Pulzar

Művész

MJ Cole

MJ Cole

Garage, 2step, UK garage, UKG - az elnevezések mind ugyanazt a ’90-es években felnőtt, majd méltatlanul elfeledett brit tánczenei stílust takarják. Könnyedén pulzáló középtempós ritmus, lágy, soul-os énekhangok, barátságos atmoszféra jellemzi, sokak szerint ez a tökéletes tánczene azok számára, akik imádják a fekete hangzásvilág és az elektronika találkozását.

 A garage, amilyen gyorsan levirágzott annak idején, olyannyira formálta az angol tánczenei világot, életre keltve a grime, UK funky, bassline house vagy az óriásivá nőtt dubstep stílust. Utóbbi nemzetközi sikereinek hatására, és mert a dubstep DJ-k előszeretettel játszanak garage számokat, a UKG újra előtört az Egyesült Királyság apró földalatti klubjaiból és erősebb, mint valaha. Erős rádiós és televíziós támogatással, sok-sok új arccal felduzzadva a színtér virágzik és ontja a jobbnál jobb tánctérrobbantó zenéket. Természetesen a legjobbak azért még mindig azon veteránok stúdióiból kerülnek ki, akik annak idején ott bábáskodtak a garage megszületésénél. Érdemes kiemelni El-B, a Horsepower Productions, az Artful Dodger, Wookie, a Sunship vagy Zed Bias aka Maddslinky örökzöld klasszikusait és új slágereit, de a stílus koronázatlan királya minden kétséget kizáróan MJ Cole. 

A drum and bass felől érkező MJ Cole stúdiós háttéremberként Kym Mazelle remixeken munkálkodva esett szerelembe a garage-zsal. Rögtön első szóló munkája a stílus örök klasszikusává lett, a ’Sincere’ című felvétel időtlen darab és eredeti megjelenése óta számtalan remix kezelést kapott a válogatások és mixek száma, amelyekre felkerült közelít a végtelenhez. A Sincere volt az első garage zene, ami felkerült a brit tánczenei toplistára és sikerének hatására MJ Cole az angol tánczenei keresztapa Gilles Peterson kiadóján, Talkin’ Loud művészként adhatta ki első nagylemezét, amelyet a megjelenés évében a brit popzenei élet legrangosabbjára, a Mercury-díjra is jelöltek. A siker nem maradt el, MJ Cole ajtaján olyanok sztárok kopogtattak remixért, mint Mariah Carey, Jill Scott, a De La Soul vagy Amy Winehouse. 

Archív partyajánlók

 • [2012-05-16] Springfestival
   

  2012-ben a Springfestival-t május 16. és 20. között rendezik meg Grazban!
 • [2010-12-11] djuice presents MJ Cole
  @ U26, Budapest

  Garage, 2step, UK garage, UKG - az elnevezések mind ugyanazt a ’90-es években felnőtt, majd méltatlanul elfeledett brit tánczenei stílust takarják. Könnyedén pulzáló középtempós ritmus, lágy, soul-os énekhangok, barátságos atmoszféra jellemzi, sokak szerint ez a tökéletes tánczene azok számára, akik imádják a fekete hangzásvilág és az elektronika találkozását.

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • Trance

  A trance az 1990-es évek kezdeti szakaszában kialakult zenei műfaj. Szülőhelyének Frankfurt tekinthető. Szerteágazó, és állandóan változó műfaj, melynek számos ágazata van.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Electro

 • Tech-house

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Biográfiák

 • Dän Von Schulz

  Polgári nevén Németh Zsolt. Zenei általános iskolába jár, onnan a Balett Intézetbe felvételezik, ahol elkezd tevékenykedni az iskola rádiójában. 1998-tól a Fortunában pörget Bakai Mátyás oldalán, akkor még funky-t és rap-et.
 • Junior

  Kiss József valamikor 13-14 éves korában szerette meg a zenét, amikor Komjáthy György rádióműsorából elkezdte felvenni az ott sugárzott és újdonságként bemutatott muzsikákat. 15-16 évesen a szakközépiskolában egyik tanára viszi el magával a Havanna Közösségi Házba, ahol ez a bizonyos tanító zenélgetett.
 • Kühl

  Kühl Tamás 1970. május 27.-én született Budapesten, tíz éves kora óta a zene a hobbija, először lemezjátszók mögött 1985-ben állt, akkor még funky és hip-hop lemezeket pörgetve. 1993-ban a Randevú lemezlovasa, ahol először találkozik a house zenével.
 • Slam Jr.

  Zsankó Péter, azaz közismert nevén, Slam Jr. 1971. július 30.-án született, Szombathelyen. Gyermekévei a zeneóvodában, majd a zenei általánosban és ezzel párhuzamosan a zeneiskola "B" tagozatán teltek.
 • Kondor

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó