Pulzar

Concord Dawn

Az új-zélandi Matt Harvey és Evan Short még középiskolásként ismerték egymást, később mindketten hangmérnöknek tanultak, így adódott a közös producerkedés ötlete.

Concord Dawn néven csináltak két nagylemezt, egyet 2000-ben, majd egyet 2002-ben Disturbance címen. Utóbbi két díjat is hozott nekik, a Bnet Awardson legjobb elektronikus kiadvány és legjobb független nagylemez kategóriákban nyert.

A 2002-es Winter Music Conference-en többen felfigyeltek a 'Morning Light' című felvételükre, amely több DJ-nek is nyitószáma lett. A szám Timeless-en jelent meg, továbbá Klute is lecsapott rájuk, de azóta végigjárták a Renegade Hardware-től, a Freak-en át, a Hospital-ig szinte az összes jó nevű kiadót, sőt hamarosan érkezik egy Metalhead maxi is. A páros még 2003-ban összerakta az Uprising nagylemezt, biztosan mindenki emlékszik még a punkosan vaduló 'Don't Tell Me'-re, vagy a Slayer riffet kölcsönvevő 'Raining Blood'-ra. Azóta a Concord Dawn már megmutatta egy másik, érettebb oldalát is. A zúzós zenék mellett elkészült D-Bridge közreműködésével a Labyrinth és a Hospital-on megjelent 'You Don't Have To Run'.

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

  • The Dungeonmaster's Guide

    Dieselboy az amerikai Drum&Bass meghatározó egyénisége,a 'Project Human' után végre új mix CD-vel örvendezteti meg a stílus lekötelezettjeit!
  • Trouble On Vynil mix

    Shy FX összeállt a TOV-el, hogy kiadjanak 1 fergeteges CD-t, a 'Fast Lane'-t. A 22 track-es mix CD-n olyan producerek művei szerepelnek, mint pl: Dillinja, Loxy & Keaton, Pendulum & Bulletproof vagy Marky & XRS.

Zenei stílusok

  • Drum and Bass

    Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.

Ajánlott rádiók

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó