Pulzar

Jazzsteppa Live Brass Band (UK) flyer

Belépő
Mindenkinek1 500 Ft
Elővételben 2012. április 20.-ig1 000 Ft

Partyajánló

Jazzsteppa Live Brass Band (UK) @ A38, Budapest

Fellépők
Továbbá még: Jazzsteppa
Dátum 2012. április 27.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Dubstep
Jazzsteppa Live Brass Band (UK)A Jazzsteppa az első formáció, amely akusztikus hangszereken játszik dubstepet, amit egy kiválóan súlyos fúvós szekciónak és egy elképesztően sodró dobnak köszönhetünk. Ezúttal trombitával, szaxofonnal, vagyis teljes fúvósszekcióval és élő elektronikával spékelik csúcsra az őrületet. Kihagyhatatlan, várhatóan az év egyik legizgalmasabb bulija!A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Jazzsteppa Live Brass Band (UK) @ A38, Budapest

A Jazzsteppa az első formáció, amely akusztikus hangszereken játszik dubstepet, amit egy kiválóan súlyos fúvós szekciónak és egy elképesztően sodró dobnak köszönhetünk. Ezúttal trombitával, szaxofonnal, vagyis teljes fúvósszekcióval és élő elektronikával spékelik csúcsra az őrületet. Kihagyhatatlan, várhatóan az év egyik legizgalmasabb bulija!

Jazzsteppa Live Brass Band (UK)

Cadik, Dublic, Csodafarkas

2012. április 27., péntek 23h

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 1500 Ft, elővételben: 1000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján ( HYPERLINK "http://www.a38.hu/"www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. 

Ha valaki azt gondolná, hogy a dubstep kimerül a gigantikus szubokból áradó széttekert, irgalmatlan basszushangzásban és a belassult hiphop-ütemekben, az jelentőset téved. A „világ első élő dubstep-zenekara”, a Jazzsteppa bebizonyítja, hogy a műfajban rengeteg a játékosság, az élet, és még a szving is remekül illeszkedik a dubstephez. Két egykori jazzmuzsikus, komplett fúvósszekcióval, plusz a stílus magyar zászlóvivői: minden együtt áll egy nagyszerű bulihoz: koncert+parti egyben, a Jazzsteppa először Magyarországon, az A38 Hajón!

A Jazzsteppa az első formáció, amely akusztikus hangszereken játszik élőben dubstepet, ami alapvetően egy súlyosan megeffektezett harsonát és egy elképesztően sodró dobot jelent, amelyeknek természetesen szép számban akadnak elektronikus leágazásai, effektezései, visszacsatolásai is, úgyhogy a duó élőben is úgy szól, mint egy igazi nagy jazz-zenekar, amelyet egy kiválóan őrült  elektro-mágussal egészítettek ki.  Innen a nevük is: Jazzsteppa live dubstep collective.

Első öt felvételük - köztük a nagy sikerként a világ jelentős rádióállomásait körbefutó Taylor Rain/ Big Swing Sound - felfedezője nem volt más, mint a BBC 1 vezető szakértőgárdája, névleg Gilles Peterson, Huw Stephens és Rob Da Bank.

Jazzsteppáék még 2006-ban, egy szakadt Kelet-berlini jazz-klubban szerveztek egy kéthetes fesztivált, amelyet a jazz és az elektronikus zene ötvözésének szenteltek, amelyre Európa legkülönbözőbb részeiről érkeztek zenészek, producerek és djk. Ebből a társaságból alakult később a     Jazzsteppa.

Az esemény házigazdái Gal Bar-Adon és Gal Moore voltak, mindketten jazz-zenészek, akik hamarosan felhívták a figyelmet saját különleges kísérleteikre, amelyeket az elektronikus zenével folytattak. Hamarosan csatlakozott hozzájuk a német fanatikus producer Katalyze! ís, így kialakult a Jazzsteppa korai hangzása, amely a dubstep, a drum&bass, a hard-pop és a dancehall elemeiből gyúródott izgalmas és sodró világgá..

2007 során a Jazzsteppa körbeturnézta az Egyesült Királyságot, Németországot és Izraelt hatalmas sikereket halmozva, ami számos izgalmas együttműködést szült, többek között DJ Maxximus, Scuba & Joe Nice (New-York) és más zenészekkel, valamint számos londoni kalózrádió-állomáson váltak kedvencekké.

A kollektíva kitartott a Jazzsteppa kezdeti elképzeléseinél, így hamarosan számos fúvóssal és producerrel kezdtek együttműködni, köztük olyanokkal, mint Rusko, Mack Jiggah vagy Untold.

A páros ma a dubstep szcéna egyik legfelkapottabb, legszédültebb és egyértelműen legjobb formációja.

Diszkográfia:
2011 – Fuck Jazzsteppa Vol.2
2011 – Hyper Nomads
2011 – Raising The Bar EP
2011 – I Doser
2010 – Fuck Jazzsteppa Vol.1
2010 – Sweet Tooth EP
2009 – Shamen ft. Borgore
2009 – Jazzsteppa CD
2009 – Big Swing SounD
2008 – Five / AmeriCa B

http://www.a38.hu/hu/program/jazzsteppa-live-brass-band-uk 


Flyer

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó