Pulzar

Sharam /Deep Dish/

A többszörös Grammy jelölt, és a 2002-ben 'Dido - Thank you' remix-szel díjat is nyert washingtoni duó a dance-világ talán legismertebb párosa. Los Angelestől Libanonig, Európától Ausztráliáig kántálják extázisban a Deep Dish nevet a rajongók egy-egy jól sikerült buli záróráján. Dolgoztak már többek között Madonnával, P. Diddy-vel, Justin Timberlake-kel.

 Maga Sharam 2006-ban egy Eddie Murphy-átirattal sokkolta a Miami WMC közönségét. Murphy akkoriban zenészi babérokra tört, és nem a nagy meglepetést okozó remixen múlt, hogy végül maradt a színészet mellett. Hiszen bármihez fog a Deep Dish, abból úgymond arany lesz. A duó három rendkívül sikeres kiadót igazgat: a Yoshitoshi - melyet a srácok érdekes mód az 'ukiyoe' néven ismert tradicionális japán művészet utolsó nagy mesteréről, az 1839-ben született Tsujioja Yoshitoshiról neveztek el -, a szintén japán keresztnevet kapott Shinichi, valamint a YO nevű labelek a földkerekség legütősebb dance-muzsikáit gondozzák.

'Meguntuk, hogy ugyanazt csináljuk.' - kommentálja a történéseket Sharam, és eképp folytatja: 'Valójában mindig is különálló producerek voltunk és különálló djk, akik az elmúlt években kollaboráltak. Úgy éreztük most már ideje kockáztatni, lépni egy merészet, tenni valamit a magunk útján, erősíteni a saját zenei stílusunkat. Szeretjük azt hinni, hogy multidimenzionálisak vagyunk. Élvezzük a változatosságot. Most különböző dolgokat tehetünk külön-külön dolgozva, együtt, vagy épp más producerekkel kooperálva... Egyébként sem szeretem a stagnáló állapotokat. Kockáztatni kell, új és új dolgokba fogni!
Nos, az újítást eddig csak pozitív visszhang kíséri. Sharam anno orbitális sikert aratott kanadai szóló-turnéjával bizonyította, hogy akár duóban lép fel, akár egyedül, a táncparkett így is, úgy is tele lesz, mert a lényeg még mindig a jól kivehető 'Deep Dish-hangzás'. Június tizennegyedikén három órás dj-szettel mutatja be, mit is jelent ez az ő értelmezésében. Az biztos, hogy messzemenően változatos előadásban lesz részünk, hisz Sharamot nem érdekli a stílus, csak a minőség: 'Mivel magam is producer vagyok, ezért dj-ként olyan darabokat szeretek játszani, melyek jól vannak elkészítve. Ha a szettben passzolnak egymáshoz a track-ek és ezáltal képesek elmesélni egy történetet, amely megragadja a figyelmet, akkor mindegy milyen stílusból játszunk. Lehet hiphop, trance, tech house, minimal - hívd, aminek akarod. Az egész a JÓ zenéről szól, tök mindegy, honnan származik.'

Archív partyajánlók

 • [2008-06-14] SHARAM
  @ Syma

  Kezdjük egy kis időutazással: emlékeztek Paul Van Dyk 2006-os budapesti fellépésére? Mélyvörösben pompázott a Syma csarnok és Magyarországon azelőtt sosem látott technikai elemekkel tették abszolút tökéletessé a party-t a szervezők. Az egész terület úgy festett, mint egy óriási luxusklub, ahol mindenki VIP-vendégnek érezhette magát. A kiszolgálás minden tekintetben hibátlan volt, a jegyek mégis normál áron kerültek értékesítésre. Aki akkor ott járt, hosszasan emlegette ezt a nem mindennapi rendezvényt.
 • [2008-06-14] SHARAM / DEEP DISH
  @ Syma

  Kezdjük egy kis időutazással: emlékeztek Paul Van Dyk 2006-os budapesti fellépésére? Mélyvörösben pompázott a Syma csarnok és Magyarországon azelőtt sosem látott technikai elemekkel tették abszolút tökéletessé a party-t a szervezők. Az egész terület úgy festett, mint egy óriási luxusklub, ahol mindenki VIP-vendégnek érezhette magát. A kiszolgálás minden tekintetben hibátlan volt, a jegyek mégis normál áron kerültek értékesítésre. Aki akkor ott járt, hosszasan emlegette ezt a nem mindennapi rendezvényt.
 • [2007-08-14] Sziget fesztivál 2007
  @ Óbudai hajógyári sziget

  A NOKIA Party Aréna, a Meduza, a Cökxpôn Ambient Sátor, a Nagyszínpad, valamint a Magic Mirorr KEDDI programja.
 • [2006-06-04] Summer Opening with Sharam
  @ Club Korona, Kecel

  Nyári nyitóünnepség szerveződik június 4-ére a keceli Club Koronába. A diszvendég Sharam lesz a Deep Dish duóból, rajta kívül még Tommyboy, James Cole, Pat Duff, Benny és Shabaam lép a lemezjátszók mögé!
 • [2007-08-07] sziget 2007
  @ Óbudai hajógyári sziget

  Vártunk csak Vártunk de megérkezett. ÍME A 2007-es SZIGET fesztivál PARTY arénájának a végleges programja.
 • [2006-06-04] Club Korona Kecel Summer Opening
  @ Club Korona, Kecel

  Nyári nyitóünnepség szerveződik június 4-ére a keceli Club Koronába. A diszvendég Sharam lesz a Deep Dish duóból, rajta kívül még Tommyboy, James COle, Pat Duff Benny és Shabaam lép a lemezjátszók mögé!

Ajánlott lemezek

Kapcsolódó cikkek

 • Sharam a NiteRise-ban

  Bárki, aki az elektronikus zenében jártas, és meghallja a „Yoshitoshi” szót, biztos eszébe jut a legendás Grammy-díjas Deep Dish duó. Ali "Dubfire" Shirazinia és Sharam Tayebi még 1994-ben alapította meg ezen a néven saját kiadójukat, azóta pedig folyamatosan adják ki az igényesebbnél igényesebb zenéket.

Zenei stílusok

 • Trance

  A trance az 1990-es évek kezdeti szakaszában kialakult zenei műfaj. Szülőhelyének Frankfurt tekinthető. Szerteágazó, és állandóan változó műfaj, melynek számos ágazata van.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó