Pulzar

CikkInterjú

Chriss Ronson és Adri interjú

Létrehozva 2011-11-02
Stílus Hosue, House
  0,00
 • Értékelés

Chriss Ronson és Adri interjú

Hazánk egyik legnépszerűbb lemezlovasa DJ Chriss azaz Chriss Ronson és az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai tehetsége, a fantasztikus hangú Adri közös produkción dolgoztak az elmúlt hónapokban, melynek eredménye hallható a rádiókban és a hazai, illetve az európai zenei csatornákon.

Mielőtt a klipre térnénk, beszéljünk egy kicsit az előzményekről. Kinek az ötlete volt a közös munka?
Chriss: Fél évvel ezelőtt Adri menedzserétől kaptam egy albumot, ami akkoriban jelent meg újonnan, hogy amennyiben tetszik Adri hanga, hozzunk össze egy közös dalt. Meghallgattam a lemezt és már elsőre úgy éreztem, hogy szeretnék vele együtt dolgozni. Hozzáteszem, Adri menedzserével már korábban is munkakapcsolatban álltunk más videó klipek kapcsán, tehát az ismeretségünk ilyen értelemben nem volt új.


Miért éppen Londonra esett a választásotok?
Chriss: Tulajdonképpen adott volt a koncepció. Nem titok, hogy szerettünk volna eltérő hangulatú klipet forgatni a hazai érzésű videókkal szemben. Szeretném kihangsúlyozni, hogy természetesen itthon is vannak nagyon szép klipek és jó rendezők, de úgy gondolkodtam, hogy brit stábbal szeretném az első igazán komoly klipemet leforgatni, és mivel volt rá lehetőségem, így egyértelműen ezt az utat választottam. Molnár Béla álmodta meg a forgatókönyvet és rendezte a videót. Nem volt kérdés a klip képi világa, ill. a helyszín, hiszen Béla hosszú évek óta a Sohoban él, jól ismeri az ottani éjszakák világát.


Buliztatok valahol esténként a fárasztó klipforgatás után?
Chriss: Három napot töltöttünk kint, ebből két teljes éjszakán át forgattunk, ami kimerítő volt, de ugyanakkor nagyon inspiráló is. Mivel éjjel forgattunk, napközben főként alvással ment el az idő, minden nap délután ébredtünk, így városnézésre már nem igazán volt lehetőségünk. Viszont mindkét este különleges helyen vacsoráztunk, pl az első nap Béla elvitt minket a Soho Houseba, ahova csak tagsági kártyával lehet belépni. Ide főként üzletemberek, színészek, ill. ismert emberek járnak. Még korábban, a nyár folyamán volt itt alkalmam Darren Emersonnal vacsorázni, tehát igazán illusztris a közeg. Nem is vágytunk szórakozó helyre, mert ez az egész út egy hatalmas kaland volt.


A videó technikailag is a prémium kategóriába tartozik. Mitől lett ilyen különlegesen szép a végeredmény?
Chriss: Talán nem túlzok, hogy a világ egyik legkomolyabb kamerájával forgattunk, nevezetesen ARRI ALEXA-val, ami Hollywoodban is igen kedvelt eszköz. Plusz ehhez társultak további technikai kiegészítők, amelyek talán még fontosabbak is voltak, mint a kamera. Remek operatőrrel volt szerencsénk dolgozni - Michel Dierickx -. Nem áll szándékomban fényezni a videónkat, a lényeg, hogy az volt a célunk, hogy nagyon szép és minőségi klipet hozzunk össze.


Milyen volt együtt dolgozni Chriss-szel? Azonnal igent mondtál a felkérésre?
Adri: Mikor meghallottam a dal demóját, napokig azt dúdoltam. Nagyon fülbemászónak és slágeresnek éreztem, ezért azonnal igent mondtam. :)


Lassan saját útját kezdi járni a videoklip és felkerül a chartokra, listákra. Hol tartotok most?
Chriss: Nagyon jó hír, hogy három hét alatt a Viva chartlistáján 23. helyre érkezett a klip, Napi Top 10 második helyezettje is volt már, ill. a Napi Top 20 –as listán is szerepelt. Továbbá a One Music Channel, a Musicbox és további tv-k is folyamatosan játszák, ezen felül több rádió is jelezte, hogy rotációban játszák a zenét, ilyen pl. a Rise Fm, de jó esély van arra is, hogy a Rádió1 is műsorra tűzi a dalt, több regionális rádióhoz hasonlóan. Ezek remek hírek, nagyon boldog vagyok. Igazából még csak most kezdünk célzottan foglalkozni a videó terjesztésével, eddig a magától adódó eredményekre voltunk kiváncsiak.


Elégedett vagy az eddigi visszajelzésekkel?
Maximálisan! A közönségtől hétről-hétre remek visszajelzéseket kapok! A Youtube-on a videót három hét alatt több mint 8600 –an látták, és ez szerintem egyértelműen jelzi a sikert. Boldog vagyok, mert az ilyen jellegű pozitív reakció érdekében érdemes alkotni, ez inspirál a célkitűzéseimkor, így most nagyon elégedett vagyok és ez úton is köszönöm mindenkinek a támogatást, visszajelzéseket….


A Szinglik éjszakája című hazai mozifilm betétdalával váltál ismertté a hazai közönség számára…
Adri: Igen. Engem is meglepett, hogy a Szinglik éjszakája című dal 2010-ben a 4. legjátszottabb dal lett és a megjelenés után 2 hónappal már a Legjobb Új Előadó kategóriában voltam jelölt egy rangos hazai díjátadón.


Ezt követően, tavaly év végén meg is jelent az első albumod. Milyen volt az anyag fogadtatása?
Adri: Az Eltűnnék Veled az első nagylemezem, és mondhatom, igazán színes, vegyes pop album lett, hiszen minél több oldalamat szerettem volna megmutatni, a lírától egészen a mostani, electro popos trendekig. Úgy gondolom, mind a szakma, mind a rajongók körében sikert aratott a lemez, melyet Pacsai Márk producer fogott össze és egy-egy dalban Szakos Krisztián, valamint Kelemen Huba is közreműködött.


Hallottad már élőben Chriss DJ szettjeinek egyikét?
Adri: Persze. Mivel viszonylag fiatalon, 17 évesen Dj-kkel kezdtem énekelni, elég korán megismerkedtem a szakmával, így mondhatni nyomom követem a karrierjét.


Ha jól tudom a klip producere és rendezője Molnár Béla, aki már több világsztár lemezlovassal dolgozott együtt.
Chriss: Igen, többek között a 24/7 DVD sorozat első két kiadványa az ő nevéhet köthető. Producerként és kiadóként a sorozat első kiadványán Paul Oakenfolddal dolgozott együtt, majd ezt követte a Carl Cox –szal közös produkció. Béla jelenleg Sven Vath-tel ( Cocoon-al ) dolgozik együtt, Ricardo Villalobos-szal kevereg a nagyvilágban, továbbá nemrégiben a központi Coca Cola kérte fel, hogy Kylie Minogue-ot filmezzen Hollywoodban, valamint Tayo Cruzzal is forgatott… és még sorolhatnám a hasonó felkéréseket, de inkább nem teszem, mert megint megkapjuk, hogy fényezzük magunkat:-D


A 24/7 harmadik kiadványaként elkezdtetek forgatni egy rólad szóló életrajzi-dokumentumfilm anyagot. Hogy haladnak a munkálatok?
Ezt a projektet egyelőre szándékosan késleltetjük, mert a jelenlegi koncepció más egyéb tennivalókat kíván meg, így a forgatás még legalább egy évet várat magára, de természetesen Bélával közösen szeretnénk megvalósítani…Említetted egy rádió interjúdban, hogy készül vagy már el is készült a Don’t Look Down klub verziója is. Mennyire kellett hozzányúlni a dalhoz, hogy „klub barát” legyen?
Chriss: Lényegében teljesen más lett az új verzió hangulata, mint az eredeti volt, de ezt pontosan így álmodtam meg. Tudatosan kezdem szétválasztani a dj szettjeimet a készülő live felálláshoz illő produkcióktól. Nem titkolt cél, hogy nem csak dj-zni szeretnék a jövőben, hanem vágyom akusztikus hangzásra is, szeretnék egy kisebb zenekarral színpadra állni előbb-utóbb, ezért készítek ilyen hangzású eredeti változatot. A Don’t Look Down az első „lépcsőfok” a következő célom eléréshez, mert vágyom valamire, amihez tőlem kevésbé megszokott hangzás szükséges. Továbbra is kedvelem a klub zenéket, és képviselni fogom a jövőben is, valamint természetesen a jövőben is lesznek klub felvételeim, de már vágyom az érettebb, maradandóbb alkotásokra is… Nem sietek el semmit, tudatosan építkezem és majd egyszer csak megérik ez is…


Adrival való közös projekten kívül tervezel remixeket vagy saját anyagot kiadni az ősz folyamán?
Chriss: Természetesen! Minden hónapban lesz valami érdekesség. Nemrégiben készítettem Fábián Julinak a Sizzlin' című dalára remixet. Zseniális vokális house nóta lett, ami most nagy kedvencem és a CLS Recordsnál fog megjelenni digitális formátumban. Több hónapos egyeztetés után Goodspeed-nek is készítettem egy átíratot, valamint megjelennek saját alkotások is, amiből két felvétel a Cre8tion Records-nál kerül kiadásra októberben. Ebből az első megjelenés a Berkley című dal, amire Partick Kunkel készített remixet, akiről röviden annyit kell tudni, hogy a Cocoon Records egyik meghatározó embere Sven Vath mellett, tehát elég komoly figura. A Cre8tion Records-nál a második megjelenésem a Linden Leaf című dal, amit két verzióban álmodtam meg, ez egy groovy tech house dal, az átírat pedig ugyanazon az alapon egy picit dallamosabb verzió. Továbbá októberben jelenik meg a Renaissance jubileumi kiadványa, amit Dave Seaman mixelt össze, erre került fel Trandellal közös zenénk, a Chaki.


Fordítva is elképzelhető az együttműködésetek, hogy Chriss vokálozik egy Adri dalban?
Adri: Hát ilyen ambíciókról még nem hallottam, de szívesen meghallgatnám Chrisst énekelni. : )


Melyek a legfontosabb terveid még az év hátralévő részében?
Adri: Most forgattunk le egy új klipet a lemezemről, amely az Éjfél után/Hey hey baby címet viseli. Elég extrém image klip lesz és szerencsére angolul is meg fog jelenni, mert egy Los Angelesben élő producer, Kelemen Huba írta a dalt.


Chrissről tudjuk, hogy ha relaxálni szeretne elvonul egy tóra és pecázik. Neked mi szokott segíteni a hajtós napok után?
Adri: Na én pont az ellenkezőjét szoktam. Hiperaktív ember vagyok, szeretek aktívan pihenni. Általában a hétköznapokon futással, edzéssel lazítok.

Chriss Ronson és Adri hivatalos weboldalai:
http://www.djchrissronson.com
http://www.adrimusic.hu/


Chriss Ronson és Adri hivatalos Facebook oldalai:
http://www.facebook.com/chrissronson
http://www.facebook.com/adrilike


Adri Twitter oldala:
http://www.twitter.com/adrionline


Chriss Ronson Youtube channel:
http://www.youtube.com/djchrissronson


Chriss Ronson Soundcloud:
http://soundcloud.com/chriss_ronson


Chriss Ronson Residentadvisor profil:
http://www.residentadvisor.net/dj/chrissronson

Hifi Entertainment és Cre8tion Records:
www.hifi-entertainment.co.uk

http://cre8tionrecords.com

Hell
(a.r.c.pr) 

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó