Pulzar

Belépő
Mindenkinek2 700 Ft

Partyajánló

Fresh ER pres.: Rennie Pilgrem @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2005. augusztus 27.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Breakbeat, House, Dance, Trance,
House, Progressive House
Fresh ER pres.: Rennie PilgremRennie Pilgrem személyében az elektronikus tánczene egyik legnagyobb egyénisége és legismertebb klasszikusa teszi tiszteletét Magyarországon.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Fresh ER pres.: Rennie Pilgrem @ A38, Budapest

Rennie Pilgrem személyében az elektronikus tánczene egyik legnagyobb egyénisége és legismertebb klasszikusa teszi tiszteletét Magyarországon.

A brit producerguru a kilencvenes évek eleje óta alapvető szerepet játszik a legkülönbözőbb stílusirányzatok megszületésében, legyen szó a detroiti house európai terjesztéséről, a breakbeat újraélesztéséről vagy a funk feltámasztásáról.

08.27. Fresh E.R. pres. !Parade After! with RENNIE PILGREM

helyszín: A38 hajó

area1 //FreshER.break
RENNIE PILGREM (Thursday Club Recordings)
Palotai (Tilos)
Skeam (Subscope)
Crez (Fresh E.R.)
Bergi (Fresh E.R.)

area2 //Minimalheadz.minimalelektro
Isu (minimalheadz)
Tégla (minimalheadz)
c0p (cop.undergdound.hu)


jegyár : 2300 / 2700
infoline: 06702753659
jegyelõvétel: kizárólag az A38 hajón!
start:2200 end:0500

www.a38.hu

www.tcr.co.uk

Rennie Pilgrem

Rennie Pilgrem személyében az elektronikus tánczene egyik legnagyobb egyénisége és legismertebb klasszikusa teszi tiszteletét Magyarországon. A brit producerguru a kilencvenes évek eleje óta alapvető szerepet játszik a legkülönbözőbb stílusirányzatok megszületésében, legyen szó a detroiti house európai terjesztéséről, a breakbeat újraélesztéséről vagy a funk feltámasztásáról.
Pedig a nyolcvanas évek közepén még minden jel arra utalt, hogy a kis Rennie tisztes szalonzenész lesz a papa jazz-zenekarában. Szaxofonon és zongorán szórakoztatta a nagyérdeműt, amíg az atlanti szél át nem fújta az óceánon a klasszikus detroiti techno első ütemeit. Néhány társával megalakította a Rhythm Section nevű formációt és az ehhez kapcsolódó labelt, hogy aztán a house-ból hamar az éledező breakbeat-mozgalomban kössön ki.
A döntő fordulat 1993-ban következett be, Pilgrem ekkor alakította meg az azóta breaks-berkekben megkerülhetetlen intézménnyé vált Thursday Club Recordigst, azaz a TCR-t. A kiadónál olyan nevek találhatók, mint Chris Carter, Elite Force, B.L.I.M. vagy a Koma+Bones trió. Mikozben Pilgrem szívós munkával breakbeat-világközponttá fejlesztette a TCR-t, azért arra is maradt ideje, hogy gyümölcsöző és kollegiális munkakapcsolatot alakítson ki olyan pályatársakkal, mint Adam Freeland, Meat Katie, BT vagy Arthur Baker.

A másfél évtizedes munka eredménye: számtalan remix, klasszikussá vált egész estés mixlemez, több tucatnyi megjelenés, és ami a legfontosabb: a szcéna osztatlan elismerése. Rennie Pilgrem a breakbeat-színtér "Apucijává" nőtte ki magát, átlagosan kétévente indít útjára egy-egy stílusirányzatot, szettjeit pedig kilométerekről megismerhetjük: nála lazábban senki sem ötvözi a breakbeat-et a koszos funkyval, a groove-os acid-jazzel, esetleg éteri vonósnégyesekkel.

Régebbi partyk ezen a helyszínen

Helyszín

  • Papp László Sportaréna

    A Népstadion közvetlen közelében található új, modern csarnok, mely eddig is igen sok érdekes és izgalmas partynak adott helyet.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó