Pulzar

Belépő
Elővételben 2010. június 21.-ig3 500 Ft
a koncert napján4 000 Ft

Partyajánló

The Whitest Boy Alive @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2010. június 22.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Indie
The Whitest Boy AliveA nyári napforduló előestéjén igazi popzenei különlegességre kerül sor az A38 Hajón.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

The Whitest Boy Alive @ A38, Budapest

A nyári napforduló előestéjén igazi popzenei különlegességre kerül sor az A38 Hajón.

  A Berlinben élő norvég dalszerző-énekes-producer, Erlend Øye érkezik nagyszerű indie-zenekarával, a Whitest Boy Alive-val. Az eddigi két lemezével sikert sikerre halmozó, sokak által várt együttes először lép fel Magyarországon, úgyhogy a fesztiválszezon közepén is érdemes az A38 Hajóra látogatni.


Európa válasza Beckre – némi zsurnalizmussal így foglalhatnánk össze a norvég Erlend Øye pályafutását. A sármosan estlen fiatalemberre a kétezres évek elején figyelt fel a világ, amikor honfitársai, a Röyksopp duó berobbant első lemezével, amelynek két kulcsdalán Øye összetéveszthetetlen hangja volt a korona. Ez a siker indította útjára Øye popduóját, a Kings of Convenence-t, ami bájos, közvetlen, az elektronikát elegánsan használó, egyszerre naiv és bölcs slágereivel aratott. Ám a norvég úriember nem csak a popban alkotott nagyot: szóló- és mixlemezei (többek között a neves DJ Kicks sorozatban megjelent), együttműködései egyaránt arról tanúskodtak, hogy Øye igazi stúdiómágus.

A nyughatatlan természetű Øye Berlinbe költözött, és 2006-ban új projektbe kezdett: a Whitest Boy Alive eredetileg elektronikát bőséggel alkalmazó dance-funk akciónak indult, aztán szép lassan egészen hagyományos felállású, de annál innovatívabb indie-pop zenekarrá vált. A középpontban az antisztár Øye, igazi geek kinézetével, vastagkeretes szemüveggel, a magazinok találó megfogalmazása szerint „túróstáska-frizurával”, sután és mégis magával ragadóan.

A kvartett második lemeze tavaly jelent meg, és a nyári turné Budapestet is útba ejti – az A38 Hajón tartandó  koncertre az előzetes információkkal ellentétben június 13. helyett június 22-én kerül sor!

A zenekar tagjai
Erlend Øye: vokál, gitár

Marcin Öz: gitár

Daniel Nentwig: billentyűsök

Sebastian Maschat: dob

Lemezek
Rules, 2009

Dreams, 2006

www.whitestboyalive.com

www.myspace.com/thewhitestboyalive

Régebbi partyk ebből klubból

Kapcsolódó cikkek

  • A38 Colours – Nyári partisorozat az A38 Hajón

    Az A38 Colours az A38 Hajó júniusban induló nyári partisorozata, ami a budapesti elektronikus partiélet legfontosabb szervezőbrigádjainak együttműködéséből született. Az A38 két, koprodukcióban megvalósuló sorozatán, a Technokunston és a Decknologyn kívül a Bladerunnaz, a Monkey6, az NVC, a Hairy és Groovejack vesz részt az együttműködésben, a cél pedig igen világos: létrehozni az idény legizgalmasabb nyári partisorozatát, ahol békésen megférnek egymás mellett a különböző műfajok, stílusok. Egyszerre szórakoztató és előremutató, laza és feszes, forró és hűvös: a londoni szcéna legfrissebb irányzataitól a magyar művészeti akadémiákig terjed a skála, élő koncertekkel, live actekkel, lemezlovasokkal, látványos vizuálokkal és a város legjobb hangrendszerével. Három bárpult, éjszaka is nyitva tartó étteremterasz, légkondicionált koncertterem, langy dunai szellővel hűsített tetőterasz, megújult külső hajóvilágítás, koktélakciók és minden egyéb, ami egy full extrás nyárhoz kell. Ez az A38 Colours, az A38 Hajó nyári partisorozata, minden csütörtök-péntek-szombat éjjel, júniustól szeptember közepéig.

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó