Pulzar

Művész

James Ruskin

James Ruskin

James London külvárosában töltötte gyermekéveit, ahol az emberek többnyire hip hop-ot és elektro-t hallgattak, így ő is ezen stílusokkal került először közelebbi kapcsolatba. Csak később fordult figyeleme az akkoriban megjelenő és egyre nagyobb teret hódító detroiti techno felé. Ez 1991-re tehető, amikor James alapvetően ezen új zenei irányzat hatására elhatározta, hogy a zenének szenteli életét.

1991 és 1994 között Richard Polsonnal dolgott együtt egy produkcióban, 1996-ban pedig létrehozta első saját kiadóját, a Blueprint Records-ot, ahol - Outline néven - megjelenette első saját EP-jét, a First Contactot. 1991-től James természetesen nemcsak mint producer, hanem mint dj is ismertté vált a világ előtt: New York, Szingapur, Barcelóna, Berlin...hogy csak a jelentősebb állomásokat említsük dj karrierjének szinhelyeiből. Berlinben kéthavonta az azóta már legendássá vált Tresor klubban volt rezidens dj. James útjai során mindig is törekedett arra, hogy megismerhesse a különböző országok kultúráját és zenei világát ezzel is szinesítve saját munkáit a Blueprint Recordsnál. Időközben rengeteg kapcsolatot alakított ki a techno világ akkori " nagyjaival". Közülük is meg kell említeni Oliver Ho nevét, akivel közösen készítette el második lemezét a Blueprint Recordsnál és akivel jelenleg is számos közös produkcióban vesz részt. A Blueprint Records az évek során egyre nagyobb hírnévre tett szert, James pedig - most már saját néven - sorra jelenette meg jobbnál-jobb lemezeit és készített remixeket más kiadók számára. Az első album, a Blueprintnél megjelenő Further Design hozta meg végül is Jamesnek azt az átütő sikert, ami az angol techno szcénájának legfényesebben ragyogó csillagává tette. Ma már olyan dj játszák lemezeit, mint Jeff Mills, Dave Clark, Claude Young. 2000-ben a Blueprint Records mellett megalapította második kiadóját, a Point2-t, melynek kiadványai mind a klubbvendégek, mind az otthoni zenehallgatók igényeit igyekszik kielégíteni.

Archív partyajánlók

 • [2013-01-19] REMEMBER
   

  "REMEMBER?" (Emlékszel?) Techno 1998 - 2005-ig!
 • [2012-01-21] Technokunst presents James Ruskin (UK)
  @ A38, Budapest

  A tavalyi év során a Technokunst számtalan fiatal, feltörekvő és zseniális tehetséget mutatott be nektek a techno élvonalából, ideje hát, hogy 2012 első buliján visszahajózzunk egy kicsit a „nagy klasszikusok” csarnokába, és először hívjunk az A38 Hajóra egy olyan legendát, aki - bár számtalanszor látogatott már Magyarországra – akár minden hétvégén ugyanolyan zsenialitással tudna minket hajnalig táncoltatni, életünk végéig. Fogadjátok szeretettel James Ruskint!
 • [2005-09-24] Shockwave - Summer Close
  @ Vidámpark

  2005.09.24. / SHOCKWAVE - Sumer Close Helyszín: VIDÁMPARK - BUDAPEST Start: 21:00 / End:06:00 Info: info@drumloop.hu / +3630/3142380 / web: www.drumloop.hu
 • [2005-03-05] Dirty Bass - James Ruskin
  @ Kashmir, Budapest

  A március 5.-ei Dirtybass vendége a legendás James Ruskin lesz! A rendezvényen Break és Progressive room várja a picit lágyabb ütemek kedvelõit!

Zenei stílusok

 • Tech-house

 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó