Pulzar

DJ Friction

A drum and bass DJ-k közült talán Friction az, aki letaszíthatja trónjáról Andy C-t. A trónkövetelő karrierje az egyik legtudatosabban felépített történet a drum and bass világában.

 Friction 15 éves kora óta ismerkedik a lemezjátszóval, teljes sikerrel, hiszen mixtechnikája vetekszik az Executionerével. Bizonyítja ezt az a több ezer voksoló, aki 2002-ben a DNB Arena szavazásán a legjobb új DJ-nek választotta Friction-t.
Producerként a legjobbak segítették, az Underfire csapattal haverkodott, azaz Stakka, Skynet, K-Tee és Nu Balance tanítgatták és vették be társproducernek még fénykorukban. Később egy rövid időre The Militia néven alkottak, ‘Electrolux’ című zenéjüket sokan játszották az élvonalból. Friction szólóban vagy társaival olyan labeleknél fordult elő, mint a Valve, a Renegade Hardware vagy a True Playaz, bizonyítva ezzel, hogy a stúdióban is ugyanúgy megállja a helyét, mint a deckek mögött.
Friction az évek során egyre sikeresebb lett, a BBC 1XTRA felkérte a M1X Show vezetésére, amelyet rövidesen számtalan DJ-felkérése miatt kénytelen volt lemondani. DJ Zinc őt kéri fel az első Bingo Session album második lemezének mixelésére, Dillinja a Big Bad Bass Vol.2. összerakását bízza rá, míg saját Shogun Audio kiadójánál The Next Level címmel jelentet meg dupla mixalbumot, amelynek egyes korongja a kemény zenék kedvelőinek, míg a kettes a mélyebb hangzások rajongóinak készült.
A már említett Shogun Audio tökéletesen mintázza azt, amiért Friction-t szeretni lehet. Minőségi kiadványok sora, irányzatoktól függetlenül, egyre jobb megjelenésekkel. Akárcsak Friction magával ragadó DJ-szettjei, amelyekben végigjárja és bemutatja a drum and bass valamennyi ágát, a legjobb és legfrissebb zenéken keresztül.

Archív partyajánlók

 • [2011-02-12] Bladerunnaz 12th Birthday Bash: Shogun Audio label night
  @ STUDIO (Events Hall)

  A Bladerunnaz a budapesti partyélet egyik legrégebbi szereplője. A csapat idén 12 éves fennállását ünnepli, ennek alkalmából seregnyi kiváló DJ-t látnak vendégül a február 12-ei születésnapi mulatságon a STUDIO falai között. A szülinapi buli egyben a mixmágus DJ Friction vezette Shogun Audio kiadó nagyszabású bemutatkozója is lesz, hiszen a kiadófőnök mellett az osztrák bulibasserek, a Camo & Krooked, a mélyebb zenék professzorai, azaz a Spectrasoul és a Shogun szócsöve SP:MC, valamint a magyar büszkeség Spinline ad ízelítőt a kiadó által képviselt zenei világból.
 • [2007-02-17] Bladerunnaz with DJ Friction
  @ Events Hall, Budapest

  Nyolc éve már, hogy néhány lelkes fiatal úgy gondolta, hogy drum and bass bulikat szervez majd Budapesten. A zenefanatikusokból, lemezgyűjtőkből, DJ-kből álló kis csapat Ridley Scott klasszikus filmje után felvette a Bladerunnaz nevet, első bulijukat '98 decemberének végén tartották a Boulevard Café-ban, ahol egy ideig rendszeresen mentek a Bladerunnaz estek.

Zenei stílusok

 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó