Pulzar

DJ Kentaro flyer

Belépő
Elővételben 2011. május 24.-ig2 000 Ft
A koncert napján2 500 Ft

Partyajánló

DJ Kentaro @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2011. május 25.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Hip-hop, Breakbeat, Dub
DJ KentaroKét évvel legutóbbi A38-as fellépése után ismét Magyarországra érkezik a világ egyik legismertebb lememzjátszó-mágusa, a japán DJ Kentaro. Akik akkor látták, bizonyíthatják: a kortárs elektronika egyik legjobb technikájú és leginnovatívabb alakja lép fel az A38 Hajón.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

DJ Kentaro @ A38, Budapest

Két évvel legutóbbi A38-as fellépése után ismét Magyarországra érkezik a világ egyik legismertebb lememzjátszó-mágusa, a japán DJ Kentaro. Akik akkor látták, bizonyíthatják: a kortárs elektronika egyik legjobb technikájú és leginnovatívabb alakja lép fel az A38 Hajón.

DJ Kentarót sokan emlegetik egy lapon DJ Krush-sal – bár mindketten tiltakozni szoktak az összehasonlítás miatt. Annyi bizonyos, hogy a még mindig igen fiatal Kentaro Krush nyomdokain indult: varázslatos technikával gyártotta a lehető legabsztraktabb hiphop-alapokat, amiket csak szkreccseléssel elő lehet állítani. Ennek eredménye volt igazi berobbanása a 2002-es DMC-n, ahol az egy évvel korábbi harmadik hely után első lett – igencsak megérdemelten, a produkcióról készült videó azóta is főanyag minden valamirevaló DJ-tanfolyam alaptantervében.

Az elképesztő ritmusérzékű és laza csuklójú Kentarót fel is fedezte az elektronikus muzsikák egyik legfontosabb kiadója (és DJ Krush labelje), a Ninja Tune, itt jelent meg a Solid Steel sorozatban Kentaro első világszerte terjesztett nagylemeze. Ám innentől véget is ér az összehasonlítás. Míg Krush inkább a gyönyörű, down- vagy középtempós, meditatív darabok filozofikus mestere lett, Kentaro tökélyre fejlesztette a virtuozitást és az absztrakciót. Hihetetlenül innovatív és eklektikus szettjeibe a hiphop mellet belezsúfolt szinte mindent, amit a kortárs elektronikus zenék nyújtani tudnak: drum and bass és breakbeat, rohanós techno, zúzós elektró, felfoghatatlan mennyiségű hangminta, sampling, tizedmásodpercnyi részlet, elképesztő gazdagságban és pontossággal. Mindezt meglehetősen hagyományos módon, két lemezjátszóval, de ebből a két lemezjátszóból mindent kihoz, amit fizikailag lehetséges, akár hosszú percekig improvizálva a nem is a barázdákon, hanem a lemezcímkén sercegő tűvel.

A DJ-zés egyetemes zsenije, a villámkezű Kentaro ismét Magyarországon, az A38 Hajón!

Lemezek

Solid Steel pres. DJ Kentaro, 2005
Enter, 2007
Nama, 2008

http://www.djkentaro.jp/
 

http:/​/​www.myspace.com/​djkentaro 

Kouhei
, azaz Matsunaga Kouhei a kortárs japán kísérleti elektronika egyik legfontosabb alakja. Az oszakai zenész-producer-képzőművész a kilencvenes évek eleje óta aktív résztvevője és közreműködője a színtérnek. Rengeteg együttműködésben vett részt a brutális zajtámadásairól elhíresült Merzbowtól az ambient minimálban utazó Autechre-en heresztül a New York-i rapper Sensationalig. Kouhei nagyvonalúan egyensúlyoz az ambient, az absztrakt hiphop és a minimál határán.

http:/​/​koyxen.blogspot.com/​ 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A koncertre jegy vásárolható személyesen az A38 Hajón, az összes elérhető jegyirodában, bankkártyával az A38 Hajó honlapján, illetve az ismert online jegyirodákban.

Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó orrteraszán gyújthatnak rá.


Flyer

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó