Pulzar

Partyajánló

Brains meets Tudósok @ A38, Budapest

Dátum 2008-09-10
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus ismeretlen
Brains meets TudósokBár ezt első hallásra nehéz elhinni, a hazai drum’n’bass vezető bandájának, a Brains-nek, valamint a magyar underground egyik legpatinásabb együttesének, a Tudósoknak, egy és ugyanaz a ritmusszekciója, amely Jeli Gergelyből (dob) és Endrei Dávidból (basszusgitár) áll.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Brains meets Tudósok @ A38, Budapest

Bár ezt első hallásra nehéz elhinni, a hazai drum’n’bass vezető bandájának, a Brains-nek, valamint a magyar underground egyik legpatinásabb együttesének, a Tudósoknak, egy és ugyanaz a ritmusszekciója, amely Jeli Gergelyből (dob) és Endrei Dávidból (basszusgitár) áll.
 Mivel a két csapat több vonatkozásban is egy, így bemutatják egyetlen estén, hogy miként lehet a Tudósokból Brains, avagy miként szólhat a Brains egy szokatlan vendéggel Tudósokként. Az elképesztő kísérletben sodró ritmusok, lüktető basszusfutamok, őrült szövegek és raggák, effektezett gitárok és süvöltő szaxofonok simulnak össze egyetlen pörgő - drum’n’bass to jazz, hiphop to punk, vagy dancehall to rock - önfeledt táncőrületté.
A Brains mára jóformán valamennyi hazai és számos rangos külföldi fesztivál nélkülözhetetlen fellépője. Zenéjükben visszhangos dubok keverednek pörgős elektronikával, sodró raggázások laza reggae-kkel, és persze az egésznek a mélyén ott a drum'n'bass elsöprő lendülete. Mindez élőben, nagyszerű, összeszokott, halálpontos zenészektől azt eredményezi, hogy egy Brains-koncert súlyos víz- és öntudatvesztéssel jár. Legújabb, Top Shotta című lemezük nagysikerű bemutatója tavasszal volt a Hajón, amelyet azóta jóformán megállás nélkül játszanak a rádiók.
A Tudósok legújabb albuma, a Jedikém, gyere haza! is az idén jelent meg, amelyen amellett, hogy a patinás ős-underground zenekar a tőle megszokott hatalmas energiát és magas művészi színvonalat hozza, ugyanakkor hangzásának elképesztő megújulásáról is tanúskodik: kiváló és hallgatható számok, Zsanett-ügy funk és diszkó-baleset jazz, Jedi-soul és dadapunk, vagyis hajszálpontos őrület.
A Tudósok az utóbbi években jó pár koncertet adott külföldön is, New York-tól Londonon, Párizson, Berlinen át Moszkváig, kortárs zenei fesztiváltól avantgárd jazzklubon át a pubig. Legutóbb idén nyáron Londonban adtak koncerteket többek között a DadaBloomsday Festival fővendégeiként abban az Ivy Houseban, ahol egykor a Rolling stones és a Pink Floyd is játszott.


2008 szeptember 10., szerda, 21 óra, A38 Hajó

Belépő 1000/1500 Ft.
Fellépnek: Brains, Tudósok

Brains
Jeli Gergely: dob/sampler
Varga Norbert: szólógitár
Endrei Dávid: basszusgitár
Tőkés Ábel: gitár
Kéri András (MC Columbo): ének/mc
www.brains.hu

Tudósok
drMáriás: ének, altszaxofon, trombita
Endrei Dávid: basszusgitár
Jeli Gergely: dob
www.myspace.com/tudosok

Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó