Pulzar

Művész

Sikztah

Sikztah

Sikztah egyik meghatározó személyisége hazánk elektronikus zenei életének, mint promoter és mint producer is.
Ha vannak dolgok, amik alapján Sikztah egyértelműen leírható, akkor azok a designer sapkái, a limitált szériás sneakerei, és a csípőből jövő, több dimenziós zenei ízlése, ami már 20 éve tartja őt a pályán.

Sokrétűségének köszönhetően így az egyik legkedveltebb szelektorává vált a hazai underground zenei világnak, aki ugyanúgy nem ismeretlen a techno, a hip-hop, vagy épp a drum & bass közegében. Annál is kevésbé, hiszen zenei karrierje leginkább a '94-es DMC dobogójától datálható.

Sikztah azonban nem csak DJ-ként brillírozik, de grafikusként, és országosan elismert programszervezőként is pörög, akinek nevéhez a mára már kultikussá vált, többszörösen is díjazott győri klubsorozat, a The Etiket; illetve a fesztiválszezon első hírnökének számító DumDum Electronic Music Festival is fűződik – ami egyben a Nyugat-magyarországi régió legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja.

E hosszú idő, markáns személyiség és megfelelően öntörvényű hozzáállás eredményeként Sikztah meghatározó karaktere a magyar partyéletnek, aki folyamatosan hajtja az újabbnál újabb projekteket. Ilyen többek között az Akos Veecs-csel közös The Save, a saját alteregójaként futó Odessa, nem mellesleg az olyan "alig ismert" kiruccanások, mint a Ministry of Sound-on, vagy a Used & Abused-on való fellépései.

Így tehát Sikztah pont úgy van, ahogy volt, és lesz is, ahogy eddig, főleg, hogy a róla kialakult kép éppen annyira vált védjegyévé, mint a sapkák, vagy a cipői – már ha éppen tudomást vesz róla.
soundcloud.com/​sikztah

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott lemezek

Zenei stílusok

  • Techno

    Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

  • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

     Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
  • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

    23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó