Pulzar

Ryme Tyme

A kis Ryme Tyme eleinte nem a rímeket, hanem a végtagjait csavarta, Jamaikában breaktáncosként csöppent bele a hip hop kultúrába, ahol bátyjával mint legifjabbak bejutottak a The Smugglers néven elhíresült tánccsapatba.

Ugyanekkorra tehető első szárnypróbálgatása mc-ként is, amely akkortól vált elsődlegessé, amikor Londonba hazatérve belecsöppent a rave-ek világába. Az egyre szaporodó fellépések mellett a brit hardcore kialakulásával kalózrádiókban is hallatta hangjét, főként DJ Trace oldalán például a Kool FM-en. Az egyre kapósabb Ryme Tyme stúdózni kezdett, első megjelenése a No U-Turn testvérlabel Saigon-on volt, majd ezt követték olyan mára klasszikussá lett zenék, mint a 'We Enter', a 'Payback', az 'Iceberg' vagy a 'Move VIP' vagy a Jagged Edge néven kiadott 'Rock Baby'. Mindezek mellet összetéveszthetetlen hangjától vált még gyilkosabbá a 'Ressurrection' (Ed Rush & Optical), 'Don't Hold Back' (Gridlok) vagy a 'Manifest' (Optiv).

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

  • Drum and Bass

    Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó