Pulzar

Belépő
Lányoknak1 000 Ft
Fiúknak2 000 Ft

Partyajánló

Dokk Progression @ Dokk, Budapest

Fellépők
Dátum 2009. április 18.
Helyszín Dokk, Budapest, Hajógyári sziget
Stílus Techno
Dokk Progression"Frankfurtból repülnek Budapestre, hogy az éjszaka folyamán csapdába ejtsék a kiváló elektronika hangjára összegyűlő éji vadat."Dokk, Budapest, Hajógyári sziget

Dokk Progression @ Dokk, Budapest

"Frankfurtból repülnek Budapestre, hogy az éjszaka folyamán csapdába ejtsék a kiváló elektronika hangjára összegyűlő éji vadat."

Április 18.
Dominik Eulberg, Tobias Becker, Alex Cortex, Naga

Helyszín:
Dokk
Budapest, hajógyári sziget


Száguldó szarvasok

A germán techno-rengeteg mélyebb területein élő rettenthetetlen hősök: 
Dominik Eulberg hobbi-ornitológus, Tobias Becker szarvasgondozó és a live hangokra specializálódott Alex Cortex április 18-án Frankfurtból repülnek Budapestre, hogy az éjszaka folyamán csapdába ejtsék a kiváló elektronika hangjára összegyűlő éji vadat. Jólelkű vadászok lévén reggel persze haza engedik az alkalmi zsákmányt, akinek megbabonázott kobakjában még napokig az ő játékuk dallama szól majd...

Érthetőbben fogalmazva a Dokk Progression soron következő szombati mókáján a fent nevezett művészekkel ünnepelhetjük a kölni (nem húsvéti!) Platzhirsch Schallplatten fennállásának ötödik évfordulóját. 
A hangzatos címke lefordításával most hadd ne bíbelődjünk, legyen elég annyi, hogy a Tobias Becker által alapított, szarvas-logós label a Michael Mayer féle Kompakt művészeinek egyik kedvenc kiadója. Aki tiszteletét tette a 2008. december 22-i Mayer-bulin a Dokkban, annak vélhetően ennyi elég is a meggyőzésből. Mások számára azonban hasznos lehet az információ, miszerint a szülinapos Platzhirsch többek között Luciano, Dominik Eulberg, Anja Schneider, Tobi Neumann, Christian Smith, Martin Eyerer, Martin Landsky, Sebastien Leger és vagy nyolcvan hasonlóképp nagyszerű művész alkotásait gondozta az elmúlt években.

Maga az alapító egyébként anno még bariton szaxofonnal nyomult, a neuss-i önkormányzat gyorsan oda is ítélet neki a legígéretesebb ifjúsági zenésznek járó díjat. Ha tudták volna, hogy húszévesen Tobias lemezjátszókra és keverőre cseréli a szaxit...! Szóval szaxofon a raktárba, dj-felszerelés a mindennapokba került, Becker pedig nemsokára Köln Warehouse Clubjában osztotta az igét. Aztán jött Berlin és a Paradise City, majd az ARTheater, ahol már Ricardo Villalobos, Steve Bug és Baby Ford is felfigyeltek dj-szettjeire. 2003-ban az akkor huszonöt éves művész létrehozza a Platzhirsch Schallplattent, melynek kiadványait 2004 óta a patinás Kompakt forgalmazza világszerte. Garnier, Kittin és Michael Mayer egyaránt vállon veregetik Tobiast időközben, aki ennek hatására előrukkol egy sub-labellel, s mit ad Isten a Kahlwind néven induló kiadó rögtön Sven Vath ínyére való. Siker siker hátán, 2007-ben végre megjelenik az első Tobias Becker lemez is, melynek bemutatóját a minden dj álmaként aposztrofált tokiói Wombban tartják. Schluss, pass, emberünk április 18-án a Dokkban zenél. Ennyi.

Ennyi? Dehogy! Hiszen itt van még nekünk a honi körökben már jól ismert Dominik Eulberg, és a live produkcióvak érkező Alex Cortex is! 
Dominik Eulbergről tudni illik, hogy a saját tulajdonában lévő Traumschallplatten illetve Trapez kiadók mellett Sven Vath Cocoonjával és Becker Platzhirschével dolgozik legszívesebben. Ennél jobban már csak az erdőjárás hozza izgalomba a madarász génnel megáldott dj-producert. Reggelente teleszkópjával bújja a természetet, hogy aztán az ott szerzett élményeit studiójában zenébe öntve tegye időtlenné. Egyébként az experimentális és innovatív techno híve, akinél több zenei díjat talán senki nem nyert az utóbbi években Németországban. Albumait veszik, mint a cukrot, lemezeit a kék bolygó minden valamire való elektronikus zenei zsánere ismeri. Budapestet nem először veszi célba távcsövével e komisz koboldra hasonlító művész, aki kétségkívül most is 100%-osan teljesít közönsége előtt!

Amennyire zajos sikerrel tört be az európai hadszíntérre Eulberg és Becker, Alex Cortex annál szerényebben alakítgatta karrierjét. Pedig lenne oka büszkélkedni: már a kilencvenes évek közepén live-ban alkotott, és oly kiadóknál adta ki lemezeit, mint a Kanzleramt, a Klang Elektronik, vagy Baby Ford PAL SL-je. A táncos-technotól a lélekteli ambient-elektronikáig nincs, amiben ne érezné otthon magát a húszas évei végén járó művész, aki oly muzikalitást mutat, melyre csak nagyon kevesen képesek. Ezért is csaphatott le zenéire többek közt a Booka Shade-et és MANDY-t is jegyző Get Physical.

És most tényleg ennyi. Folytatás élőben, április 18-án, a budapesti Dokk Clubban, ahol a korai érkezés erősen ajánlott, hiszen a Hairy-brigádból Naga melegíti be a terepet!



Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó