Pulzar

Partyajánló

Ablak-A-Dubra - Danny Berman @ Süss Fel Nap

Fellépők
Dátum 2005. március 23.
Helyszín Süss Fel Nap
Stílus House, House, Techno, Tech-house,
Minimal
Ablak-A-Dubra - Danny BermanMerész március elé néz az Ablak-A-Dubra. Vendégül látjuk az osztrák születésű, bár Amerikában élő house-gurut, John Tejada-t és a ’90-es évek egyik legizgalmasabb tripHop csapatának (Red Snapper, Aloof) alapítóját, Richard Thair-t. De a nottinghami Danny Berman deepHouse szettje, Beta grúvi, a fehérvári IKZ brigád (Crimson&Chrom) tekkes, Fonetik&Balance lounge, Jácint ambient, Plesiv&Prot minimálelektro világa is méltó eleme a rezidens Chi-sek (DJ Naga és FCBKevin) által hirdetett Futuredisco igének. Kell ennél több?Süss Fel Nap

Ablak-A-Dubra - Danny Berman @ Süss Fel Nap

Merész március elé néz az Ablak-A-Dubra. Vendégül látjuk az osztrák születésű, bár Amerikában élő house-gurut, John Tejada-t és a ’90-es évek egyik legizgalmasabb tripHop csapatának (Red Snapper, Aloof) alapítóját, Richard Thair-t. De a nottinghami Danny Berman deepHouse szettje, Beta grúvi, a fehérvári IKZ brigád (Crimson&Chrom) tekkes, Fonetik&Balance lounge, Jácint ambient, Plesiv&Prot minimálelektro világa is méltó eleme a rezidens Chi-sek (DJ Naga és FCBKevin) által hirdetett Futuredisco igének. Kell ennél több?
John Tejada (Palette – USA)

Hát ismét egy legenda látogat az Ablak-A-Dubra keretein belül hazánkba. A klasszikus zenei neveltetésű Tejada (szopránénekes anya és karmester apa gyermekeként) hip-hop és a detroiti techno gyökerekből indította karrierjét, de stílusokon átívelő munkássága mára talán a legtermékenyebb elektronikus zenei szerzővé tette. 8-10 nagylemezt és számos kislemezt tett le az asztalra az elmúlt években, de remixei, TV-s és filmes munkái is meglehetősen gyarapítják diszkográfiáját. Sosem ragadt le egy ritmus-, vagy hangzásvilágnál, így szerzeményei között találkozhatunk drum’n’bass, downtempo, techno, house, szállós, vagy épp feszesen pulzáló, kattant, vagy nyugodt hangvételű trekkekkel is. Saját (1996-ban indított) kiadója, a Palette mellett szerzeményei, albumai, remixei jelentek meg a A13, deFocus, Plug Research, Playhouse, Seventh City, Sino, stb kiadóknál. És hogy mennyire nem kötik a határok Mr. Tejada kezét, az is mutatja, hogy két downtempo albumot is megjelentetett a japán gitáros Takeshi Nishimoto-val közösen („I’m not a Gun” név alatt), ahol az akkusztikus hangszerek és az elektronika házasításával alkotott maradandót a mester.

John Tejada mix #1 - 2004/02: http:/​/​www.chi-recordings.com/​zenek/​mixek/​JohnTejada-XXfeb2004.txt
http:/​/​www.chi-recordings.com/​zenek/​mixek/​JohnTejada-XXfeb2004.mp3
John Tejada mix #2 - http:/​/​www.chi-recordings.com/​zenek/​mixek/​JohnTejada-15oct2004.mp3

http:/​/​www.paletterecordings.com

Régebbi partyk ezen a helyszínen

Ajánlott videók a partyhoz

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó