Pulzar

Basement Jaxx

A Basement Jaxx két tagja, Felix Buxton és Simon Ratcliffe, Londonban akadtak össze 1994-ben, az amerikai house nagymesterei és a latinos, funky-s zenék iránti szeretetük pedig hamar odavezetett, hogy alapítottak egy együttest és egy lemezkiadót (Atlantic Jaxx), és kislemezeket kezdtek el kiadogatni.

ddig elég szokványos a sztori, de azért az már elég sokat ígér, hogy már az első kiadványokról a legnagyobb DJ-k nyilatkoztak igencsak elismerően (Armand Van Helden, például). 1996-re már elismert remixerek (áldozataik között ott a Pet Shop Boys, Missy Elliott, Justin Timberlake), és még mindig a saját cégüknél adják ki a lemezeket. Amikor a slágerlistákra is feljutnak a számaik, több nagy kiadó is megkeresi őket; végül 1999-ben jelenik meg az első nagylemez, a Remedy. Rajta a már emlegetett Red Alert mellett a Rendez-Vu és a Jump and Shout, például. Így nem kérdés, hogy rögtön az első albummal feljutottak a csúcsra.
2001-ben jön a Rooty, nagyjából hasonló a recept, vagyis nincs recept, csak tánc, benne minden a soul-tól a ragga-n és a house-on át a latin zenékig, és persze slágerekkel, Romeo, Jus 1 Kiss és a majdnem punkos, de közben a mai tánczenék lényegét is megőrző Where's Your Head At.

Ezzel a lemezzel nagyjából mindent elérnek, amit egyáltalán lehet ebben a "műfajban", ám ők nem ülnek a babérjaikon: a több mint egy éven keresztül felvett, és tavaly ősszel megjelent Kish Kash megint újraírja a szabályokat. A közreműködők között ott az 'NSynces JC Chasez, a punk egyik hősnője, Siouxsie Sioux, a művészi soul egyik legjobb hangja, Meshell Ndegeocello, vagy éppen a tizenéves, az angol hip hopot megrázó csodagyerek, Dizzee Rascal. Nincsenek szabályok, nincsenek átléphetetlen határok, csak nagyon jó zene, és tánc, tánc, tánc.

Archív partyajánlók

 • [2013-08-06] O.Z.O.R.A. Festival 2013
   

  1999-ben, a teljes napfogyatkozást egy hipnotikus erejű ünnepléssel köszöntötték az Ozora melletti Dádpusztáról teljes szépségében látható jelenséget csodálók. Több tízezres, a világ minden tájáról érkező tömeg vette át a goa zene lüktetését és tökéletes együttlét hangulatának bölcsőjében teremtették meg az Ozora Fesztivált.
 • [2009-08-11] OZORA Festival 2009
  @ Ozora

  OZORA Festival 2009 - Aug 11-16,2009 (10th Anniversary special edition)
 • [2009-07-15] Hegyalja Fesztivál
  @ Rakamaz

  "A legkönnyebb módja annak, hogy négy napot töltsünk Faithless-szel, Machine Head-del, Basement Jaxx-szel vagy Roni Size-zal, ha RészletBérlettel megyünk a Hegyaljára."
 • [2008-08-06] Ozora Fesztivál
  @ Ozora

  Ismet Ozora ,Aug 6-10,2008 !!!!! Sok ujdonsággal és még több odafigyelessel jövöre!! Ebben az évben uj mottoval : WHERE THE UNREAL BECOMES REALITY !!!
 • [2008-02-22] Kai Alce
  @ Barokko, Budapest

  Február 22-én, a Liszt Ferenc téren, deep house, a Barokko Club & Lounge falai között. Tastemaker Intl. party, Kai Alce és Little Juan Magic, valamint In:Form (Freakyhouse) és a Soulmates a lemezjátszók mögött...
 • [2006-08-20] O.Z.O.R.A. Feszivál
  @ Ozora

  Idén nyáron ismét O.Z.O.R.A. Fesztivál! Augusztus 16-20-ig hazánk legnagyobb és leghosszabb szabadtéri GOA eseménye!

Biográfiák

 • Bit Busters

  Nem (csak) laptop dj-k!
 • Domyan

  Egész élete során érdekelte a zene a zenélés. Eleinte persze, mint sokan mások, házibulikon, és kisebb bulikon való zenéléssel kezdte.
 • Francis Blaid

  Francis Blaid zenei érzéke már 6 éves korában megmutatkozott, amikor ének-zene tagozatosként elkezdte az általános iskolát. Itt sajátította el zenei tudásának alapjait, énekelt az iskola kórusában, 5 éven át hegedülni is tanult.
 • Chriss Ronson

  DJ Chriss – vagyis Horváth Krisztián - 1977. október 26-án született Budapesten.
 • Gregory S

 • Manic-N

  Manic.N azaz Bauer Norbert 1975. június 5-én született Nagyatádon. A zene iránti imádat már gyerekkorában megmutatkozott. Már akkor mániákusan gyűjtötte a zenéket (kazettán), amiket előszeretettel játszott házibulikon, iskolai rendezvényeken.
 • Boolint

  Dj, zeneszerző, alkalmi zenebohóc. Minimal/progressive...
 • Sterbinszky

  1993 és 1996 között,a magyarországi DMC-bajnokságot megtartják, amely egy technikai verseny dj-k között.
 • Dandy aka Peter Makto

  Dandy - Szigeti Péter /1978.06.07/
Több mint egy évtizede foglalkozik a zenék gyűjtésével és a dj-zéssel egyaránt. Ezt követően a rádiózás és a bulik szervezése következett, napjainkban pedig a produceri területeken is szorgalmasan tevékenykedik.
 • Kühl

  Kühl Tamás 1970. május 27.-én született Budapesten, tíz éves kora óta a zene a hobbija, először lemezjátszók mögött 1985-ben állt, akkor még funky és hip-hop lemezeket pörgetve. 1993-ban a Randevú lemezlovasa, ahol először találkozik a house zenével.
 • Sunchase

  A Sunchase név az ukrán Alexander Pavlenko-t takarja, aki az Orbital, Chemical Brothers, Dj Shadow, Crystal Method, Ed Rush & Optical zenéjének hatására kezdett el zeneírással foglalkozni 15 évesen.

Kapcsolódó cikkek

 • Modellek és fesztiválozók?

  Egyre több fesztivál, rendezvény különféle PR akciókat agyal ki,hogy minél nagyobb hypot érjen el.
 • Világsztárokkal jubilál a Hegyalja

  A jövőre 10. alkalommal megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál minden eddiginél nagyobb port kavar. Legalábbis ami a programokat és az új fellépőket illeti. Merthogy por aligha lesz, hála a komfortossá változtatott helyszínnek, lesznek viszont nagy nevek, még nagyobb zenék és végeláthatatlan élményáradat.
 • A Basement Jaxx videóklipje

  A VIVA TV eheti Club Chartjának élén a Basement Jaxx vadonatúj videóklipje, a pár hete boltokba került 'Crazy Itch Radio' c. új Basement-korong elsőként kimásolt dalához , a 'Take Me Back To Your House' -hoz készült videóklip vezeti hazánk egyetlen zenei csatornájának klubzenei slágerlistáját!

Ajánlott lemezek

 • Stanton Warriors – Sessions vol. III

  Számos díj és egy világ körüli turné után elkészítette a harmadik nagylemezét a breakbeat stílus egyik legmeghatározóbb formációja, a Stanton Warriors. A félig DJ mix, félig album hatását keltő kiadványon az elmúlt pár év összes nagy Stanton Warriors felvétele megtalálható lesz.

Zenei stílusok

 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott letöltések

 • [2011-05-31] Dandy - Ikrek elötti TSapongas

  Dandy immár a 7. Ikrek éjszakájára készülve a szokásos nagy trackválogatás közepette kapott ihletet, hogy ezzel a remek kis mix-szel lepjen meg minket és Titeket! A mixben a rá jellemző korszakok és stílusok kavalkádja jelenik meg, ami egy tökéletes egységet alkot.      

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó