Pulzar

Sound Of Cream With Tydi flyer

Belépő
Mindenkinek1 500 Ft

Partyajánló

Sound Of Cream With Tydi @ Prestige (ex Privé), Budapest

Fellépők
Dátum 2010. október 29.
Helyszín Prestige (ex Privé), Budapest, II. ker. Tölgyfa utca 1-3.
Stílus Experimental, Darkambient, Trance
Sound Of Cream With Tydi2009 jelentős év volt annak az embernek, akit tyDi-ként ismerünk. A 22 éves DJ-t a második évben Ausztráliában elsőnek választottak (Sony ITM DJ Poll), valamint az évet számos belföldi turnéval töltötte.Prestige (ex Privé), Budapest, II. ker. Tölgyfa utca 1-3.

Sound Of Cream With Tydi @ Prestige (ex Privé), Budapest

2009 jelentős év volt annak az embernek, akit tyDi-ként ismerünk. A 22 éves DJ-t a második évben Ausztráliában elsőnek választottak (Sony ITM DJ Poll), valamint az évet számos belföldi turnéval töltötte.




  Folyamatos résztvevő színvonalas ausztrál fesztiválokon, a 2008-as évet pedig egy igazán nagy durranással zárta a melbourni Sensation újévi partiján a Telstra Dome-ban. Nemzetközi szinten a világhírű Trance Energy nagyszínpadán játszott 20 000 ember előtt Hollandiában, Ulrecht-ben, illetve turnézott Malajziában, Szingapúrban és Ázsiában. Mindezek mellett pedig a mindenható DJ Mag Top 100-as listáján az 52. helyen debütált. És ha mindez nem volna elég; az évet stílusosan akarta befejezni: az évet úgy próbálta zárni, hogy élőben játszik 8000 fős tömegnek és vele van Audrey Gallagher hangja is. Micsoda év! Kicsit előre tekintve pedig - 2010 hasonlóképpen folytatódik. A Beatport trance chart-on a „Good Dream“ trackjével első helyezést ért el és az USA-ban, illetve Ázsiában turnézva tyDi megszerezte legnagyobb elismerését, egy jelölést a „Legjobb úttörő DJ“ címre a nemzetközi Dance Music Awards-on, ahol a többi sztár mellett döntő fölénnyel vette át a díjat. Az Egyesült Királyságban és Európában határozottan ragadós, így tyDi kétségbevonhatatlanul az első, akit 2010-ben látni kell!

Producerként munkái számos kiadványon szerepelnek a világon mindenütt, többek között az éllovas DJ Armin van Buuren saját lemezén, az Armadán is. Készített ütős zenét kormányhirdetéshez, video játékokhoz és luxusingatlanfejlesztéshez. Debütáló „Look Closer“ albuma az ausztrál zenei listán az albumok között egészen a második helyik kúszott fel, illetve jó néhány alkalommal a Beatport letöltési listájának legkedveltebb száma volt.

Ám tyDi az említett két szerepnél jóval többet képvisel. Az általános szemlélet alapján és a kortárs nézőpont szerint is tyDi mindenképpen újszerű DJ-nek számít. Queenslanden a Sunshine Coast-on élő 13 éves kölyökként, tyDi garázszenész volt, a ritmus mozgatta, vitte előre, és a punk volt a kedvenc zenei stílusa. 15 évesen dobfelszerelését Technics 1200-asra cserélte, és a ritmust azonnal magáénak érezte.

„Nem tudom megmondani, mikor döntöttem el, hogy ebből fogok élni.“ – kezdte tyDi – „Egyszerűen csak megtörtént. Mindig úgy éreztem, hogy a zene van értem és ez az, amit csinálnom kell.“

Zenei hajtóerejével és lemezjátszójával készenlétben tyDi megkezdte küldetését. Amikor 16 lett benevezett a Bribane DJ Wars-ba és megnyerte. A következő versenyt is megnyerte, aztán az azt követőt is, aztán végül azt vette észre, hogy fizetnek neki azért, amit szeret.

„A munkáért 16 évesen kezdtek fizetni, nemsokkal később pedig megnyertem néhény versenyt – de ki- és be kellett kísérni a klubokba, mivel túl fiatal voltam. Bizarr volt.“

Az elkövetkező években – ismertségének köszönhetően - a foglalások száma megnövekedett. Gyakorlatának köszönhetően lett rezidens a népszerű brisbane-i szórakozóhelyen, valamint az ország klubjai kopogtattak az ajtaján.
A sok felkérésnek és könyörgésnek köszönhetően tyDi könnyedén választhatta volna az egyszerűbb életet – fizetési csekk minden héten, azonos zenéket játszva, azonos mozdulatokkal ugyanazoknak az embereknek – ám a zene iránti szeretete, illetve hogy több akart lenni, mint egy DJ, tolta őt előre.

Frissen érettségizettként tyDi-t meghívták a Queensland-I Zenei Konzervatóriumba tanulni, ahol zenei technikum szakon megkezdte tanulmányait.

„Az emberek azt kérdezték tőlem, miért tanulok, ha már készen állok arra, hogy a területemen tevékenykedjek – ám én hiszek a tudás erejében és fontos számomra az, hogy annyit tanuljak a zenéről – mely a szenvedélyem - amennyit csak lehet. A zene meghatározó számos szempontból, így szeretném megtanulni, megismerni kívülről-belülről.“ – magyarázta tyDi.

És tanulta is. Két főiskolai évet követően betört a Sony Inthermix Top 50 DJ Poll-ba és berobbant a 12 helyre. Egy évvel később nem csupán az első 10-be, az első 5-be jutott be, egészen a negyedik helyre. 2008-ban pedig számos albumra felkerülve jutott el mindenhova a világon, és kortársai folyamatos rajongásának köszönhetően 2009-ben másodszor is Ausztrália első helyezettje lett.

Nagyszerű dolog volt mindezt elérni ennyire fiatalon, de ez még messze nem jelentette a történet végét. 2008 végén tyDi talált egy stúdiót, amely megjelentette debütáló albumát. Eltávolodva a hagyományos gyökerektől, megtalálta a valódi gyökerét, alkotásának kulcsát és ütemét. Hangokkal hangsúlyozott ott, ahol dallamos, érzelmes dolgokat akart kifejezni vagy határozottan elmesélni a történetet.

Ezzel az új stílussal a birtokában tyDi az AIRA jelölt Sameer Sengupt-hoz csatlakozott, aki olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Paul Mac, Sneaky Sound System és The Potbelleez. A végeredmény, a „Look Closer“, a kritikusok által elismert szám, amely vezette a listákat és igencsak bevésődött az ausztrál zenei színtéren.

A jövő ragyogónak ígérkezik tyDi számára rádió vállalkozását illetően is a „Global Soundsystem“-mel, a 2009 novemberében induló, saját, nemzetközi, hetente megjelenő rádióműsorával. Miután a Mix Up házigazdája volt Ausztrália legnagyobb rádiójánál, a Triple J-nél a tyDi fémjelzett rádióműsorba felkérések áradata érkezett. 20 országban való eléréssel tyDi a világszínvonalú dance zene szinonímájává vált. 2010-ben tyDi mixelhet majd a Ministry of Soundnak a Trance Nationben, egészen két évig, megjelenhet saját kiadójával a Global Soundsystem alatt, zenélhet és turnézhat Európában, az USA-ban és Ázsiában.

Ausztrália első számú DJ-je először Magyarországon!!!

Dátum: 2010.10.29. péntek
Belépő: egységesen 1500 Ft.
Start: 22.00
End: 05:00

Fellépők:
TYDI (AU)
POLEPOSITION
TEBRON
ANTOOS


Cím:
CLUB PRESTIGE – Budapest, II.kerület, Tölgyfa utca 1-3.
Infó: +36.20.255.56.58, +36.30.860.93.09

Jelöld és add tovább az eseményt a Facebookon!
http:/​/​www.facebook.com/​event.php?eid=163426997007368

További információk:
http:/​/​www.soundofcream.com/​
http:/​/​www.clubprestige.hu/​
http:/​/​www.tydi.com/​
http:/​/​www.flyerz.hu/​
http:/​/​www.clubinfo.hu/​
http:/​/​www.freee.hu/​


Flyer

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó