep határvidékén táncoló finomabb house-ok előtérbe állítását (Kaito, Maurel). 

Audioexit crew

 

Interjú

Audioexit interjú  a calm-down-relax.net-en

Linkek

www.audioexit.com

audioexit a myspace-en

audioexit blog

audioexit klub az iwiw-en

Partneroldalak

darktechno.hu

fuerza music

 

Kontakt

audioexitrecords@gmail.com

Demo:

Demokat a fenti e-mail címre várunk, kizárólag linkek formájában (rapidshare, easyshare, sendspace, stb.), de kérésre ftp hozzáférést is tudunk biztosítani.

Szervező

 • Bladerunnaz

  A Magyar Drum & Bass világ legrégebbi és legismertebb szervezőcsapata.

Még több friss

 • INOTA Focus TURBINACSARNOK

  Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába. Július 12-én és 13-án reggelig tartó újhullámos techno és határfeszegető elektronika költözik a tavaly az Európa Kulturális Fővárosa program részeként már jól megismert inotai rozsdaövezet 6000 négyzetméteres ipari épületébe, egytucat külföldi fellépővel.
 • Balaton Piknik 2024

  Balaton Piknik – a MOL Nagyon Balaton kockás pokrócos utazó fesztiválja 2024-ben egy csodás helyszínre érkezik, a Tihanyi Piac Placcra! Az elmúlt években félig-meddig körbepiknikeztük már a tavat: Balatonboglárról indultunk, jártunk Aligán, Siófokon, Veszprémben, de az idei állomást már régóta várjuk!
 • Telekom Szelektor 2024

  Újabb tripla válogatáslemezre keresi a Telekom Electronic Beats az ország feltörekvő zenészeit
 • A DJ set és az élőzene találkozása - különleges hibrid műsorral érkezik a Parkba Carl Cox

  Carl Cox neve garancia a bulira. Munkássága megkerülhetetlen, az elektronikus zene úttörője, az acid house veteránja, a techno bajnoka és Ibiza királya. Ezúttal is csavar egyet a potméteren, és egy különleges, hybrid set névre hallgató műsorral érkezik július 12-én a Budapest Parkba, ami ismét egy új szintre emeli a produkciót, ugyanis a DJ set és az élőzenei elemeket vegyíti majd.
 • TÖBB MINT TÍZEZREN FESZTIVÁLOZHATTAK INGYENESEN IDÉN NYÁRON

  A 2023-as év kedvezőtlen gazdasági hatásai jócskán kihatottak a magyarok költési szokásaira is, 96 százalékuk már év elején tervezett bevezetni valamilyen költségkímélő intézkedést, a legtöbben a szórakozásra, kikapcsolódási szántak kevesebb pénzt.
 • Hotelbuli 3.0 - Telekom Electronic Beats

  Hotelbuli 3.0 - Lakatlan balatoni szállodába viszi az év egyik legkülönlegesebb partyját a Telekom Electronic Beats A sci-fibe illő, brutalista Kék-tó Hotelt tölti meg élettel július 15-én a Telekomosok Fesztiváljának következő állomásán.
 • Dzsúdló, Follow The Flow, Necc Party és Techno Beach Festival is lesz hétvégén a Plázson

  Már csütörtöktől beindul a buli a Balaton homokos tengerpartján, hétvégén pedig igazi sztárparádé várható a Plázson. Dzsúdló, a Follow The Flow, az Analog Balaton, Metzker Viktória, Bárány Attila és Nigel Stately csak néhány név a hétvége fellépői közül, míg a Techno Beach Festival külföldi sztárokkal is kecsegtet. Július 7. és 9. között is irány a Plázs!
 • Heineken Balaton Sound: négy nap megállíthatatlan pörgés

  Hatalmas sztárokkal, hajnalba nyúló partykkal, megújult látványvilággal, az elektronikus zenei műfajok változatosságával, pazar vízparti helyszínekkel és különleges VIP élményekkel indul a Heineken Balaton Sound, melynek névadó szponzora 10 év után ismét a holland sörmárka.
 • Ákos, Azahriah és a nyár első Boat Partyja a Plázson

  Igazán izgalmas hétvége következik a siófoki Plázson. Június 16-án, pénteken Ákos lép fel a Nagyszínpadon, a kikötőben vízre száll a nyár első Bahart x Plázs Boat Party hajója, a fedélzeten olyan előadókkal, mint Sikztah, Tamás Szabó és Fury. Másnap Azahriah veszi be a Nagyszínpadot, akinek a koncertjére már hónapokkal ezelőtt elkelt az összes jegy. Természetesen mindkét nap hajnalig tart majd az after, több helyszínen is.
 • Új ingyenes fesztivál startol - a Magyar Telekom szervezi

  A Telekomosok Fesztiválja néven egy különleges élménysorozatot indít a Magyar Telekom, amely június 1. és augusztus 20. között várja az érdeklődőket. Az ország különböző pontjain hetente megrendezett, egyedülálló programokra az ügyfelek a Telekom alkalmazáson keresztül kérhetik díjmentes jegyüket, amellyel további 2 vendéget is magukkal vihetnek a rendezvényekre. A vállalat célja, hogy a nehezebb gazdasági körülmények ellenére is biztosítsa az emberek számára, hogy élménydús nyaruk legyen.

Ajánlott letöltések

 • [2011-05-31] Dandy - Ikrek elötti TSapongas

  Dandy immár a 7. Ikrek éjszakájára készülve a szokásos nagy trackválogatás közepette kapott ihletet, hogy ezzel a remek kis mix-szel lepjen meg minket és Titeket! A mixben a rá jellemző korszakok és stílusok kavalkádja jelenik meg, ami egy tökéletes egységet alkot.      

Archív partyajánlók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó