Pulzar

Belépő
Mindenkinek4 000 Ft
Elővételben 2009. április 8.-ig3 000 Ft

Partyajánló

Horace Andy (JAM) & Ashley Beedle (UK) @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2009. április 9.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Tribal, House, Funk
Horace Andy (JAM) & Ashley Beedle (UK)Ha van két hang, amire érdemes emlékeznünk a kilencvenes évekből, akkor Horace Andy éneke a Massive Attack-lemezekről és Ashley Beedle tribal-house-funk alapjai bizonyosan ilyenek.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Az esemény résztvevői:
1 vendég igazolt vissza, például: A38 Captain
összes résztvevő megtekintése

Horace Andy (JAM) & Ashley Beedle (UK) @ A38, Budapest

Ha van két hang, amire érdemes emlékeznünk a kilencvenes évekből, akkor Horace Andy éneke a Massive Attack-lemezekről és Ashley Beedle tribal-house-funk alapjai bizonyosan ilyenek.

Horace Andy (JAM) & Ashley Beedle (UK) - Inspiration Information Tour, Riddim Colony DubWise

2009. április 9., csütörtök 21h

Belépő elővételben: 3000 Ft, a koncert napján: 4000 Ft.

 

Ha van két hang, amire érdemes emlékeznünk a kilencvenes évekből, akkor Horace Andy éneke a Massive Attack-lemezekről és Ashley Beedle tribal-house-funk alapjai bizonyosan ilyenek. E két úriember tevékenysége egymástól függetlenül alapvetően határozta meg a koszakot - szinte meglepő, hogy csak 2008-ban fogtak közös munkába. Az apropó a Strut Records (a kulcsfontosságú elektronika-kiadó, a K7! leányvállalatának) új sorozata, az Inspiration Information volt, amelynek darabjain nagy klasszikusokat eresztenek egymásnak (az első lemez jól csengő nevei: Amp Fiddler és Sly & Robbie; Horace-é és Ashleyé a második album).

 

A párosítás tulajdonképpen nem meglepő: sem Horace Andy, sem Ashley Beedle nem arról híres, hogy szakbarbár volna. Az előbbi ugyan elsősorban reggae-énekes, ráadásul elsőrangú, az egykori Studio One egyik legnagyobb sztárja volt, aki a hetvenes években giga-mega-reggae-slágereket adott a világnak, ám amikor a kilencvenes évek elején felénekelt pár számot egy ismeretlen bristoli csapat első nagylemezére, megfordult körülötte a világ. A Massive Attack legalább annyit köszönhet Horace Andynek, mint fordítva: hiszen a Protection vagy a Mezzanine nem egy száma voltaképp Horace Andy-feldolgozás. A nagy reggae-klasszikust valósággal felkapta a brit elektronikus színtér, jellegzetes, kántáló, visszhangos énekét a massive Attack-lemezek mellett például Dub Pistols-darabokban is hallhatjuk.

 

Ha az igazi zenei mindenevő szobrát akarjuk megmintázni, akkor valószínűleg Ashley Beedle lenne az ideális modell. A barbadosi származású brit producer-DJ igazi terepe a klasszikus house, de a négynegyedek birodalmából gyakran tesz kirándulásokat mindenfelé. Oszlopos tagja például az X-Press 2 triónak, ami a house történetének egyik legnagyobb, igazi pop-slágerét (The Sound) vagy a David Byrne-nel közösen készített Lazyt jegyzi. Emelett belekóstolt a dzsesszes afro-funkba (Black Jazz Chronicles), a klasszikus diszkóba (Black Science Orchestra), a hiphop-soulba (Ballistic Brothers), és most a reggae-be és a dubba.

 

E két nagyszabású egyéniség hozta össze az Inspiration Information második albumát: Horace Andy elegáns és átszellemült reggae-világa remekül illeszkedik Beedle változatos elektronikus alapjaihoz és a két nagymenő még olyan fricskákat is megenged magának, mint az Angie retróhangzású, elektromos vonósokkal és akusztikus gitárral ellátott feldolgozása vagy a lemezt záró "fesztiválregi".

 

A két nagyszerű muzsikus ezt az albumot mutatja be élőben az A38 Hajó koncerttermében, az európai koncertturné nyitó állomásán. Az énekes Horace Andy és a kütyüket kezelő Ashley Beedle mellett több muzsikus is fellép, köztük a lemez készítésében jelentős szerepet vállalt stúdiómágus, a billentyűsöket kezelő, illetve gitározó, basszusgitározó Mark Ralph.

 

www.a38.hu/?p=programok&id=1623

www.myspace.com/horaceandy1

www.myspace.com/ashleybeedle

www.strut-records.com/inspirationinformation

www.strut-records.com/inspirationinformation/video/HoraceAndy_AshleyBeedleEPK_big.mov

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. Ezúton hívjuk fel a figyelmet, hogy a honlapon a jegyfoglalási lehetőség megszűnt. A koncertre jegy vásárolható személyesen az A38 Hajón, az összes elérhető jegyirodában, bankkártyával az A38 Hajó honlapján, illetve az ismert online jegyirodákban. Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó fűtött orrteraszán gyújthatnak rá.

 

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó