Pulzar


Kövess minket!

Teebee

Annak idején Torgeir Byrknes aka Teebee az elsõk közé tartozott, akit norvég származása ellenére elfogadott a szigorú angol drum'n'bass szcéna.

 A letisztult, mértani, ûri mélységekig vonuló, bonyolult dobképleteket elotérbe helyezõ alkotásai Photek legkellemesebb perceit idézi. Mielott leigazolna a kor egyik legeloremutatóbb kiadójához, a Paul Arnold igazgatta Certificate 18-hoz (ahol Klute és az ugyancsak norvég Polar is megkezdi dicsõ pályafutását) a Juice-on, Creative Source-on és a Moving Shadow indusztiálisabb sublabeljén, az Audio Couture-ön jelennek meg zenéi.

2000-ben a Certificate 18-on pár single-t követõen megjelenik elsõ albuma, a Black Sience Labs, majd 2001-ben következik a sokat várt Through The Eyes Of A Scorpion. 2001 kezdetén Kjetil Saagstaddal (Polar) saját kiadót alapít, amit Subtitles-re keresztel. A két labelfonökön kívül a katalógusban olyan nevek szerepelnek, mint a Future Prophecies (az elsõ Subtitles-albumot, a Warlord Rising-ot ok jegyzik), Cause 4 Concern, Zero Tolerance, Sinthetix és Illformants. Remixeli Hive Surreal Uncut címû terrorját, illetve Goldie és a 4 Hero örökzöldjét, az Angelt. Közös munkákat jegyez a Future Prophecies-zel (a legemlékezetesebb talán a Let The Bass Kick), Calyx-szal (a remek Cyclone és a Follow The Leader a Moving Shadow-n), a két fõre redukálódott )EIB(-val (Facing The Sun) és a nagy öreggel, Photekkel (Fake ID és Mercury). A 2005-ös év pedig egyenesen remekre sikerül a Fanu 12-esével, Chris.su Solaris-ával (ennek VIP remixe is megjelenik nemsokára), a virus-utódnak tartott Break két single-jével, a Phace és Noisia ep-kkel, a Commix megjelenéssel és saját albumával, a The Legacy-val. Teebee kapja a megtisztelõ feladatot, hogy aktualizáljon két igazi klasszikust, a Source Direct-féle Snake Style-t, és Photek Ni Ten Ichi Ryut.

Ajánlott lemezek

  • The Dungeonmaster's Guide

    Dieselboy az amerikai Drum&Bass meghatározó egyénisége,a 'Project Human' után végre új mix CD-vel örvendezteti meg a stílus lekötelezettjeit!

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

  • Drum and Bass

    Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.

Ajánlott rádiók

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó