Pulzar

Roger Shah

2007-ben Armin a kedvenc albumaként nevezte meg „Shah - Who Will Find Me" kiadványát. Demójának fejlődését hallva, Armin van Buuren erőteljes áttörési lehetőséget látott a felvételeiben, és 2008 elején felvette a kapcsolatot Shah-val együttműködés céljából.

 Roger Shah Dél-Németországban Esslingenben született, munkásságát először szülőföldjén kezdte 1999-ben, amikor piacra dobta a "Claps", a "The Mission" és a "Tides of Time" számokat.

 Az eredmény „Chris Jones - Going Wrong" című dala lett... A holland slágerlisták TOP 5-jében robbant és az év egyik legjobban eladott trance dalává vált. A Magic Island Records-tól, Shah korábbi kiadójától, Armin egyik piacvezető kiadójához az Armada Music-hoz szerződött.

Roger, a Magic Island/Armada kiadásában megjelent első albumát a sajtó és a rajongók is óriási tetszéssel, és dicsérettel fogadták. Leginkább az újnak számító dupla lemez miatt, ahol az egyik CD a dalok club mixét, a másik pedig ugyanazon dalok akusztikus verzióit tartalmazza. A kislemezek, amiket kimásoltak róla a "Don't Wake Me Up", és a korábban említett "Going Wrong" és " "Who Will Find Me" (2008-ban a TOP 20 ASOT „Tune of the Year”) bizonyítják, hogy mennyire népszerűvé vált.

2008 végén Shah eldöntötte, hogy megváltoztatja a művésznevét. Elhagyta a "DJ" előtagot, átváltoztatta Roger Shah-ra, így eltávolodott a szabványos DJ kellékektől. A sikeres élő koncertjei radikális változást hoztak annak tekintetében, hogy a trance zenét hogyan mutassák be a közönségnek. Sok ország a világon már a tanújává válhatott ennek, többek között Mexikó, Ausztrália, Ibiza, Argentína, Ukrajna, Lengyelország és India, és természetesen a fesztiválok is, ahol Roger fellépett ASOT400 és 450, I Love Kiev, Gatecrasher's NYE & Judgement Sundays.

Saját névvel készült felvételei mellett Roger más álnevek mátrixa alatt is munkálkodott. Figyelemre méltó ezek közül a High Noon at Salinas, Magic Island & Savannah. Shah közreműködött több Anjunabeats kiadványban is, mint Purple Moods, BlackHole projektben mint Global Experience és az ASOT kiadványokon, mint Black Pearl. A 2006-2009 között megjelent felvételei a "Coral Sea", "Java", "Bounty Island" és "Rise" hozta meg számára a figyelmet a szóló produkcióira is.

A Sunlounger kétségkívül Roger legismertebb álneve. Ez alatt a név alatt adta ki a 2008-ban sokat játszott "Another Day on Terrace"-t. Elérte az első helyet a holland iTunes "All-Music-Genres" slágerlistán és ez 4 kislemezt jelentett: "In&Out", " Aguas Blancas", 'Crawling" és "White Sand". Ez a projekt annyira népszerűvé vált, hogy Roger élő produkcióvá fejlesztette, - egy előadás, ami az Armada lemezkiadó ArminOnly DVD-jén is szerepelt. 2009-ben Roger megjelentette a Sunlounger következő "Sunny Tales" című kiadványát. Ennek kislemezei közül kerültek ki a "Catwalk", "Mediterranean Flower", "Change Your Mind" és a legnagyobb elismerést elnyert "Lost", ami megkapta 2008 kiváló dala címet Armin van Buuren „A State of Trance” rádió műsorában.

Remixek:

Shah átdolgozta legendás énekesek köztük Sarah McLachlan és Nadia Ali dalait. "Trance mesterek" munkáit is feldolgozta például Tiesto, Armin van Buuren, Mark Norman, York, Cosmic Gate, Josh Gabriel, System F, The Thrillseekers, Solarstone, Three Drives, Johan Gielen, Matt Darey & Oceanlab. Nemrég pedig "újrahangolta az "Andain – Beautiful Things”-ét és „Richard Durand - Always The Sun"-ját is.

Roger fellépéseiről nem hiányozhat a saját védjegye, hogy fehérbe öltözve legyen, mert így úgy érzi, lehetetlen, hogy hibázzon. Vezeték nélküli (wireless) billentyűzettel az egyik kezében, és a saját produkcióiról egy mindig kész gyűjtemény áll, hogy a közönség számára interaktív, élő előadásai világszerte egy új csúcs-élményt hozzanak a klub- és fesztiváljárók körében. 2009-ben az ő utolérhetetlen szemlélete tükröződött a DJ Magazin Top100-as listáján, a 2008-as debütálása után az 58-ról a 21. helyre ugrott. Zenei producerként a nemzetközi slágerlisták élére tört és az elmúlt 2 évben 5 előadói és válogatás albumával valószínűleg napjaink egyik legtermékenyebb trance zenésze. Ö Roger Shah...


Archív partyajánlók

Zenei stílusok

 • Trance

  A trance az 1990-es évek kezdeti szakaszában kialakult zenei műfaj. Szülőhelyének Frankfurt tekinthető. Szerteágazó, és állandóan változó műfaj, melynek számos ágazata van.

Szervező

 • Badgirls

  A James Cole és Pat Duff alapította csapathoz 2004-ben csatlakozott Shabaam, így vált eggyé a keceli 3 rezidens triója a Badgirlssel.

Kapcsolódó cikkek

 • Lee Burridge és Luigi Madonna a medencében

  A dél-alföldi kisváros, Kecel, ismételten egy izgalmas eseménynek nyújtott helyszínt. A Club Korona ezúttal a veterán ikont Lee Burridge-et és az olasz Luigi Madonna-t látta vendégül a lemezjátszók mögött.
 • Welcome to Masomenos

  A Masomenos duo-t Joan Costes és Adrien de Maublanc alkotja.
 • A BADGIRLS VISSZATÉR KECELRE!

  Mint az köztudott a Koronában 2002-óta rendszeresen partikat szervező Badgirls csapata, akik 2003-óta a klub hivatalos rezidensi és programszervezői, illetve promóteri szerepkörét is ellátták, az újranyitástól eltelt rövid 3 hónapos szünet után újra visszatérnek a klubba!

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó