Pulzar

Airsound Records 051-052

Magyarországtól egészen Kolumbiáig utazhatunk ezekkel a felfelé törekvő techno megjelenésekkel

Előbb Magyarország, majd Kolumbia feltörekvő producere tempóját adjuk oda.

A techno szcéna egyre kedveltebb hazai kiadója nyár közepén még félszázadik megjelenését ünnepelhette, most pedig már az Airsound Records címke soron következő 51. és 52 megjelenéséről is beszámolhatunk.

Az első ráadásul szintén magyar kezek remek teljesítményeként került a virtuális polcokra. Az Episode1 név alatt jelentősen termékeny Bence Ádám Graveyard Z EP-je augusztus végén jelent meg. A három original track-et tartalmazó megjelenés első felvonása még éppen csak ízelítőt ad Episode1 munkájából, míg a másik két track már atomvillanással teszi a tánctérorientált dolgát! A számokba bele is hallgathatunk:

https:/​/​soundcloud.com/​airsound-records/​sets/​asr052-episode1-graveyard-z-ep

Még Episode1 is fiatal feltörekvőként emlegethető, de a szeptember közepén Baal című EP-jével megjelenő Esteban Miranda egyenesen a kolumbiai techno szcéna egyik legfiatalabb tagjaként került be az Airsound véráramába.

Tehetségét mind a négy elkészült track jól tükrözi, melyek közül talán a címadónak van a legnagyobb atmoszférikus ereje, de a többire is érdemes ráhallgatnunk:

https:/​/​soundcloud.com/​airsound-records/​sets/​asr052-esteban-miranda-baal-1

A Beatport-on itt megtaláljuk a Baal EP-t, miközben már tűkön ülve várjuk, hogy mit hoz az október az Airsound Records irányából!

Ha tetszett a kiadvány, akkor kövesd az Airsound Records közösségi oldalát, hogy időben értesülj a kiadó további híreiről!

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

 • Hip-hop

 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • Breakbeat

  Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Biográfiák

 • Cadik

  Séfel Pál, azaz Cadik nevét a magyarországi dj-kultúra első generációjának és a kortárs zenék népszerűsítésének kontextusában szokás emlegetni:
 • Simon

  aka Soundhunter.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó