Pulzar

Belépő
Mindenkinek1 000 Ft

Partyajánló

BreakSh!t - Back To The Jungle @ ChaChaCha Cabrio, Budapest

Fellépők
Dátum 2006. május 13.
Helyszín ChaChaCha Cabrio, Budapest, Margitsziget
Stílus Jungle, Breaks, Breakbeat, Electro,
Techno
BreakSh!t - Back To The JungleHosszú távollét után a hódító oroszlán elszántságával tér vissza a BreakSh!t bulisorozat, hogy ezentúl havi rendszerességgel csábítsa a ragga-jungle-breakcore őserdejébe a budapesti dzsungellakókat. A rezidens egység, Reza és C minden alkalommal külföldi ellenfeleket lát vendégül a tánctérpusztító soundclash-hez.ChaChaCha Cabrio, Budapest, Margitsziget

BreakSh!t - Back To The Jungle @ ChaChaCha Cabrio, Budapest

Hosszú távollét után a hódító oroszlán elszántságával tér vissza a BreakSh!t bulisorozat, hogy ezentúl havi rendszerességgel csábítsa a ragga-jungle-breakcore őserdejébe a budapesti dzsungellakókat. A rezidens egység, Reza és C minden alkalommal külföldi ellenfeleket lát vendégül a tánctérpusztító soundclash-hez.

Az újrakezdő bevetésen egy kanadai-amerikai kommandó vág csapást az amen breakekkel és elfajzott tört ütemekkel megvadított roots-reggae/danchall ritmusok rengetegében. DJ c64 a torontói experimentális dobbasszus színtér egyik úttörője és fő mozgatórugója, szettjeiben old skool jungle és breakcore csap össze. Az USA-ból érkező Twinhooker és Paulie Walnuts pedig a ragga-jungle új iskolájának tanárai, ha együtt játszanak, nagyobbat ütnek, mint egy dührohamot kapott gorilla. Feel the Jungle Vibe!

BreakSh!t presents Back To The Jungle - 2006. május 13.
Cha-Cha-Cha Underground Café, Margitsziget
(a Margit híd felöli bejáratnál a Sportcentrumban)
Belépõ: 1000 HUF

Line up:
DJ c64 (dross:tik Records - Canada)
Twinhooker & Paulie Walnuts (Maddemsound - USA)
Reza (Exile Soundz, Tilos Rádió, BreakSh!t)
C (Exile Soundz, Tilos Rádió, BreakSh!t)

DJ c64

A nyolcvanas évek szeretve gyulölt PC-jérol magát elnevezo c64 (Chris Minifie) a kilencvenes évek közepén harapott rá a jungle-re, elotte inkább indusztriális/experimentális zenéket hallgatott. 2000-ben kezdett dj-zni, 2001 óta rendszeresen játszik Torontóban, illetve Kanada- és USA-szerte. Gyakorlatilag a dobbasszus hangzások teljes skáláján otthonosan mozog, az old skool jungle-tol az atmoszférikus drum'n'bass-en és drumfunkon át a breakcore-ig. Kettos énje van: c64-ként breakcore-ral hergelt ragga-jungle-t játszik, míg drumfunk/choppage/edits szettjeihez a Quasar alteregóját használja. Ennek megfeleloen két kiadót muködtet: a 2003-ban indított Dross:tik az experimentális tört-zenéké (a label katalógusában olyan helyi és nemzetközi tényezok szerepelnek, mint 0=0,Belladonnakillz, Dev/Null, Duran Duran Duran, Enduser, Knifehandchop, Rotator, Skeeter), a 2004-óta többed magával futtatott Make:Shift Recordings pedig a drumfunk-renegátoknak (pl. Fanu, DJ Trax, Macc) illetve a feltörekvo, új generációs producereknek (ASC, Alpha Omega, Wizard, Polska) nyújt megjelenési lehetoséget. Az elmúlt másfél évben Kanadán kívül is egyre többet hívják c64-t: tavaly Venetian Snares elott játszott Európa több városában, idén tavasszal Japánban Dev/Nullnak melegített elõ. Május 13-án a Mad Dem Sound különítményének társaságában Budapesten mutatkozik be a magyar közönségnek.

Letölthetõ mixek:
http:/​/​www.drosstik.com/​v1/​-%20c64%20DJ%20Mixes%20-.html

Linkek:
http:/​/​www.drosstik.com
http:/​/​www.makeshiftrecords.ca

Twinhooker & Paulie Walnuts (Maddemsound)

A producer-szelektor páros Twinhooker és Paulie Walnuts az amerikai ragga-jungle színtér új generációját erõsítik. Markáns saját soundjukra a roots reggae-be illetve digitális danchall-ba oltott egyedi jungle/hardstep/breakcore keverék jellemzo, vagyis a klasszikust ötözik a legfrissebb hangzásokkal. Dubplate-jeiken eloszeretettel veszik kölcsön neves jamaikai eloadók hangját, mint Bounty Killer, Capleton, Elephant Man, Johnny Osbourne, Tenor Saw, stb., ugyanakkor saját számokat is készítenek feltörekvõ reggae/dancehall énekesekkel. Mad Dem Records néven 2002 óta muködtetik kiadójukat. Eddig több mint két tucatnyi saját vágású lemezük mellett számos bakelit megjelenést tudhatnak magukénak, amerikai (Top Ranking, Jungle Bastard), kanadai (Junglexpeditions, 10lb Sound), belga (Darkside, M.A.S.H.) és francia (Crime Wave) labeleken. A Mad Dem elsõ CD kiadványa 2005-ben jelent meg The Mouth Of Madness címmel, rajta Twinhooker és Paulie Walnuts közös illetve önálló számaival. Az új eresztést Tune In címmel égették CD-re, ennek apropóján indultak európai turnéra, melynek során Budapestet is érintik.

Letölthetõ mixek:

Linkek:
http:/​/​www.maddemsound.com
http:/​/​www.myspace.com/​twinhooker

"My Goal is to take Ragga-Jungle to a new level, where it is recognized as a true form of reggae, a new way of looking at reggae if you will, and get it out of the same basket as other electronic music styles, and remove the Drum and Bass stigma that comes with the word Jungle."

Kapcsolódó cikkek

  • MARCO BAILEY BIO

    Marco Bailey, polgári nevén Marco Beelen több mint másfél évtizede tekintheti hivatásának a lemezlovaskodást, melyhez páratlanul termékeny produceri munkásság is kapcsolódik.
  • Marco Bailey interjú

    Az október 13-án megrendezésre kerülő Shockwave alkalmábol olvashattok egy interview-t Marco Bailey-vel!

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó