Pulzar

Belépő
Mindenkinek800 Ft

Partyajánló

Mary Popkids, Ivan & The Parazol Gin Ga (AT), Fran Palermo, Buddhasmile @ A38 / 2013-01-25 @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2013. január 25.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus ismeretlen
Mary Popkids, Ivan & The Parazol Gin Ga (AT), Fran Palermo, Buddhasmile @ A38 / 2013-01-25A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Mary Popkids, Ivan & The Parazol Gin Ga (AT), Fran Palermo, Buddhasmile @ A38 / 2013-01-25 @ A38, Budapest

Az A38-on rendszeresen vendégeskedő Mary PopKids 2009-ben alakult és szinte rögtön berobbantak az underground zenei életbe. Stílusukra a soul, az elektronikus zene, és a pop keveredése jellemző. Az elmúlt két évben számos vidéki koncert mellett Budapest összes nagyobb klubjában (A38, Gödör, Dürer Kert, Merlin, Ötkert…) többször is játszottak, illetve a kisebb fesztiválokon (EFOTT, Fridge…) is megfordultak már. Részt vettek a Petőfi Rádió MR2 Akusztik nevű sorozatában is, ahol az egyik eljátszott daluk a válogatáslemezre is felkerült. . A koncertek improvizatívak és mind a zene, mint a látvány tekintetében folyamatosan megújulóak, bulis hangulatúak, valamint rendszeresek a vendégfellépők (pl. Herrer Sári, Szoni (Balkan Fanatik)…), továbbá olyan zenekarokkal volt már szerencséjük közösen koncertezni, mint DUB Fx, Brains, Punnany Massif, We Plants Are Happy Plants, vagy éppen a Dictator & Hussar.


A kitűnő fiatal bécsi indie-zenekar hallatán egyeseknek a Franz Ferdinand zajos, szédítő és ellenállhatatlan világa jut az eszébe, s bár a párhuzam és a stílusbeli rokonság, valamint szenvedély és sárm sok ponton azonos, a Gin Ga mégis egy újabb generáció igazi és teljes jogú nagykövete.  

Persze az Arcade Fire vagy a Broken Social Scene ugyanígy említhetők lehetnének szellemi rokonokként, azonban a Gin Ga sokkal több egy olyan szokatlan zenekarnál, amelynél az indie combo felállás kórussal, zúzós gitárszólamokkal és gyönyörű hegedűszólamokkal egészül ki.

A Gin Ga zenekar tagjai valamennyien remekül szakképzett zenészek, akik jól tudják, hogy az igazi popslágerek a pontos és egyszerű megszólalást, valamint a világos szerkezetet és a megragadó dallamot nem nélkülözhetik. Éppen ezért egy olyan kifinomult indie hangzást hoztak létre, amely egyszerre nagyon áttetsző és megnyerő, másrészt igen erőteljes és táncba hívó.

Első lemezüket 2011-ben adták ki, s nagyon rövid idő leforgása alatt Ausztria, Németország és Svájc német nyelvű közösségeinek az igazi  kedvenceivé váltak.

Ráadásul Final Call című számuk hosszú időn át vezette az alternatív rádióállomások toplistáját. Így nem csoda, hogy hamarosan a holland Eurosonic fesztivál nagyszínpadán láthatták őket, majd Európa-szerte vezető klubokban (Párizs, London, Róma, Berlin, Hamburg....), majd olyan kiemelkedő fesztiválokra is szerződtették őket, mint a Spot Denmark, a Culture Collide Festival Amerikában, a Glimps fesztivál Belgiumban, vagy a Primavera fesztivál Barcelónában.

Az együttes jelenleg gőzerővel dolgozik második lemezén, de nem tudtak nemet mondani a meghívásnak, így ezúttal Budapesten mutatják be új számaik javát első ízben.

 


A 2010 elején alakult Ivan & The Parazol egy öttagú rock n roll formáció. A zenekar 21. századra kusztomizálódott beat zenéje a 60as 70es évek new wave irányzataiból táplálkozik. A rock and roll zenekar első komolyabb sikerét a "Take My Hand" című dalukkal érte el, amellyel hónapokon át az MR2 Petőfi Rádió slágerlistáján szerepelt, megjárva a lista legtetejét is. A szám külföldi zeneblogokhoz és rádiókhoz is eljuttatta a zenekar hírét, melynek következtében 2012 nyarán már a legnagyobb hazai fesztiválok és klubok mellett külföldre is kijutottak. A zenekar 3 klip és egy EP után 2012 őszén jelenteti meg debültáló nagylemezét, amelyen az első áttörő slágerük mellett számos új dal kap helyet. 2011ben az MTV Brand New programjában az év fiatal befutói között volt számontartva, majd 2012 elején a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatóján, amelyet több mint 60 országban rendeztek meg, a magyar forduló megnyerése után a top 20 nemzetközi zenekar közé jutottak. A zenekar első nagylemezét, az Ivan, don't you recognize Ivan & the Parazol?-t premier előtt élőben adta elő a magyar rádió legendás 8as stúdiójában 2012 október 29én a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorának különkiadásában.

 
A mostani felállásában 2012 márciusa óta működik a fiatal zenekar. A spanyol származású dalszerző Vincent Vidar és csapata két  hónappal az alakulás után máris stúdióba vonult hogy rögzítse az első nagylemezét "Museum of Clouds" címmel.

Zenéjük  húzós tempójú,dús hangszerelésű indie-rock és folk beütésű, főleg gitár,hegedű,trombita és harmonika vezérlésével.

Felállás

Vinc - ének,gitár,bendzsó, trombita
Marci - dob
Ben- ének, gitár, melodika
Krist - fuvola, billentyűs hangszerek
Bene - basszusgitár
Aron - trombita
Kornel - dob
Marjai - trombita
Arvay - ének, elektromos gitár

 
A német Audiodigitale fesztivált is megjárt DJ páros bulis elektronikus és goa szettjeivel vívta ki magának a közönség és a szakma elismerését az elmúlt néhány év során. A nemrégiben a No Disco sorozaton vendégeskedő duó áll a Beertok Elektronikus Fesztivál és a Zsíroskenyér Art mögött is.

Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó