Pulzar

Művész

Mark Broom

Mark Broom

A kelet londoni származású, napjainkban Norfolk-ban élő Mark Broom neve már a kilencvenes évek elejétől egyet jelentett a brit elektronikus zenével.
 A valóban termékeny művész nevéhez számtalan szerzemény fűződik, olyan világszerte ismert kiadóknak készített munkáival, mint a Mo-Wax, Warp, R&S, Soma, Ifach (Baby Ford mellett), Bpitch Control, Platzhirsch, Rotary Cocktail, Material és napjainkban a 2020 Vision. Minden '89 nyarán kezdődött, amikor is Mark megérkezett Tenerifére nyaralás céljából, és találkozott az akkor kifejlődőben lévő chicagói és acid house hangzással. Angliába visszatérve azonnal belevetette magát, hogy felfedezze ezt az új hangzást, megvette első lemezjátszóit, és elindult zenei karrierje. A londoni Fat Cat lemezbolt rendszeres vásárlójaként Mark a rügyező elektronikus zenei szcéna közepén találta magát. 1992-ben egy bizonyos Pete Baby Ford épp lemezlovasokat toborzott új klubestjéhez a Nude-hoz, és amint kezébe került egy mix kazetta, Mark mixelési képességeit azonnal magáénak akarta tudni.

Nem sokkal ezután bemutatták Ed Handley és Andy Turner társaságának az elhíresült Black Dog Productions-től. A találkozás révén szilárd stúdió kapcsolatot alapoztak meg, a trió egy sor megjelenést rakott össze a nagy nevű General Productions Records kiadónak, melyek közül mindet az UXB stúdióban rögzítettek.

A Dave Hill által üzemeltetett kelet londoni kis rejtekhely két éven át tartó látogatása után Dave felvetette Marknak, hogy készítsenek együtt néhány dalt. Ettől kezdve egy hosszan tartó kapcsolat jött létre, mely megalapozta a Pure Plastic Recordings létrehozását 1994-ben. Míg a kiadó alatt Mark legkiválóbb szerzeményei jelentek meg, a nagy klasszikus lemez, az 'Angie is a Shoplifter' megjelenése 1996-ban lefektette Mark vezető szerepének alapköveit a szcénában. További nagy sikerű megjelenései között volt még a Rue East’s Indoor Culture album Dave Hill együttműködésével, mely a nagy techno klasszikus, a Birmingham megszületését hozta. Mark Dj és remixer munkásságára is nagy kereslet mutatkozott az elmúlt két évtized során, így fellépett már világszerte a legjobb klubokban, a Fuse-tól a Fabric-ig, a La real és Florida 135-ben, valamint olyan nagy művészek munkáinak átdolgozásával örvendeztetett, mint Steve Rachmad, Ken Ishi, The Advent, Eddie Flashin' Fowlkes, Ben Sims és legújabban a Mason remixek a Great stuff kiadó számára.

Mark nemrégiben szerződött le a 2020 Vision kiadóhoz 3 kislemez erejéig, melyek közül az egyik, a "Black Russian" már most rendkívül népszerűnek mutatkozik a nagyközönség köreiben. Készülőben van még néhány remix egy Bpitch Control megjelenésére, a 'Twenty Nine' c. kislemezre, mely a Memo kiadó gondozásában jelenik majd meg, remixek várhatók még tőle Dubfire zenéire, de együtt dolgozik a berlini Two Emm csapattal is, Dustin Zahn-al és a Safras-al a Material kiadó számára.... Remek 2009-es évnek nézhetünk elébe!

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

 • Anthony Pappa visszatér - Moments 2

  Anthony Pappa karrierjének története nagyon tartalmas, olyan nevekkel való együttműködését követően, mint a Global Underground, Renaissance, DMC vagy éppen az EQ, csak egy maroknyi példa karrierjéből.

Kapcsolódó cikkek

 • HYPERSPACE 2011 - 15th Anniversary / Kezdődhet a visszaszámlálás!

  Órák vannak már csak hátra, és végre feldübörögnek a hangfalak a Hungexpo "D" arénájában, hogy végre kezdetét vegye a HYPERSPACE régóta várt, 15 éves születésnapi megarendezvénye.
 • Mark Broom interjú

  Az április 16-i 15 éves HYPERSPACE születésnap kiemelt nemzetközi vendége lesz a 2010-es esztendő egyik legsikeresebb és legkeresettebb techno művésze, Mark Broom. A továbbiakban a brit dj / producer-rel készült interjút olvashatjátok!
 • Mark Broom áprilisi promomix

  Az április 16-án a 15 éves fennállását ünneplő HYPERSPACE hivatalos website-ján (www.hyperspace.co.hu) mostantól mindenki számára letölthető Mark Broom legfrissebb podcastja. A HYPERSPACE 15 brit sztárvendégének mixében aktuális kedvencei mellett jó néhány, még megjelenés előtt álló saját munkát is hallhatunk. Nincs más teendő, mint az alábbi linkre kattintani, és élvezni Mark Broom mesteri hangzását.
 • Új megjelenések Mark Broom-tól

  Erőteljes munkatempóban vágott neki az új esztendőnek a tavaly is sikert-sikerre halmozó londoni techno legenda, MARK BROOM. Az április 16-án a HYPERSPACE 15 éves születrésnapon is fellépő művész Gary Beck kiadójánál, a BEK Audio-nál nyitotta az évet egy pazar techno megjelenéssel, az 'Eye Of The Tiger'-el. A kiadványt máris olyan művészek chartolják és játsszák, mint Carl Cox, Spektre, és természetesen Gary Beck, így gyaníthatóan a következő hetek-hónapok egyik nagy techno slágerével állunk szemben.
 • HYPERSPACE 2011 - 15th ANNIVERSARY elővételi jegyek országszerte!

  2011. április 16-án kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb techno rendezvénye, a 15. születésnapját ünneplő HYPERSPACE. A HYPERSPACE 2011 -re január 15-én déli 12 órától megkezdődött az elővételes jegyek árusítása a Deadcode Produkció megújult jegyrendelő rendszerén keresztül, a www.deadcode.hu weboldalon. Január 17-én pedig az összes többi jegyértékesítő helyen is megvásárolhatóak lesznek a legendás rendezvénysorozat belépőjegyei.
 • Mark Broom interjú

  A Russ Gabriel, B12 és Schatrax kategóriájú zenészek előretörésével talán úgy érezhetjük, hogy a brit techno szerelmesei amolyan reneszánszt élhetnek meg.

Biográfiák

 • Gergelyfi

  Gergelyfi Pali 2000 januárjában kerül közelebb a DJ pulthoz, több tucat házibuli és iskolabuli levezetése után 2001 decemberében sikeres DJ vizsgát tesz az OSZK előtt és ezáltal lehetősége nyílik "komolyabb" munkákra is.
 • Elexi

  Elexi 2001-ben ismerkedett meg az elektronikus zenével, ilyen jellegű mixeket, kis hazánk akkori top DJ-itől hallgatva. Innentől kezdve ennek a rabja lett, és egyre több stílussal ismerkedett meg (disco, house, trance, techno...)
 • Dave van N

  A techno szeretete csak addig tartott, míg el nem jutott az első Balkan Beat Brothers rendezvényre, amely 2000. novemberében volt a kecskeméti Robinson falai között. Itt Sur-prise warm-up-ja, Garfield breakbeat-jei, Günter tribal-jei és Pöli hipnotikus epic house szettje teljesen elragadta.
 • Surprise

Zenei stílusok

 • Electronica

  Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó