Pulzar

Partyajánló

Limmud – Keset koncert @ Gödör Klub, Budapest

Fellépők
Dátum 2007. szeptember 9.
Helyszín Gödör Klub, Budapest, 1051 V. ker, Erzsébet Tér
Stílus Hip-hop, Breakbeat, Techno, Drum and Bass
Limmud – Keset koncertA program egy előadással kezdődik, amely során Bíró Eszter énekesnő és Raj Tamás rabbi beszélget kötetlenül a modern zsidó zenéről. Ezt követi a „Slam Poetry” produkció Backdoor és Akkezdet Phiai közreműködésével, akik külön erre az alkalomra álltak össze és a méltán népszerű Akkezdet hiphop formációnak a live-actjén dolgoznak.Gödör Klub, Budapest, 1051 V. ker, Erzsébet Tér

Limmud – Keset koncert @ Gödör Klub, Budapest

A program egy előadással kezdődik, amely során Bíró Eszter énekesnő és Raj Tamás rabbi beszélget kötetlenül a modern zsidó zenéről. Ezt követi a „Slam Poetry” produkció Backdoor és Akkezdet Phiai közreműködésével, akik külön erre az alkalomra álltak össze és a méltán népszerű Akkezdet hiphop formációnak a live-actjén dolgoznak.

Ezután következik a Triton zenekar, ami nem sorolható egyetlen műfaji kategóriába sem. Leginkább az acid jazz, a népzene és a kortárs repetitív kamarazene határai között lebeg. A Triton után következik a Chalaban zenekar, ami egy spirituális zenei kísérlet, állandó változásban van és nem mellesleg az egyetlen zenekar Magyarországon, ami marokkói (afro-arab, szefárd) zenét játszik, muzsikájuk egy harmonikus fúziót képez a marokkói és a nyugati dallamok és hangszerek között.

 

A rendezvény kiemelt produkciója az izraeli  Coolooloosh zenekar, ami egyedi, friss,  megragadó különlegességet közvetít a kortárs világzenében. A hiphop, jazz, funk, és haszid zenei stílusok keverednek egyenesen Jeruzsálemből, mely a zsidó és nem zsidó világ sokszínűségét képviseli. A Coolooloosh-nak minden tagja Jeruzsálemben él és a helyi kultúra változatosságát reprezentálja: A trombitás ortodox, az MC egy afroamerikai Baltimoreból – akit az izraeli kormány MÁR NEM fenyeget kiutasítással -, a dobos egy Marokkói albíno…és mindnyájan egy közös, harmonikus egységbe olvadnak össze, mint Jeruzsálem népe. A zenekar felemelkedését mutatja, hogy az utóbbi időben a világ egyre több nagyvárosában lépnek fel. Ráadásul munkájuk elismeréseképp felkereste őket David Ivory (The Roots), a Grammy-díjas producer, hogy a zenekar következő lemezét 2008 elején Ivory philadelphiai stúdiójában vegyék fel.

A koncerteket követően, záróakkordként a hazai hiphop és elektronikus zene két prominens képviselője, Dj Cadik és Mc Zeek lép színpadra. A sokszínűségéről híres közös produkciójuk könzönségének ezúttal is különleges zenei élményben lesz része.

2007.09.09
Gödör Klub

További info: www.keset.hu

 

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó