Pulzar

Yahel

1976 Május 12-én látta meg a napvilágot Yahel Sherman néven és már 14 éves korában zeneírással kezdett foglalkozni.

1999 óta jelentet meg psytrance számokat, de hamar kialakítja sajátos stílusát, amivel egyszerre találja el a psy és a house/trance közönség ízlését is. Zenéje ezáltal egyfajta átmenet az elektronikus műfajok között.


Kiemelkedő tehetségét bizonyítja, hogy gyakorlatilag a második, Waves Of Sound című albumától kezdve a legnagyobbakközött emlegetik a psy scénában. Ezután még 4 albumot és három válogatást adott ki. Sikere olyan psy előadókéhoz mérhető, mint Astrix, Astral Projection vagy az Infected Mushroom.
Másfelől Yahel zenéjeutat tört magának trance körökben is, Tiesto már 1999-ben felrakta Going Up című számát az In Search Of Sunrise című válogatására. Későbbi trackjeit, mint a Voyage vagy a Devotion olyan előadók teszik fel rendszeresen, mint Paul Van Dyk, Armin Van Buuren vagy Ferry Corsten. Számait még a holland Sensation White megabulikon is allani lehet.

Archív partyajánlók

 • [2019-07-12] Infected Mushroom Afterparty
   

  Egy éjszaka a goa jegyében – legends of isratrance július 12-én a Budapest Parkban! Az Infected Mushroom koncertje után 22 órától a pszichedelikus zenei szcéna nagyágyúi a lemezjátszók mögött, ugyanis a két izraeli szupersztár producer, Skazi és Yahel pörgeti a zenét. Skazi 1998 óta szállítja a trackeket, zenéje a psy-trance és az elektro punk egészen egyedülálló kereszteződése, Yahel pedig egy igazi nemzetközi slágergyáros, aki többek közt dolgozott együtt Madonnával és Jennifer Lopezzel is, de készített remixet például Beyoncé-nak is.
 • [2019-07-12] Infected Mushroom, Skazi, Yahel, XYU
  @ Budapest Park

  A több mint két évtizede indult Infected Mushroom az elektronikus zene egyik legfontosabb úttörőjeként vált ismertté a szcénában. A neves IDJ Magazine kétszer is a világ 10 legfontosabb DJ-i közé választotta őket; több tízmillió lejátszással és egy igazi elvakult rajongóbázissal a hátuk mögött a Los Angeles-i bázisú, de izraeli származású páros az elektronikus zene egyik legerőteljesebb kis királyságát építette ki maga körül.
 • [2017-08-18] Y-Production 8th birthday
  @ Vituki Uszoda

  Hatalmas szülinapi bulit tartunk sok-sok meglepetéssel. 8 éve páran összefogtunk és kitaláltunk egy csapatot.Megannyian a teamből már évekkel a Y-Production megszületése elött ki-ki máshol szerzett tapasztalatot a szervezés terén.
 • [2016-03-19] Spring Celebration
  @ Dürer kert, Budapest

  A Psybaba team márciusban érkezik haza Indiából/Goa/ 2016.03.19.én egy őrületes bulit fog csapni a Goa.hu & Y-Production -el karöltve ezúttal 5 teremben, hiszen tavasz lévén a garden is megnyitásra kerül.... Külön öröm számunkra,hogy E-Matra jelenlétével ismét lesz goatrance terem.
 • [2015-06-12] YAHEL in Hungary (exclusive 2hr retro & new live set )
  @ ZIPPP Club

  2015.06.12-13 Open Air/Margitsziget
 • [2013-10-22] TrancePort pres.:YAHEL exclusive retro set
   

  Minthogy már majdnem 10 évesek vagyunk és jó ideje nem volt semmi TrancePort-os rendezvény, arra gondoltunk, hogy elhívjuk nektek Yahelt, aki az egyik emlékezetes bulinkat csinálta 2007-ben. Most a Dürer-kertbe hívjuk egy igazi oldschool full-on szett erejéig. Reméljük eljön mindenki a régi idők emlékére!
 • [2007-03-31] Yahel(ISR/USA)
  @ Events Hall, Budapest

  1976 Május 12-én látta meg a napvilágot Yahel Sherman néven és már 14 éves korában zeneírással kezdett foglalkozni. 1999 óta jelentet meg psytrance számokat, de hamar kialakítja sajátos stílusát, amivel egyszerre találja el a psy és a house/trance közönség ízlését is. Zenéje ezáltal egyfajta átmenet az elektronikus műfajok között.

Zenei stílusok

 • Psychedelic Trance

 • Goa

  A goatrance kialakulásának kezdetei az 1990-es évekre tehetőek, ám a kultúra sokkal messzebbre nyúlik vissza az időben, pontosan az 1960-as évek végére.
 • Electronica

  Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó