Pulzar

Partyajánló

CINETRIP tours by Djuice - VJ-Torna és workshopok @ Merlin, Budapest

Fellépők
Dátum 2008. február 25.
Helyszín Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban
Stílus Minimal, House, Progressive House, Techno,
Tech-house, Dance
CINETRIP tours by Djuice - VJ-Torna és workshopokA díjalapító Cinetrip 2008 februárjában 3. alkalommal hirdeti meg a nemzetközi VJ Tornát. A kétevente megrendezett eseményen az előző években 11 országból több mint száz induló munkáit élvezhette élőben, illetve konzerv formában a közönség.Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban

CINETRIP tours by Djuice - VJ-Torna és workshopok @ Merlin, Budapest

A díjalapító Cinetrip 2008 februárjában 3. alkalommal hirdeti meg a nemzetközi VJ Tornát. A kétevente megrendezett eseményen az előző években 11 országból több mint száz induló munkáit élvezhette élőben, illetve konzerv formában a közönség.

A kortárs vizuális kultúra és az elektronikus zene nemzetközi trendjeit lepörgető néhány nap reményeink szerint inspirálóan hat mind a szemlélődőkre, mind a hazai művészekre.

A CVJ2008 programkínálatában hétfőtől szerdáig nyitott szakmai workshopok, holland, belga és magyar programfejlesztők, vj-k és animátorok bemutatkozása, csütörtöktől szombatig pedig a nemzetközi VJ-színtér összecsapásának képei és hangjai töltik meg a Merlin kisebb- nagyobb termeit. A VJ-tornán az idén is 3 kategóriában mérik össze tudásuk a versenyzők (tusa, élő és konzerv)  és a nemzetközi zsűri mellett a közönség is szavazhat kedvencére.

A péntek és szombat éjszaka viszont teljességgel a partiközönségé, akik ezúttal lábukkal avagy tánccipőjükkel tehetik le a voksukat a flamand és magyar DJ-k, VJ-k és zenekarok produkciói mellett (illetve alatt).

A CVJ2008 eseményei a Merlinben kerülnek megrendezésre. (Gerlóczy u.4)

http:/​/​www.cinetrip.hu/​cvj2008, http:/​/​merlinbudapest.org

2008. február 25-27.

CVJ2008 workshopok

A VJ-zést tartalmi, illetve technológiai oldalról megközelítő kiscsoportos workshopok praktizáló és kezdő VJ-k számára nyújtanak elmélyülési és közös alkotási lehetőséget.

Az előadók részben holland és flamand előadóművészek és fejlesztők (Olga Mink, PIPS:Lab, AlexEtJeremy), de az Apple-ösök nagy örömére jön a Modul8, aki pedig flash-sel vagy MIDIvel szeretne dolgozni, a Flxer csapatától szerezhet mélyebb ismereteket. A délutáni pihenőkben a vj-világban használatos technikai bemutatók lesznek (Edirol)

2008. február 28-március 1.

CVJ 2008 VJ-torna

A vizuális-művészek nemzetközi erőpróbája csütörtök délután veszi kezdetét, és az ünnepélyes díjátadóra szombat kora este kerül sor. A tornán bemutatott produkciókat a workshopot tartó előadókból álló nemzetközi zsűri három kategóriában rangsorolja. A konzerv kategória csapatban vagy egyénileg, előre elkészített, zenére összevágott művei előzsűrizés után kerülnek bemutatásra (innen

választja a zsűri illetve a közönség a legszebb VJ Opusz díját), a VJ Sampion a maximum 3 fős csapatok közönség és a fesztivál zsűri előtt élőben bemutatott alkotások előadói közül, míg a VJ Tusa bajnok az előadás előtt 20 perccel készhezkapott anyagok legügyesebb összepasszítói közül kerül ki. A nyeremények a hagyományos Cinetrip trófea mellett értékes VJ-felszerelések, szoftverek.

Ünnepélyes torna-megnyitó: 2008. február 28. 18 óra

Díjkiosztó: 2008. március 1. 21 óra

DÍJAK:

4 x Sony Ericsson W910i mobiltelefon kártyás csomagban a djuice felajánlásából (minden kategóriagyőztesnek!) 1 x Edirol Motion Dive Tokyo konzol és szoftver a VJ Tusa Bajnok 2008 győztesének, a Roland Zenegaléria jóvoltából 3 x szerződés a Cinetrip nyári turnéjára! 4 x HD kamera az Extreme Digitaltól (minden kategóriagyőztesnek!) 1 x Numark Nu-VJ 1 x Modul8 szoftver 4 x kézzel készített VJ Torna2008 üveg-beton szobor Minden érvényes nevezéssel rendelkező közreműködőnek a Roland Zenegaléria lehetőséget biztosít március 31-ig egy-egy Motion Dive Tokyo csomag kedvezményes, bruttó 58.000 Ft-os áron való megvásárlására.

További információ a nevezésről és a részletes program:

http:/​/​www.cinetrip.hu/​cvj2008 és http:/​/​www.myspace.com/​cvj2008

nevezés: http:/​/​www.cinetrip.hu/​cvj2008/​regisztracio/​vjt/​index.php

A CVJ2008-hoz kapcsolódó ZENEI PROGRAMOK

2008. február 27.

22.00 - Turntable Bar

Waxman, Negro és a Dutch Rhythm Combo (D)

A Merlines szerdai klubest a VJ torna workshopjai és az összecsapás között VJ-k spontán és félig tervezett performanszaival fűszerezve. (A Pips:Lab-Sfeer workshop közösségi alkotásai is ekkor kerülnek a közönség elé) A belépő 1000 HUF amiből 500 lefogyasztható.

Bérlet 3000 HUF, ami érvényes a pénteki és szombati eseményekre is az adott héten.

2008. február 29.

Cinetrip tours by Djuice - DJ-VJ party

A VJ-torna kellős közepén legjobb alkalom egy kis lazításra a rendelkezésre álló nemzetközi erőkből összevarázsolt friss egyveleg. Flamand és magyar hanghullámok és animációk töltik meg a Merlin nagytermét és a kávézót péntek este. A résztvevők számára ezek még az izgalom percei, a közönség pedig közben saját magán tapasztalhatja, melyik vizuális művész hogyan használja eszközeit élesben, a versenyen kívül, egy kiadós partin. (A szombati díjkiosztó után pedig: LOW POWER PARTY)

Nagyterem: 22.00-04.00

Buscemi (Be) A nevét kedvenc színészétől kölcsönző belga producer DJ+perkás felállásban indítja a hétvégi külföldi fellépők sorát. Latin és house több csavarral. Jelenleg Dziga Vertov  Ember a felvevőgéppel című némafilm -klasszikusának újrazenésítésén dolgozik. http:/​/​www.buscemi.be/​,

Nid and Sancy live (Be)

Rock and roll-lal átitatott húzós elektronika. Belga elektroclash a javából. A duó élő energiája egy klubot és fesztivált sem hagy őrülten ugráló táncparkett nélkül. Filmzenékhez továbbra is megtartották régi nevüket, a Galacticamendumot.

http:/​/​www.nidandsancy.com/​

Kávéház:

22.00-04.00

Soulrise (Mustbeat)

Fine Cut Bodies live

Crimson (Ikz Kollektív, Lick the Click)

Belépő: 1500 Ft

2008. március.1., 22 óra

LOW POWER PARTY

:: Deck Attack 5. Születésnapi buli ::

A Low Fesztivál, a Cinetrip szervezői és az 5. születésnapját ünneplő Deck Attack sorozat a CVJ2008 VJ-torna díjkiosztója után közös erőbevonással flamand és magyar zenészek, örömittas és kudarctól új erőre kapott VJ-k produkcióival fűszerezi a budapesti éjszakát. Az Infra Gandhi és Cyborg Templar jegyezte Deck Attack, hagyományaihoz híven nemzetközi hírű, funk-alapú elektronikus produkciót lát vendégül, mégpedig a holland Kraak

and Smaakot, akik nem először járnak nálunk, viszont most lemezbemutató turnéjuk első állomásán köszönnek majd ránk a színpadról.

A Deck Attack 5 éve alatt sok neves ma élő-mozgó-táncparkett-mozgató produkciót hozott el hazánkba, a mai este során még a belga Turntable Dubbers sound systemként működő DJ-duót, akik a nagyteremben fogják az estet zárni. Természetesen a kávéházban is rotyog majd a zene.

Merlin, Gerlóczy u.4.

Nagyterem 22.00-04.00

Cyborg Templar (Deck Attack)

Infra Gandhi (Deck Attack)

Kraak and Smaak live NL

A holland elektronikus élő produkció a Jalapeno kiadótól érkezik funk house breakekkel, Afro-Latin groove-okkal. A zenészek komoly funk-alapokkal rendelkeznek, amiről az est folyamán felcsendülő új lemezük is tanúskodik. http:/​/​www.myspace.com/​kraaksmaak


Turntable Dubbers Sound System (Be)

Parti-pörgető belga DJ-duó, akik a reggae-raggától a hip hoppon át a gyorstempójú törtekig bármire hajlanak, hogy rugózni lássák a tömeget.

http:/​/​profile.myspace.com/​turntabledubbers
KÁVÉZÓ:
22.00-04.00

Sanyi (Cinetrip)

Waxman (Tilos)

Negro (Deep)

Belépő: 2500 Ft

Bérlet a három Merlines zenei eseményre: 3000 Ft

A rendezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.


CINETRIP SPARTY  Journeys by DJuice

LOW EDITION :: Flying Dutchman

2008. március 8., 21 óra

Rudas Fürdő, 1013. Döbrentei tér 9.

Hogy teljes legyen a körpanoráma, hangok és mozgóképek szárazon-levegőben-mélyföldön és vizen, a Cinetrip Sparty  Journeys by Djuice a Low Fesztivál keretein belül flamand audió és vizuális-művészek munkáival diktálja a pancsoláshoz a ritmust.

A január 1-én vízrebocsátásának 10. évfordulóját ünneplő Cinetrip hipermodern hangfürdő és vízimozi  most már mondhatjuk - szokásához híven a Rudas Fürdőben, szombaton este 9-kor nyitja kapuit. Az est belga fellépői: a 90-es évek acid korszakának (angol születésű, de hároméves kora óta belgiumban élő) nagymestere, C.J. Bolland az uszodában, a törökfürdőben pedig a Funckarma lélekmelengető soulos dubzenéi ringatják a fürdőző-partizókat. A vizuálmágia felelősei az Interspace Magic Factory - a VJ-torna alkalmából portugál/brazil VJ-kkel kiegészülve, a négy helyszínen pedig a helyi hang-erők és performanszok elegyítik a korszakokat és stílusokat. A papucs kötelező, kedv szerint nyári öltözék vagy fürdőruha ajánlott. És a törülközőt ne feledd!

Audiovizuális fényterápium 21.00-04.00

Retro audio-raves

DJ-k: Grasshop b2b Marvin, CJ Bolland (B), Palotai

www.cjbolland.com

Strandauditórium 21.00-04.00

Bootleg slippers

DJ-k:Superman, Waxman, Negro

Törökfürdő 21.00-02.00

Ambient Space

DJ-k: Kaszi és Jácint

Funckarma (NL) http:/​/​www.myspace.com/​funckarma1,

Éjfélkor hastánc: Amira és a fürdő huriai

Kabin Disco 21.00-03-00

Whale Strip Show

DJ-k: Sanyi, Haze

Vizuál mágia:

Kiégő Izzók, Varga Vince, Pedro Zaz and Spetto (P/Br)

A rendezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

Sajtóakkreditáció: sanyi@cinetrip.hu

http:/​/​www.cinetrip.hu, http:/​/​www.myspace.com/​cinetrip

Belépő: 5000 Ft

Röviden a workshopokról:

február 25. hétfő

M1. 12-14 Bodóczky Antal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára, a Medence Csoport tagja magyar nyelvű nyitóelőadása a vj-zés és a mai képi kultúra viszonylatairól.

M2. 15-17 Binaura: Animata (Szoftver és VJ-zés)

A binaura.net a technológia, az ember és a természet kapcsolódásait vizsgáló médiaművész-duó munkája. Workshopjuk Animata nevű valós idejű animációs szoftver-fejlesztésüket mutatja be, melynek segítségével virtuális bábokból, terekből építhetünk fel jeleneteket. A workshopon mindenki megkapja a még fejleszés alatt álló beta verziót, melynek használata bemutatásra kerül.

http:/​/​www.binaura.net/​

http:/​/​www.kitchenbudapest.hu/​hu/​projects/​animata

M3. 19-22 Fuck PiPS:lab: The participant is the artist/A résztvevő a művész I.
workshow & performance with lumasol live and sfeer live

A lumasol fénygrafittivel manipuláló holland PiPS:lab és a holland-magyar Sfeer Visual Group közreműködésével a workshop résztvevői saját anyagaikból újfajta megközelítést nyerhetnek, melyet végül egy közös előadás során ki is próbálhatnak élesben. Fényképezőgépet, kamerát, tükröző es torzító felületet hozni szabad, számítógép kötelező!

http:/​/​sfeer.c3.hu/​, http:/​/​www.pipslab.nl/​

2008. február 26. kedd

T1: 12-15 Sfeer Visual Group & PIPS:lab: Nincs is kanál
workshow & performance with lumasol live and sfeer live  lcdc II

a hétfő esti workshop folytatása, de frissen is lehet csatlakozni

T2: 16-18 Flxer Team (I): FLASH VJ-zés

A Flxer egy flash-alapú vj-program, melynek kitalálója és programozója, Gianluca Del Gobbo. A résztvevők megismerkedhetnek a flash-sel, mind előkészületi munkálatokon, mind performatív programhasználaton keresztül.

http:/​/​flxer.net/​

T3: 19-22 JEREMY (NL): ADOBE AFTER EFFECTS CS3 VJ-knek

Az After-Effects bemutatása a kedzőtől középhaladó szintig. Jeremy az AlexEtJeremy VJ-páros egyik fele napközben az Adobe-nál dolgozik, így az érdeklődők a forrás környékéről ismerhetik meg a programot - ráadásul egy praktizáló VJ-től. A workshop során Jeremy bemutatja, hogyan készítsünk loopokat a semmiből, és hasznos ötleteket, technikai tanácsokat ad, trükköket mutat az After-Effects CS3 Live élő VJ-fellépésen történő használatához

http:/​/​alexandjeremy.com/​

február 27. szerda

W1: 12-15 FLXER VJ TEAM (I): MIDI-SHOP

Az olasz Flxer csapat midi-technikák alkalmazását mutatja be a gyakorlatban  kezdőtől középhaladóig

W2: 16-19 OLGA MINK (NL) - Az élő VJ-zésről

Olga Mink (vj Oxygen) Hollandiában alkotó szabadúszó médiaművész, a fizikai és mozgóképi reprezentáció és az interakció összefüggés-rendszerében mozog. A workshop során áttekintést nyújt az audiovizuális média és a vj-kultúra múltjáról és jelenéről, az

elmúlt 15 évben a mai művészeti tevékenységre gyakorolt hatásáról, a csináld magad kultúrától az underground partikon át a műszaki fejlesztésekig, és a környezet-érzékeny technológiákig. Saját munkáinak bemutatása mellett a résztvevőknek is lehetőséget kínál alkotásaik megvitatására.

http:/​/​www.myspace.com/​olga_mink

W3: 19-22 Ilan Katin és Boris Edelstein (CH): MODUL8 (SZOFTVER ÉS VJ-zés)

A Macintosh használó VJ-k egyik legkedveltebb programja, a Modul8 fejlesztői tartanak gyakorlati foglalkozást a VJ-szoftverről, a felhasználói felület összetevőinek és azok együttműködésének áttekintésétől kezdve az alkotások MIDI interfész segítségével zenére keveréséig. Természetesen a jelenlévő VJ-k kihasználhatják az alkalmat, és használat közben felmerült kérdéseikre is kaphatnak választ.

http:/​/​www.garagecube.com/​modul8/​

A workshop-előadókkal, zsűri tagjaival, VJ-kkel, zenei fellépőkkel tervezett interjúkészítési szándékukat kérjük jelezzék a

sanyi@cinetrip.hu címen.

Szervező partnerek: Cinetrip, Merlin, Low Fesztivál

Főtámogató: Djuice

Szakmai támogatók: Garagecube / Modul8, Edirol, Numark, extreme digital

Médiatámogatók: Exit, Radio Café, Funzine

Kreatív partnerek: Hypnosis




Régebbi partyk ezen a helyszínen

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó