Pulzar

Belépő
Mindenkinek4 500 Ft
Elővételben 2005. február 18.-ig3 990 Ft

Partyajánló

Hyperspace Special @ Events Hall, Budapest

Fellépők
Dátum 2005. február 19.
Helyszín Events Hall, Budapest, Hajógyári Sziget
Stílus Techno, Electro, Tech-house
Hyperspace SpecialA 2005-ös év első DEAD CODE által szervezett megmozdulása a februárban megrendezésre kerülő HYPERSPACE Special. A Special partikon, ahogy már azt megszokhattuk a főszerep mindig egy olyan lemezlovasé, aki a techno múltjának és jelenének meghatározó alakja, és akinek személyét egyfajta misztikum övezi. A mostani főszereplőre, Sven Väth-re ez különösen igaz. Sven nemcsak dj és producer, arculat- és divattervező, klubtulajdonos és kiadó főnök, hanem egy igazi életművész show-man. Fellépései során közönségét mindig magával ragadja karizmatikus személyisége, mely a „ mester” 40 éves kora ellenére egy cseppet sem látszik gyengülni.Events Hall, Budapest, Hajógyári Sziget

Hyperspace Special @ Events Hall, Budapest

A 2005-ös év első DEAD CODE által szervezett megmozdulása a februárban megrendezésre kerülő HYPERSPACE Special. A Special partikon, ahogy már azt megszokhattuk a főszerep mindig egy olyan lemezlovasé, aki a techno múltjának és jelenének meghatározó alakja, és akinek személyét egyfajta misztikum övezi. A mostani főszereplőre, Sven Väth-re ez különösen igaz. Sven nemcsak dj és producer, arculat- és divattervező, klubtulajdonos és kiadó főnök, hanem egy igazi életművész show-man. Fellépései során közönségét mindig magával ragadja karizmatikus személyisége, mely a „ mester” 40 éves kora ellenére egy cseppet sem látszik gyengülni.

Sven Väth lemezlovas karrierje 22 évvel ezelőtt a legendás Dorian Gray klubban kezdődött. Egyedi öltözködése, szertelen előadásmódja és a közönséggel való különleges kapcsolata egyre népszerűbbé tette. 1984-től a Frankfurti 'Vogue' rezidens dj-je, ahol a dj definícióját teljesen megváltoztató „bolondos emberke” tipikus disco zenét, már csak bemelegítésként rakott fel. Lemezestáskájában az amerikai klub underground vette át a hatalmat. Sven behozta a house-t Európába és a Vogue-ot nemzetközileg elismert party-központtá tette. 86-ban már játszott Ibizán és kiadta az 'Electrica Salsa'-t. A lemez világszerte sikert aratott, amit európai és dél-amerikai turné követett.
88-ban Sven megvásárolta a Vogue-ot. Nemcsak a közkedvelt dj akart lenni, hanem egy olyan helyet is szeretett volna létrehozni, amely az elektronikus zene fellegvára. A teljes átépítés után megnyílt az új hely, ami az Omen nevet kapta.

A következő év nyarán Németországba betört a techno. Sven mindig az első volt, aki az új zenéket felvállalta és játszotta. Az Omen a nemzetközi klubkultúra találkahelye lett és Sven Väth a főszereplője. Az év végére kemény ütemek és energikus vibrálások uralták az Omen-t. 92- ben Sven világszerte a vezető klubokban játszott, 94-re pedig a világ legsikeresebb dj-je lett. A sajtó Németország első számú popsztárjának nevezte.
96-ban létrehozta a Cocoon esteket, aminek keretein belül már teljes mértékben be tudta mutatni az elektronikus zenéről alkotott elképzelését. Vízióit olyan művészeti ágak segítségével keltette életre, mint a tűz performansz, tánc, fényszínház és különböző klubdekorációk. 98-ban adta ki 4. albumát Fusion néven, amit világ körüli turné követett. Ebben az évben azonban Sven-nek búcsút kellett vennie élete egy fontos alkotórészétől: az Omen bezárta kapuit. De megállás - ahogy azt tőle eddig megszokhattuk- most sem volt. A következő évben már a 6. albumát készítette „ Six in the mix” címmel. A Cocoon Club-ból mobil-klub lett, amely Németország különböző pontjain keresztül turnézott. 99 nyarán először tette át székhelyét a Cocoon Ibizára, valamint megszületett Sven internetes oldala a cocoon.net is.
2000-ben elkészítette Contact, 2001-ben pedig Fire című albumát, olyan társ szerzőkkel, mint Johannes Heil, Anthony Rother és az Alter Ego. Mindeközben Sven világszerte a legnagyobb fesztiválokon lépett fel, és rezidenciát vállalt az ibizai Amnesiaban, a new yorki Twiloban és a londoni The Endben. 2002-ben a Cocoon 3. ibizai nyarát megörökítő „The Sound of the Third Season„ mix cd-t Richie Hawtin-nal együtt készítette el. A következő évben számos fellépése mellett már a negyedik ibizai szezon koncepcióját tervezte. Ennek sikerét később egy dupla mix cd formájában örökítette meg.
A 2004-es év szenzációja volt, hogy 6 évvel az Omen bezárása után Sven Väth új klubot nyitott Frankfurtban. Az új hely neve Cocoonclub lett, ami magában foglalt egy luxus éttermet, valamint egy chill termet is. A szórakozni vágyók a legmodernebb technikával is felszerelt futurisztikus környezetben fogyaszthatják el az osztrák mesterszakács által kreált ételkülönlegességeket és bulizhatnak, vagy éppenséggel relaxálhatnak a legnívósabb elektronikus zenéket hallgatva. Sven - ahogy azt tőle megszokhattuk - ebben az évben is összegzést készített egy mix formájában ibizai nyárról „ The Sound of the Fifth Season” címmel. A mix most már egy DVD-vel is kiegészült.

Sven Väth mindig híres volt maratoni szettjeiről, így februári Hyperspace-es fellépése alkalmával is legalább 4 órát láthatunk és hallhatunk világszerte ünnepelt előadásmódjából.

A jó hangulat megteremtésében segítségére lesz Richard Bartz akinek Sven kiadójánál már jelent meg albuma Live at Cocoon Club címen . Richard tavaly a Gigilo Night keretében vendégszerepelt hazánkban és aki ott volt, az biztosan kellemes emlékekkel idézi fel a nem mindennapi live set-jét.
Bartz-ot már fiatalon a legjobb producerek között tartotta számon a szakma. 15 évesen remixeket készített a disko B kiadó számára, 17 évesen pedig már közreműködött dj Hell debütáló albumán a „Geteert und Gefedert”-en. Egy évvel később Acid Scout néven elkészítette első szóló projektjét, és anyagait live fellépéseken kezdte el játszani. 95-ben megalapította saját kiadóját, a „Kurbel”-t, hogy elég tere legyen nagyszámú saját , illetve olyan barátai munkáinak a megjelentetéséhez, mint dj Hell, Heiko Laux vagy Savas Pascalidis. A Kanzleramt-nál megjelent „Subway” single-je óriási sikert aratott, és nemzetközileg elismert live act-é lépett elő.
Hosszas produceri szünetét 2004-ben a Gigolo-nál megjelent Midnight Man törte meg, ami nemcsak hogy megfelel a magas elvárásoknak, de kifejezetten meglepő, újszerű, vibráló, életteli album. Legfrissebb munkája pedig a Johannes Heil-el közösen készített „Don't Stop” már újra saját kiadója a kurbel égisze alatt lát napvilágot.

A magyar színeket Hot X, Budai, Igor Do'urden, Jay Cortez és Coyote képviselik majd ezen az estén. A 2005-ös év produceri munkásságukat tekintve mindannyiuk számára termékenyen indul.
Hot X-nek várhatóan februárban jelenik meg HX - deadcode 06 ep-je, amiről az egyik track szerepel az Advent és Wla Garcia által az ázsiai szökőár károsultak megsegítésére létrehozott „ Asian Aid Techno” válogatáson is.
Budainak az év elején jelent meg az Egotraxx 07-ese Jack in The Base címmel.
Igor Do'urden dj Rush-al közös lemezt jelentet meg Rush kiadójánál a Knee Deep-nél.
Jay Cortez együtt dolgozik dj Newl-al egy közös albumon ami a tavasz elejére várható, valamint Takaaki Itoh-al egy maxin.
Coyote pedig debütáló maxiján az utolsó finomításokat végzi...

Úgy tűnik a februári party-n rengeteg, még soha nem hallott zenét ismerhetünk meg mind a külföldi vendégek mind pedig a magyar lemezlovasok tolmácsolásában.
S hogy ezt az Events Hall minden részén élvezhessük, arról mostantól a galérián is elhelyezett professzionális angol Martin Audio hangrendszer gondoskodik majd.

2005.02.19. HYPERSPACE special with SVEN VÄTH
Events Hall / Budapest, Hajógyári-sziget

SVEN VÄTH (D), live: RICHARD BARTZ (D), HOT X, BUDAI ,IGOR DO’URDEN, JAY CORTEZ, COYOTE

elővételi jegyár: 3999 HUF
helyszíni jegyár: 4500 HUF

Info  jegyrendelés: 06 209 367 719
info@deadcode.hu www.deadcode.hu

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott videók a partyhoz

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó