Pulzar

Művész

Kosheen

Kosheen

Zenéjükkel, amely sikeresen ötvözi a klasszikus dalformát és a drum'n'bass motívumokat, sikerült elérniük, hogy ez a műfaj kiemelkedjen a szubkultúrából és szélesebb közönség előtt is ismertté váljon.

A zenekar vegyíti a drum'n'bass, a hip-hop, a triphop, a rock és a jazz stíluselemeit, sőt, áttételesen még kelta népzenei motívumokat is felhasználnak.
Indulásuk helyszíne Bristol, ahonnan a kilencvenes években az elektronikus zene olyan új és meghatározó egyéniségei és csapatai nőttek ki, mint a Massive Attack, Tricky és nem utolsósorban a Portishead, melynek zenei agya, Geoff Barrow igen nagy hatással volt az egyik Kosheen-tagra, Darren Decode-ra.
A Kosheen megszületése 1998-ra tehető, amikor az énekesnő és szövegíró Sian Evans megismerkedett Darren Decode-dal és Markee Substance-szel, akik dance fellépéseket vállaltak kisebb bristoli szórakozóhelyeken. Egy közös munka kapcsán felismerték, hogy Sian különleges hangját remekül kiemeli a Darren és Markee által játszott elektronikus hangzás és viszont. Így megalakult a Kosheen és első slágerük a Hide U hihetetlenül nagyot tarolt 2001 közepén. Nagy Britanniában elnyerték a legjobb Drum & Bass Kislemez díját és a BBC1 éjjel-nappal a számaikat játszotta. Dance produkcióként egyedülálló módon koncertturnéra indultak a Resist című debütáló albumuk apropóján. 144 koncert, 33 országban, több mint egymilliós közönség előtt. Többek között 2001-ben Szerbiában 20 000 lelkes rajongó várta őket. Egy évre rá itthon, a Sziget nagy színpadán, majd 2003-ban a Volt Fesztiválon léptek fel óriási sikerrel.
Második albumuk, a 2003-as Kokopelli zeneileg sötétebb és apokaliptikusabb lett, Sian szövegei sokkal személyesebbek. A nagy fesztiválszínpadok élő fellépései után a Kosheen most az A38 Hajón ad úgynevezett „power and amplified” koncertet (teljes fellálásban érkező zenekar élő énekhanggal és elektronikusan kevert alapokkal).

soundcloud.com/​kosheendjs

Archív partyajánlók

 • [2014-05-01] KOSHEEN (UK)
  @ Barba Negra Track

  A KOSHEEN-t nem kell bemutatni senkinek, mondhatni, hogy hazajárnak, és ez jól is van így. Az Egyesült Királyság egyik legjobb elektronikus zenei exportcikke. Szeretnek Magyarországon koncertezni, mi pedig mindenkor szeretjük azokat a bulikat, amiket ők adnak nekünk.
 • [2011-07-13] Hegyalja Fesztivál 2011
  @ Tokaj- Hegyalja

  A Hegyalja Fesztivál 2011-ben is Tokaj - egész pontosan a Rakamaz Kemping - egyik legmeggyőzőbb érve arra, hogy fesztiválra és egyben egy laza vakációzásra és elsősorban egy nagyon jó bulira mindenképp szánjunk pár napot! Hegy’re fel!
 • [2010-05-12] Kosheen live
  @ Zöld Pardon, Budapest

  A Kosheen egy brit trip-hop, drum and bass és rock együttes, melynek központja Bristolban, Angliában van.
 • [2005-11-11] Deluxe Beats - The Freestylers – UK Kosheen
  @ Beats Factory, Budapest

  Deluxe Beats hosted by the circus maximus The Freestylers – Live koncert – UK Kosheen - DJ set (Decoder and Substance) – UK Palotai - Tilos Rádió Tb Gon & Marvin – TranceWave Records
 • [2004-12-18] Kosheen
  @ A38, Budapest

  A Kosheen igen rövid idő alatt vált az első számú elektronikus zenei csapattá, amely többek között köszönhető a fülbemászó, dallamos alapoknak és Sian Evans szomorkás, erős hangjának. Sokoldalú, komplex és hipnotikus break beatjeik áttörést jelentettek ebben a műfajban.

Zenei stílusok

 • Electronica

  Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó