Pulzar

Noises from the Neighborhood w/ Elektro Guzzi flyer

Belépő
Mindenkinek1 000 Ft

Partyajánló

Noises from the Neighborhood w/ Elektro Guzzi @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2012. január 21.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Electronic
Noises from the Neighborhood w/ Elektro GuzziA techno Mozartjai, avagy bécsi klasszikusai, aki szédítőbb tánczenét produkálnak számítógépmentes, vagyis színanalóg dob-gitár-basszusgitár felállásukkal, mint a fél világ. Pár napja a neves holland Eurosonic fesztiválon arattak frenetikus sikert. Kihagyhatatlan!A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Noises from the Neighborhood w/ Elektro Guzzi @ A38, Budapest

A techno Mozartjai, avagy bécsi klasszikusai, aki szédítőbb tánczenét produkálnak számítógépmentes, vagyis színanalóg dob-gitár-basszusgitár felállásukkal, mint a fél világ. Pár napja a neves holland Eurosonic fesztiválon arattak frenetikus sikert. Kihagyhatatlan!

Az Elektro Guzzi egy szédületes háromfős akusztikus techno-zenekar Bécsből, Ausztriából. Kifinomult, minimalista, szédületes groove-okra alapozó zenéjük a szakmát és a közönséget egyaránt elkápráztatja és beindítja, különösen miután rádöbbennek a tényre, hogy zenéjüket számítógép használata nélkül valósítják meg. Az Elektro Guzzi zenéje határokon átível és mélyen megragadja a hallgatóit.

'A techno egy attitűd, s egyáltalán nem függ attól, hogy min is játsszák' írta valaki az Elektro Guzzi bemutatkozó lemeze kapcsán. Mert számítógép még csak mutatóba sincs az EG fellépésein, de még a stúdiózásaikon sem. Az összes cucc egy dobszerkó, egy basszusgitár, egy elektromos gitár, kábelek és effektek, na meg persze egy magnó. Zenéjük egyszerre teljesen számítógépmentes és ugyanakkor szédületes techno.

Bernhard Hammer (gitár), Jakob Schneidewind (basszusgitár) és Bernhard Breuer (dob) első két albumukat a neves Patrick Pulsinger producerrel vették fel, aki alaposságáról és pontosságáról ismert. És bizony hibátlan lemezek ezek, tökéletes a sodróan lüktető és olykor sötét techno. Újra és újra meg kell ezeket hallgatni, s minduntalan újabbnál újabb részleteket felfedezni benne. De az Elektro Guzzi nem csak az alaposságáról és részletgazdagságáról híres, hanem zenéjének nagyívű struktúráiról ugyanúgy. Dalaik gyönyörűek, jól felépített szerkezetük megragadja a figyelmet s el nem engedi. S újra és újra megdöbbentenek azzal is, hogy nem csak a számítógép tud elképesztő, pontos zenét készíteni, hanem ugyanolyat az ember is, sőt, még sokkal kifinomultabbat, érzékenyebbet, átéltebbet.


Flyer

Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó