Pulzar

Basement Jaxx

A Basement Jaxx két tagja, Felix Buxton és Simon Ratcliffe, Londonban akadtak össze 1994-ben, az amerikai house nagymesterei és a latinos, funky-s zenék iránti szeretetük pedig hamar odavezetett, hogy alapítottak egy együttest és egy lemezkiadót (Atlantic Jaxx), és kislemezeket kezdtek el kiadogatni.

ddig elég szokványos a sztori, de azért az már elég sokat ígér, hogy már az első kiadványokról a legnagyobb DJ-k nyilatkoztak igencsak elismerően (Armand Van Helden, például). 1996-re már elismert remixerek (áldozataik között ott a Pet Shop Boys, Missy Elliott, Justin Timberlake), és még mindig a saját cégüknél adják ki a lemezeket. Amikor a slágerlistákra is feljutnak a számaik, több nagy kiadó is megkeresi őket; végül 1999-ben jelenik meg az első nagylemez, a Remedy. Rajta a már emlegetett Red Alert mellett a Rendez-Vu és a Jump and Shout, például. Így nem kérdés, hogy rögtön az első albummal feljutottak a csúcsra.
2001-ben jön a Rooty, nagyjából hasonló a recept, vagyis nincs recept, csak tánc, benne minden a soul-tól a ragga-n és a house-on át a latin zenékig, és persze slágerekkel, Romeo, Jus 1 Kiss és a majdnem punkos, de közben a mai tánczenék lényegét is megőrző Where's Your Head At.

Ezzel a lemezzel nagyjából mindent elérnek, amit egyáltalán lehet ebben a "műfajban", ám ők nem ülnek a babérjaikon: a több mint egy éven keresztül felvett, és tavaly ősszel megjelent Kish Kash megint újraírja a szabályokat. A közreműködők között ott az 'NSynces JC Chasez, a punk egyik hősnője, Siouxsie Sioux, a művészi soul egyik legjobb hangja, Meshell Ndegeocello, vagy éppen a tizenéves, az angol hip hopot megrázó csodagyerek, Dizzee Rascal. Nincsenek szabályok, nincsenek átléphetetlen határok, csak nagyon jó zene, és tánc, tánc, tánc.

Kapcsolódó cikkek

 • Modellek és fesztiválozók?

  Egyre több fesztivál, rendezvény különféle PR akciókat agyal ki,hogy minél nagyobb hypot érjen el.
 • Világsztárokkal jubilál a Hegyalja

  A jövőre 10. alkalommal megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál minden eddiginél nagyobb port kavar. Legalábbis ami a programokat és az új fellépőket illeti. Merthogy por aligha lesz, hála a komfortossá változtatott helyszínnek, lesznek viszont nagy nevek, még nagyobb zenék és végeláthatatlan élményáradat.
 • A Basement Jaxx videóklipje

  A VIVA TV eheti Club Chartjának élén a Basement Jaxx vadonatúj videóklipje, a pár hete boltokba került 'Crazy Itch Radio' c. új Basement-korong elsőként kimásolt dalához , a 'Take Me Back To Your House' -hoz készült videóklip vezeti hazánk egyetlen zenei csatornájának klubzenei slágerlistáját!

Ajánlott lemezek

 • Stanton Warriors – Sessions vol. III

  Számos díj és egy világ körüli turné után elkészítette a harmadik nagylemezét a breakbeat stílus egyik legmeghatározóbb formációja, a Stanton Warriors. A félig DJ mix, félig album hatását keltő kiadványon az elmúlt pár év összes nagy Stanton Warriors felvétele megtalálható lesz.

Archív partyajánlók

 • [2009-07-15] Hegyalja Fesztivál
  @ Rakamaz

  "A legkönnyebb módja annak, hogy négy napot töltsünk Faithless-szel, Machine Head-del, Basement Jaxx-szel vagy Roni Size-zal, ha RészletBérlettel megyünk a Hegyaljára."

Zenei stílusok

 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó