Pulzar

Partyajánló

Világzenebazár - BreakShit! @ Tarfó Bár Tangó

Fellépők
Dátum 2004. december 16.
Helyszín Tarfó Bár Tangó
Stílus Drum and Bass
Világzenebazár - BreakShit!December 16-án csütörtökön este a Trafóban fellép DJ /rupture, a világ legjobb etno-bootleg dj-je, aki három lemezjátszóval három kontinens zenéjét keveri össze egy nagy össznépi banzájjá. A Spanyolországban élő afro-amerikai mixművész másodszor jár Magyarországon. Tarfó Bár Tangó

Világzenebazár - BreakShit! @ Tarfó Bár Tangó

December 16-án csütörtökön este a Trafóban fellép DJ /rupture, a világ legjobb etno-bootleg dj-je, aki három lemezjátszóval három kontinens zenéjét keveri össze egy nagy össznépi banzájjá. A Spanyolországban élő afro-amerikai mixművész másodszor jár Magyarországon.Budapest első breakcore rendezvénye, a Subbacultcha heti popkulturális megmondó-mail szervezésében havonta jelentkező BreakShit! klub decemberben egy különleges esttel jelentkezik: a Világzenebazár a nyugati digitális zene és a keleti népzene illetve világzene egyedülállóan izgalmas ütköztetésére törekszik. Az est programja a nevéhez hűen sokszínű: a magyar és külföldi fellépőknek köszönhetően várható illbient, orientál diszkó, diaszpóra-breakbeat és hindusztriális techno - hogy csak a fő vonalakat említsük. A Világzenebazár fő attrakciója a Spanyolországban élő afro-amerikai DJ /rupture dj-szettje lesz. A Budhapest Souk System erre az alkalomra kiegészül Vázsonyi János szaxofonossal, aki témába vágó rögtönzéseket fúj majd a mixekre, itt mutatkozik be a közönségnek az Extremophile formáció audióvizuális performanszával, illetve az est végén DJ Mesterházy viszi révbe a bulit kiadós, etnós beütésű tánczenei kavalkáddal. A zenei forgataghoz a hasonlóan eklektikus vizuális körítést a BeatMap szolgáltatja.
Link: http:/​/​www.trafo.hu

A Subbacultcha és a Trafó bemutatja: Világzenebazár 2004.12.16., csütörtök
Fellépők:
DJ /rupture (Soot / Tigerbeat 6 - E / USA)
Budhapest Souk System (H) + Vázsonyi János szax.
Mesterházy (Syrup - H)
Extremophile (H - live act)
Látvány:
BeatMap
Kezdés: 21h
Belépő: 1200 HUF (csak a helyszínen)

További információk, médiajelenlét, interjúkérelem :
breakshitparties@yahoo.com
+36 30 903 6885

A fellépőkről
DJ / RUPTURE
DJ / rupture (polgári nevén Jace Clayton) Bostonban született, a Harvardra járt egyetemre, Brooklynban szippantotta magába a dj-kultúra és ő a dj-kultúrát. Hiphop, reggae és drum�n�bass partykon éppúgy játszott, mint avantgárd/experimentális zenei rendezvényeken. New York - és annak olvasztótégelyszerű zenei élete - nemcsak az elektronikus tánczenei stílusokkal fertőzte meg, de beléoltotta az afrikai, karibi és arab népzenék iránti érdeklődést és rajongást is - olyannyira, hogy 1999-ben �a földrajzi és szociális tényezők által meghatározott kulturális szegregáció elleni tiltakozásként� saját kiadót hozott létre Soot néven. Egy ideig a Wax Poetic acid jazz formáció tagja volt (ahogyan a nem sokkal később szólóban világhírűvé lett Norah Jones is), amely lehetővé tette számára, hogy a turnék során megismerje az Amerikán kívüli világot. Ennek meg is lett a hatása: 2001-ben Barcelonában telepedett le. Ez az év különöse sűrű volt a számára: megjelent első saját zenéje az elektronikus zenei berkekben kultikusnak számító Tigerbeat 6 kiadónál, Nettle projektjének �Bin Scrape Laden� című kiadványa a megjelenése után néhány hónappal később, a szeptember 11-i terrortámadás fényében szép kis felhajtást okozott körülötte, akár csak első dj-mixe, a �Gold Teeth Thief�, amely - lévén az interneten pillanatok alatt elterjedt - világszerte meghozta számára az ismertséget. Ezt a művét még további két mix, valamint a Nettle egy rendes és egy remixalbuma követte, idén ősszel pedig végre kiadta első önálló albumát, �Special Gunpowder� címmel, amelyen összesen 12 énekes-előadó működött közre. Mindeközben persze dj-ként sem tétlenkedett; 2003-ban például közel 100 fellépést vállalt, amelyek közül egyet Budapesten abszolvált, a nagysikerű Ultrahang Fesztiválon. 2004. december 16-án ismét mint dj látogat vissza hozzánk - ami szerencsés dolog, hiszen ebben a minőségében igazán játékos, merész és őrült dolgokat művel. Tulajdonképpen bootlegnek is nevezhetjük azt, amit három lemezjátszóval csinál, avval a különbséggel, hogy ő nem kizárólag a nyugati könnyűzene különféle stílusú, látszólag össze nem illő darabjait passzítja össze, hanem Amerika, Afrika és Ázsia modern és tradicionális zenéit. Így vág össze nála kommersz hiphop és r�n�b, ragga és jungle, zaj és kísérleti zene, soul és dzsessz a közel-keleti, afrikai és karibi folkkal, néhány órára egy határok nélküli, egymással konfrontálódó, de egymást nem elpusztító kultúrák által benépesített világ illúzióját keltve.

Diszkográfia:
DJ /rupture: Special Gunpowder (Tigerbeat6/Very Friendly, 2004)
DJ /rupture vs. Mutamassik: The Bidoun Sessions (Violent Turd, 2003)
DJ /rupture: Minesweeper Suite (Tigerbeat6, 2002)
DJ /rupture: Gold Teeth Thief (Soot/Violent Turd, 2001)
Nettle: Build A Fort, Set That On Fire (2002, The Agriculture)
Nettle: Firecamp Stories (2003, The Agriculture)

Régebbi partyk ebből klubból

 • [2008-04-05] WBR! - LES PETITS PILOUS
  @ Tarfó Bár Tangó

  A WBR! csapata az eddigi kisebb GIGek és vendégszereplések után elérkezettnek látta az időt az első „BIG GIG" megrendezéséhez, mely során bemutatkozik, a Boysnoize Records-tól elsőként a francia Les Petits Pilous.
 • [2008-02-09] ED BANGER ALLNIGHTER
  @ Tarfó Bár Tangó

  Az év első igazi nagy durranásnak ígérkező buliját Budapest két meghatározó klubestje, a Death Disco és a Kollektiva csapata szervírozza, amikor is a Trafóban látják vendégül a világ jelenleg talán legmenőbb dj-jét, a francia elektró-forradalom agytrösztjét, a Daft Punk menedzser és Ed Banger főnök Busy P -t!
 • [2007-12-25] Weekandbass
  @ Tarfó Bár Tangó

  DJ-k: CADIK, Sim, NORM, Sickboy, Vityoo, Danny Darko
 • [2005-11-05] DEATH DISCO BUDAPEST 2005. NOVEMBER 5
  @ Tarfó Bár Tangó

  Ezúttal november 5-én, az angolszász területeken Guy Fawkes Night-ként számon tartott napon kerül sor az aktuális Death Disco Budapest klubestre. Ilyenkor tűzijátékkal, máglyákkal, petárdákkal ünnepelnek arrafelé, itt Budapesten a Trafóban viszont a nagy durranást az jelenti, hogy betegségükből felépülve pótol a házigazda és a múlt havi vendégzenekar, vagyis dj-zik Alan McGee és exkluzív koncertet ad az Amber Smith.
 • [2005-10-29] IPC pres. Equinox & 0=0
  @ Tarfó Bár Tangó

  A drumfunk szerelmeinek kötelező a megjelenés október 29.-én a Trafóban, hiszen a visszatérő kedvenc: Equinox mellett, most a kanadai 0=0 is idelátogat, hogy megörvendeztessen minket az extrém műfaj legújabb gyöngyszemeivel!A hazai oldalról pedig két hölgy, Ren és Panka pakolja az est folyamán a lemezeket.
 • [2004-11-27] Artifical Intelligence
  @ Tarfó Bár Tangó

  Kevesen mondhatják el magukról, hogy első próbálkozását, amelyet megmutat egy már nagymenő producernek az illető azonnal megvegye saját kiadójának. Pedig az Artificial Intelligence duóval pontosan ez történt, amikor Marcus Intalexnek (Soul:r) megmutatták 'Ever On' című számukat. A következőkre Klute csapott le a Commercial Suicide számára, innentől már nem volt megállás.
 • [2005-12-03] Death Disco Budapest - különkiadás - Client
  @ Tarfó Bár Tangó

  Death Disco Budapest - különkiadás. December 3-án kerül sor az idei utolsó Death Disco Budapest bulira. A szeptemberi indulás óta ez a havi klubest a főváros egyik legfelkapottabb eseményévé nőtte ki magát. Az évbúcsúztatón különleges Mikulás-ajándék várja a közönséget: a Client zenekar dj-fellépése.
 • [2005-04-02] Wobbly's
  @ Tarfó Bár Tangó

Szervező

 • Badgirls

  A James Cole és Pat Duff alapította csapathoz 2004-ben csatlakozott Shabaam, így vált eggyé a keceli 3 rezidens triója a Badgirlssel.

Kapcsolódó cikkek

 • Lee Burridge és Luigi Madonna a medencében

  A dél-alföldi kisváros, Kecel, ismételten egy izgalmas eseménynek nyújtott helyszínt. A Club Korona ezúttal a veterán ikont Lee Burridge-et és az olasz Luigi Madonna-t látta vendégül a lemezjátszók mögött.
 • Welcome to Masomenos

  A Masomenos duo-t Joan Costes és Adrien de Maublanc alkotja.
 • A BADGIRLS VISSZATÉR KECELRE!

  Mint az köztudott a Koronában 2002-óta rendszeresen partikat szervező Badgirls csapata, akik 2003-óta a klub hivatalos rezidensi és programszervezői, illetve promóteri szerepkörét is ellátták, az újranyitástól eltelt rövid 3 hónapos szünet után újra visszatérnek a klubba!

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó