Pulzar

Nu:Tone

A kis Dan Gresham klimpírozni tanult és a Jesus College kórusában dalolászott, majd komolyan véve zenei képzését, tanulmányait a cambridge-i Durham Egyetem zeneművészeti szakán folytatta.

Itt az egyetemi rádiónál ismerkedett meg egy bizonyos John B-vel, akinek műsorainál segédkezet, valamint közösen összehozták a 'Substance' nevű klubestet is a városban. A borzas hajú DJ látta meg először a fantáziát a Nu:Tone művésznevet felvevő Dan-ben , így egyenes út vezetett első maxijához John Beta nevű kiadójánál.

Tehetsége nem maradt titokban, hamarosan Tony Colman vette szárnyai alá a cambridge-i zenemanót, Nu:Tone a Hospital Records művésze lett. Saját számainak sikere mellett remixelésben is jeleskedik, erre példa ahogyan Lenny Fontana retrós 'Spread Love'-jába lehelt új életet, és ahogy V-örökzöld 'Strictly Social'-t formálta át saját képére első osztályúan. Akinek ez mind nem elég, azoknak még egy információ: Nu:Tone nem csak a törtekkel foglalkozik, Danism néven house-t is készít.

Nu:Tone idén nagylemezzel jelentkezett a Hospitalon. A Back of Beyond címet viselő albumon a szokásos Nu:Tone hangzás hallható, olyan közreműködőkkel mint a Commix, Logistics vagy Natalie Williams.

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

  • Nu:Tone album!

    'Brave Nu World' címen kerül a boltokba Március környékén a Hospital egyik kimagasló tehetségének debütáló albuma! A Cambridge-i Nu:Tone 12 számos albuma a 2005-ös év Drum&Bass világát kívánja bemutatni.

Zenei stílusok

  • Drum and Bass

    Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó