Pulzar

Don't Panic 4th birthday bash presented by AktRecords flyer

Belépő
21g-ig500 Ft
21h-24h-ig1 000 Ft
24h-tól1 500 Ft

Partyajánló

Don't Panic 4th birthday bash presented by AktRecords @ Corvintető, Budapest

Fellépők
Dátum 2010. november 6.
Helyszín Corvintető, Budapest, Blaha Lujza tér
Stílus Tech-house, Minimal, House, Electro,
Dub Techno
Don't Panic 4th birthday bash presented by AktRecordsTíz évvel ezelőtt egy londoni hálószobából indult a több mint tíz országban jelen lévő Don't Panic.Corvintető, Budapest, Blaha Lujza tér
Az esemény résztvevői:
1 vendég igazolt vissza, például: Neelix
összes résztvevő megtekintése

Don't Panic 4th birthday bash presented by AktRecords @ Corvintető, Budapest

Tíz évvel ezelőtt egy londoni hálószobából indult a több mint tíz országban jelen lévő Don't Panic.




 A szórólap terjesztés forradalmian új gondolata, valamint a borítékokon és posztereken található grafikák gyorsan népszerűvé tették az ingyenes kiadványt és az elmúlt évtizedben olyan művészek alkottak a felületekre mint Banksy, Shepard Fairey, Andrew Rae, Pentagram, Lucy McLauchlan, Blue Source, Elliot Thoburn, Paul Insect, David Shrigley, Jamie Reid, Neville Brody, Jon Burgerman, James Goggin, Kam Tang, Steven Wilson, Kate Moross, Kate Gibb, Stanley Donwood és még sokan mások.

Az este apropója, hogy 4 éve és 200 megjelenése már, hogy Kelet-Európában elsőként Magyarországon is megjelent az a barna boríték, ami mára megszokott hozzátartozója lett a budapesti underground élet színtereinek. Ennek örömére az este folyamán a Corvintető egy, a nagyközönség számára eddig elzárt termében lesz látható a Don't Panic elmúlt egy évtizedének több mint 200 posztere, valamint a magyarországon eddig megjelent összes boríték, amiken kiemelkedő magyar és külföldi alkotók gafikái láthatóak. Az alkotások nagy része kifejezetten erre a felületre készült és sehol máshol nem jelentek meg. A megjelent művészek között található Emil Kozak, Viagrafik, az 1000%, Evgeni Kiselev, Blik, Steven Herrington, Drez, ILK, Heat, Si Scott stb.

Az ünnep alkalmából az első 200 látogatót megajándékozzuk az első magyarországi poszter arannyal nyomott változatával, valamint a helyszínen lesz a teljes archívumunk, amit limitált mértékben ugyan, de a gyűjtők rendelkezésére bocsátunk, hogy kiegészíthessék a gyűjteményük hiányzó darabjait.

A kiállítás különlegessége, hogy látható lesz Banksy hatalmas vitákat kiváltott "Stop ESSO" című posztere, ami akkora népszerűségnek örvendett, hogy már csak néhány darab van belőle és önmagában magasabb értékre van biztosítva mint a kiállítás egésze.

Deadbeat

A montreáli születésű Scott Monteith, azaz Deadbeat harmadszor teszi tiszteletét a vájtfülű magyar publikum előtt.
A 2008-as Roots and Wire albumbemutató közel két év eltelte óta szoftvertechnikái fejlesztése mellett kiadványának száma is szép számmal gyarapodott. A dubtechno körökben kihagyhatatlan Dán Echocord jegyezte Romeo Kalimba, majd a Vampire ep remek keretként szolgált első hivatalos mix cd-je a Radio Rothko debütálásához.
A mix széles körökben vívott ki elismerést, hisz a stílus nagy klasszikusai mellett a Deadbeat-re jellemző hitek dub ötvözete a stílus naprakész bemutatásának.
Élő fellépése a mai modern elektronikus zene összes olyan technikai megoldását, kreativítását felsorakoztatja, mellyel inspirációt nyújt a közönség számára szintúgy, mint a stílus művelőinek. Dubstep, dubtechno, techno, snap-clap digital dancehall, kaleidoscopic house. Bárhogy is nevezzük, az erre az estre segítségül hívott Martin Audio hangrendszer remek szócsöve lesz Scott hangzásvilágának a tolmácsolásához.

Realistic Crew

Az együttes központi magját a közel tíz éve együttműködő Vranik
Krisztián (Krizsó) – Kalotás csaba páros alkotja. Bár dalaikat a mai napig külön – külön írják, a végeredmény mégis egységes és harmonikus egész. Akkor váltak ismertté, amikor a 36. magyar filmszemle győztes alkotása a fekete Kefe lett, amelyhez nem kis mértékben Krizsó és Csabi is hozzájárult, hiszen a film zenéjét ők készítették.

Az első sikerek után megjelent testiles&growgrow című első ep-jük még pusztán szólóanyagaik összekapcsolásából született. a lemezt a londoni sonic 360 kiadó Nagy Britanniában is megjelentette, Krizsóék később kétszer koncerteztek is a brit fővárosban.

Hosszú út vezetett odáig, míg valódi együttes szerveződött köréjük. Amikor felvetődött bennük a koncertzenekar ötlete, nem tervezték meg előre, hogy melyik posztra melyik játékost hozzák a csapatba. Budapest jellemző alternatív helyszínein lépésről lépésre bővült ki a csapat, Kárpáti Dodi (trombita), Hegyi Dávid (zongora), Márkos Albert (cselló), dJ Palotai rewind partisorozatáról ismert mcZeek és a magyar underground dívája, Berger Dalma (ének) - akit a kritikusok Björkhöz,Roísin
Murphyhez és Linda Perryhez hasonlítanak - csatlakozott hozzájuk.




Ferenc Vaspoeri

Ferenc Vaspoeri 1998 óta sok zenei irányzatot érintve, a mai napig formálja egyedi, de mégis változatos hangzásvilágát. Több éves komolyzenei- és hangszeres tanulmányai segítették abban, hogy megalapozza zenéi nem csak perkusszív, de harmóniából és fülbemászó dallamokból építkező sajátos jellemzőit. Akusztikus hangszerek, elektronika, humor - gyakran ezek az alkotóelemei Vaspoeri néha jazzes, néha azonban mély, melankolikus, esetleg dub-os, vagy épp tech-es zenéinek.

Amellett, hogy ismertté vált a magyar minimál szcénán belül, valamint számos hazai elektronikus zenei rendezvényen szórakoztatta már nagy sikerrel közönségét, volt alkalma fellépni többek közt a szlovák Wilsonic fesztiválon, illetve debütáló lemezmegjelenését a düsseldorfi Level Records-nak
köszönheti.

Hazai megjelenései megtalálhatóak a Chi Recordings, Glack Audio, Freakyhouse, Minimalheadz, Complementary Distribution kiadók katalógusaiban; külföldi kiadói közt szerepel többek közt a
francia Standard Klik Music, a német Salto Recordings, valamint az angol Multi Vitamins.

helyszín: Corvintető
cím: Corvin Áruház 4. emelet, VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utcából

Belépő:
21g-ig: 500 HUF
21h-24h-ig: 1000 HUF
24h-tól: 1500 HUF

program:

21h Kiállításmegnyitó
22h Realistic Crew koncert
23h - 0.30h Isu
0.30h - 02h Deadbeat - live
02h-03.30 Ferenc Vaspoeri - live
03.30h - 07h Beta
(A programok időbeli elhelyezkedése változhat)

kisterem:
22h-tól meghívott barátaink (Techno, House, Electro, Dubstep)

sound: Martin Audio
flyer: WES 21 (Schwarzmaler - CH)


www.dontpaniconline.hu
www.aktrecords.hu
www.corvinteto.hu
www.myspace.com/deadbeatcomputermusic
www.realisticcrew.net
www.myspace.com/ferencvaspoeri
www.hairy.hu









Flyer

Régebbi partyk ebből klubból

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó