Pulzar

Nic Fanciulli

Nic 16 éves korában lépett be a zene világába, amikor szülővárosa, Maidstone egyik lemezboltjában dolgozott és kis helyi klubokban, bárokban kezdett el zenélni.

Közben, amikor csak tehette, eljárt a város legjobb klubjának számító ClubClass partijaira, ahol testközelből figyelhette példaképei, Carl Cox, Sasha, vagy John Digweed játékát. Nic a fejébe vette, hogy neki is játszania kell ebben a klubban, s leadta a demó mixét a klub managerének. Az anyag elnyerte a vezetőség tetszését, Nic pedig megkapta a bizonyítási lehetőséget. 20 éves korára a ClubClass nagytermének állandó rezidense lett, mely a lehető legjobb ugródeszkának bizonyult a jövőbeni sikereihez. A ClubClass esteken alkalma nyílhatott együtt játszani olyan legendákkal, mint Pete Tong, a Deep Dish, Danny Howells, vagy az X-Press 2, akiket egytől-egyig lenyűgözött Nic sötét ritmusú, mély tech-groove hangzása.

Egész Anglia-szerte híre ment Nic fergeteges szettjeinek és egyre több helyre hívták vendégszerepelni, megkapta például a hírneves londoni Turnmills klub péntek esti rezidenciáját és a Ministry Of Sound-ban is szívesen látott vendégművész volt. 2006-ban pedig - már az Egyesült Államokban - a planéta egyik legnívósabb nightclubjának tartott Space Miami negyedévente meghívott házigazdája lett, mégpedig nem kisebb nevek társaságában, mint Eric Morillo, Sander Kleinenberg, Roger Sanchez, és Steve Lawler. Ibiza meghódítása sem váratott magára: a 2006-os nyári szezon minden vasárnapján a Space Terrace „We Love Sundays At Space” házigazdájaként tündökölhetett. Britanniába visszatérve újra teljes mellszélességgel a ClubClass feladataira koncentrált és a korábban csak regionális szinten ismert klubrendezvény Nic hathatós munkájának köszönhetően az Egyesült Királyság egyik legjobb house klubestje lett.

Nic produkciói és remix-munkái az Andy Chatterley-vel közösen formált Skylark és a Buick Project lobogói alatt döntő fontosságúnak bizonyultak abban, hogy lemezlovasként és művészként is egyöntetű elismertségre tudjon szert tenni. Megjelenéseik rendszeresen előfordulnak Pete Tong Essential Selection-jeiben és készítetettek remixeket például a Groove Armada-nak, az Underworld-nek, Kylie Minogue-nak, Josh Wink-nek, vagy Timo Maas-nak. A kritikai elismerést nem sok minden bizonyíthatja jobban, mint egy Grammy-jelölés, és bizony ez össze is jött nekik még 2007-ben, amikoris a Buick Project-et nevezték Tiefschwarz „Damage” című dalának feldolgozásáért. 

2004 decembere óta irányítják saját kiadójukat, a Saved Records-ot, mely a Buick Project és a Skylark kiadványai mellett olyan művészek munkáit is bemutatja, mint Paolo Mojo, Pete Tong, Mark Broom, Rolando, vagy Joel Mull.

A Renaissance érdeklődését is felkeltette Nic munkássága és 2005-ben két mixalbum valamint három maxilemez elkészítésére vonatkozó szerződést érvényesítettek. 

A „Renaissance Presents Nic Fanciulli” megjelenésével olyan legendák nyomdokaiba lépett, mint John Digweed, Sasha, vagy a Deep Dish, akik korábban már letették a névjegyüket a Renaissance-nál. A mix pillanatok alatt a klubberek kedvence lett és szakmai körökben is egyöntetű sikerre tett szert. Az album kiadását aztán egy 30 állomásból álló világturné kísérte Ázsia, a Közel-Kelet, Európa és az USA legkiválóbb klubjaiban és fesztiváljain. 

Eddig elért eredményeinek hosszú listája tisztán bizonyítja, hogy a valódi tehetséget kellő odaadással és elhivatottsággal párosítva messze lehet jutni. És bár lemezkiadójával, dj-rezidenciáival, produkcióival és mixalbumaival már eddig is százezrek fülébe jutott el világszerte, Nic tarsolyában továbbra is egy sereg jövőbeni terv lapul, biztosítva a rajongóit, hogy a legjobb dolgok még hátravannak.

soundcloud.com/​nicfanciulli

Archív partyajánlók

Biográfiák

 • Nobody Moves

  A Nobody Moves Andro és Pixa electro metál duóját takarja.
 • 2000 And One

 • Magonyi L.

 • Andro

 • Dandy aka Peter Makto

  Dandy - Szigeti Péter /1978.06.07/
Több mint egy évtizede foglalkozik a zenék gyűjtésével és a dj-zéssel egyaránt. Ezt követően a rádiózás és a bulik szervezése következett, napjainkban pedig a produceri területeken is szorgalmasan tevékenykedik.
 • Anthony Pappa

  A melbournei születésű Anthony Pappa néhány éve 21 évesen Angliába tette át székhelyét. Miután 16 évesen már több ezer ember előtt játszott ...
 • Nick Warren

  Zenei pályája gyermekkorában az iskolai évek alatt kezdődött, itt tanult meg fuvolázni, emellett pedig fanatikusként minden pénzét lemezekre költötte.
 • Pixa

Kapcsolódó cikkek

 • Jay Lumen – interjú

  Jay Lumenről bizton állíthatjuk, hogy személye hazánk egyik nemzetközileg legelismertebb elektronikus zenében, azon belül is a tech house vállfajban ténykedő dj-je és producere. Egyre gyakrabban fedezhetjük fel a nevét olyan honlapok TOP10-es listájában, mint a Beatport, hiszen kifejezetten termékenynek nevezhető a minőségi zene készítés tekintetében. Zenéi olyan nagy nevű kiadók színeiben jelentek meg, mint a 100% Pure Recording, a Great Stuff, a Global Underground, a Ministry of Sound, vagy akár hamarosan a Drumcode. A muzsikák kreálása mellett pedig folyamatosan járja a külföldi, és természetesen az itthoni klubbokat, rendezvényeket. Bokros teendői között szerencsére sikerült ránk szánnia pár percet, mely során számos érdekes dolgot megtudhattunk.
 • Nic Fanciulli – Telibe talált

  Egy újabb I love deep-es rendezvénynek lehettünk részesei 2012. február 18-án a Merlin falai között. Külföldi vendég DJ-ként ezúttal Nic Fanciullit importálták az ILD-es srácok. Az este folyamán a külső teremben eleinte Vic, majd Madox és Lank, míg a belső teremben Kühl után lépett fel Fanciulli, őt követően pedig Budai.
 • T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL 2010 LINE UP

  A 2010-es T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL line up-ja órára lebontva.
 • BÓNUSZ Fesztivál 2010 – újabb nevek !

  Az idei év legnagyobb magyar elektronikus zenei fesztiválján RICHIE HAWTIN , ABOVE & BEYOND és PETE TONG mellett a fellépők névsorát tovább színesíti még az angol THE ADVENT és NIC FANCIULLI, a francia PAUL RICTH, valamint a németek legújabb felfedezettje REBOOT is.

Ajánlott letöltések

 • [2011-05-31] Dandy - Ikrek elötti TSapongas

  Dandy immár a 7. Ikrek éjszakájára készülve a szokásos nagy trackválogatás közepette kapott ihletet, hogy ezzel a remek kis mix-szel lepjen meg minket és Titeket! A mixben a rá jellemző korszakok és stílusok kavalkádja jelenik meg, ami egy tökéletes egységet alkot.      

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó