Pulzar

Teebee

Annak idején Torgeir Byrknes aka Teebee az elsõk közé tartozott, akit norvég származása ellenére elfogadott a szigorú angol drum'n'bass szcéna.

 A letisztult, mértani, ûri mélységekig vonuló, bonyolult dobképleteket elotérbe helyezõ alkotásai Photek legkellemesebb perceit idézi. Mielott leigazolna a kor egyik legeloremutatóbb kiadójához, a Paul Arnold igazgatta Certificate 18-hoz (ahol Klute és az ugyancsak norvég Polar is megkezdi dicsõ pályafutását) a Juice-on, Creative Source-on és a Moving Shadow indusztiálisabb sublabeljén, az Audio Couture-ön jelennek meg zenéi.

2000-ben a Certificate 18-on pár single-t követõen megjelenik elsõ albuma, a Black Sience Labs, majd 2001-ben következik a sokat várt Through The Eyes Of A Scorpion. 2001 kezdetén Kjetil Saagstaddal (Polar) saját kiadót alapít, amit Subtitles-re keresztel. A két labelfonökön kívül a katalógusban olyan nevek szerepelnek, mint a Future Prophecies (az elsõ Subtitles-albumot, a Warlord Rising-ot ok jegyzik), Cause 4 Concern, Zero Tolerance, Sinthetix és Illformants. Remixeli Hive Surreal Uncut címû terrorját, illetve Goldie és a 4 Hero örökzöldjét, az Angelt. Közös munkákat jegyez a Future Prophecies-zel (a legemlékezetesebb talán a Let The Bass Kick), Calyx-szal (a remek Cyclone és a Follow The Leader a Moving Shadow-n), a két fõre redukálódott )EIB(-val (Facing The Sun) és a nagy öreggel, Photekkel (Fake ID és Mercury). A 2005-ös év pedig egyenesen remekre sikerül a Fanu 12-esével, Chris.su Solaris-ával (ennek VIP remixe is megjelenik nemsokára), a virus-utódnak tartott Break két single-jével, a Phace és Noisia ep-kkel, a Commix megjelenéssel és saját albumával, a The Legacy-val. Teebee kapja a megtisztelõ feladatot, hogy aktualizáljon két igazi klasszikust, a Source Direct-féle Snake Style-t, és Photek Ni Ten Ichi Ryut.

Ajánlott lemezek

 • Fish Air: Moments EP

  Ezekért a pillanatokért érdemes élni – legalábbis Fish Air esetében, hiszen július 28-ától mindenki számára elérhető lesz a Moments EP-je, három nagyon kellemes original trekkel: Connection Failed, Future Off, Shee Is.
 • Mansty: Litle Bitch EP

  Ez a hónap bizonyosan pirossal szerepel majd fiatal barátunk memoárjában, hiszen a második júliusi FDR-kiadványnak is ő a főszereplője.
 • Mansty: Cup Of Tea EP

  Az ifjú honi producer, Mansty 100%-os éjszakai hangulatot teremtő önálló EP-je július 14-én jelenik meg.
 • Nikko Sunset – Imagination EP

  A hónap végén ereszti szabadjára a képzeletünket a zene szárnyain a görögök egyik legújabb üdvöskéje, Nikko Sunset – méghozzá a Fairlads első alkiadója, az FDRD jóvoltából. Az EP-n a címadó felvétel mellett a két honfitárs, Luto Melodica remxét és Nick Papa rádiós verzióját is megismerhetjük június 30-án.
 • Calzedon Guy – My Panic Room EP

  A következő Fairlads megjelenésben megismerkedhetünk Calzedon Guy pánikszobájával. Hogy miért éppen ez lett a címe?
 • Deslaye - Ladies Night EP

  A Ladies Night EP-vel tért vissza a Fairlads Digital Recordshoz az ígéretes tehetséggel bíró Deslaye. A magyar ifjonc 10 éve DJ-zik (most 24 éves), és közel 6 éve ír zenéket.
 • Napalm – Space Disco EP

  Egy fantasztikus EP-vel rukkolt elő a Fairlads. Az egyik legizgalmasabb művésze, Napalm zenéiből állt össze a gyűjtemény, mely a címhez méltóan futurisztikus és atmoszférikus.
 • Riccicomoto – Causality EP

  További kikapcsolódást és valódi ellazulást adhat a hónap végén az FDRC negyedik EP-je, a Causality, amit Riccicomotónak köszönhetünk.
 • We Are Voltz – Digital Lust EP

  A We Are Voltz tagjai kivételesen nem magyarok, hanem angolok. A fura nevű brit formáció már több alteregó alatt is alkotott, live setjeik pedig mindig óriási sikerrel pörögnek az éjszakában.
 • Cmore Trix – Lucky Cat EP

  Május 6-án ismerkedhettünk meg közelebbről a kiadó szerencsés macskájával egy EP formájában. A Lucky Cat három saját szerzeményt rejt Cmore Trixtől.
 • Dalkloid Sound – Lost (2010 Version)

  A tavaly debütáló nagy sikerű hazai formáció valósággal lehengerelte a közönséget, a szakmát, a kritikusokat és mindenki mást is, aki őket egyszer hallotta.
 • Kristiän & Bastardfool – Elvono EP

  Szép feladatot vállalt magára a kiadó azzal, hogy múlt hónapban vízre bocsátotta a chill out muzsikák új platformját, az FDRC-t.
 • Lerry Müller – Deep Drums EP

  Május 5-én mélyről dübörgő dobokkal érkezett meg a hónap első Fairlads megjelenése, Lerry Müller új, 3 számos EP-je, a Deep Drums.
 • Luis Trasto – Funeral for analog EP

  A zenei mélységeknek szánt alkiadó egyenesen Mexikóba repít május 27-én.
 • Napalm – Don’t Stop EP

  A 2010. április 7-én megjelent EP minden másra késztet, csak megállásra nem. A fiatal és sziporkázó elméjű magyar tehetség, Napalm a Fairlads kiadó üdvöskéje, aki már nem először készül valódi bombaként robbantani a táncparketteket.
 • Lerry Müller – Sunk Island EP

  A végére hagytuk a legnagyobb durranást! E hónap 29-én ugyanis elindul útjára a chill muzsikákat prezentáló FDRC, a Fairlads második „gyermeke”, méghozzá egy magyar producerfenomén, Lerry Müller gyönyörű szerzeményeit tartalmazó Sunk Island EP-vel.
 • Canard - Language EP

  A magyar kötődésű Fairlads recordsnál lát napvilágot Canard – Language c. legújabb szerzeménye.
 • The Dungeonmaster's Guide

  Dieselboy az amerikai Drum&Bass meghatározó egyénisége,a 'Project Human' után végre új mix CD-vel örvendezteti meg a stílus lekötelezettjeit!

Archív partyajánlók

Biográfiák

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó