Pulzar

Dalkloid Sound – Lost (2010 Version)

A tavaly debütáló nagy sikerű hazai formáció valósággal lehengerelte a közönséget, a szakmát, a kritikusokat és mindenki mást is, aki őket egyszer hallotta.

Az énekes Johnny Bug és Zelosh eme szerencsés találkozása máris soha nem látott sebességgel húzza őket a csúcs felé. A Fairlads volt a felkaroló mentor, ahol első saját, 9 trekkes EP-jük megjelent tavaly nyáron. Pár hónappal később megnyerték a Cöxkpon Ambient Theatre Elektronikus Zenei Tehetségkutató versenyt, amivel zöld utat nyertek az idei Szigetre. Sajátos zenei világuk kivétel nélkül mindenkit megérint. Nem csoda, hogy a 2009-es Losthoz most elkészült a remixverziókat tartalmazó kiadvány. Olyan kiválóságok tolmácsolták saját zenei nyelvükön a DalkloidSound számait, mint maga a Fairlads egyik alapítója, Turn Giddy (Skitish), Dandy & Invoice, Napalm, Savage, a Digital Peoples, Autokinetic, As We Said, Artone és Albena Flores.

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

  • Cadik - Travel Agency EP

    A Travel Agency EP egyenes ági folytatása a Basic albumnak, azonban Cadik ezúttal elrugaszkodik a lecsupaszított, földbedöngölő beatektől, és a stílusszabályokat megszegő (IDM) elektronikából idecsempészett játékos, naívan analóg dallamokkal lazítja a feszes ütemeket. A közreműködő MC-k listája a Basic óta már nem számít csodának egy magyar lemezen sem, ismerős nagyágyúk ragadnak mikrofont a vokális számokban. Név szerint a detroiti Elzhi és Black Milk, a Stones Throw atlantai angyalkája, Stacy Epps, és a nálunk többnyire drum and bass ceremóniamesterként ismert Dynamite, aki az EP leglazább számában szövegel. – Valdinger Gábor (ImpulseCreator – www.drumandbass.hu)

Biográfiák

Zenei stílusok

  • Progressive House

    A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
  • Tech-house

  • House

    A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó