Pulzar

Belépő
Mindenkinek2 500 Ft

Partyajánló

¡Ya Basta! Sound System Live @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2007. május 10.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Jumpstyle, Hardstyle
¡Ya Basta! Sound System LiveEgy négy évvel ezelőtti áprilisi estén az A38 Hajó beharangozó koncertjének fő fellépője a Gotan Project volt a Petőfi Csarnokban.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

¡Ya Basta! Sound System Live @ A38, Budapest

Egy négy évvel ezelőtti áprilisi estén az A38 Hajó beharangozó koncertjének fő fellépője a Gotan Project volt a Petőfi Csarnokban.

 Az elektrotangó-zenekar egyik szellemi atyja, Philippe Cohen Solal ismét Budapestre érkezik, ezúttal country-inspirálta projektjével. A tíz éve alapított ¡Ya Basta! kiadó évfordulós turnéján Solal több funkcióban is fellép: élő akciójában a kitűnő steel-gitáros, Bucky Baxter a partnere, DJ-ként pedig régi barátjával, Daniel Haaksmannal dolgozik együtt.

Kevés dolog határozta meg jobban az évtized downtempo elektronikuszenei közízlését, mint a 2001-ben megjelent Gotan Project-album, a Revancha del tango. A trió, Astor Piazzolla páratlanul gazdag életművéből merítve szinte új irányt szabott az elektronikus világzenének. A Gotan Project manapság eléggé visszafogottan működik, de a tagok intenzíven tevékenykednek egyéb területeken. Ilyen az egyik alapító, Philippe Cohen Solal projektje, a Moonshine Sessions, ez az elbűvölő, laza és bájos elektro-country-pop lemez, amit az amerikai steel-gitárossal, Bob Dylan gyakori partnerével, Bucky Baxterrel és társaival hozott össze. Solal éppoly magabiztosan kirándul Nashville-be, a country legfontosabb városába, ahogy egykor leruccant Buenos Airesbe. A Moonshine Sessions igazi csemege, finom hangulatokból szőtt, andalító, holdfényes ábrándozás. A live act után Solal német barátjával és remixerével áll a lemezjátszók mögé, hogy egy maratoni, négyórás szettet mutasson be.

A ¡Ya Basta! kiadó története még tíz évvel ezelőtt kezdődött egy váratlan sikert aratott Rue Martel című válogatáslemezzel - a kiadó székhelye azóta is e X. kerületi párizsi utcában van. A kiadó sosem a mennyiségre tört, tíz év alatt mindössze hat nagylemezt jentetett meg, de ezek fontos mérfölköveivé váltak az elektronikus easy listeningnek. A label legnagyobb ásza persze a Gotan Project, de mellette a Boyz From Brazil, a Stereo Action Unlimited vagy David Walters is gyártott jó pár műfaji megaslágert.

Az est legnagyobb sztárja mégsem Solal, hanem Bucky Baxter, a zseniális steel-gitáros, aki öt éven keresztül dolgozott együtt Bob Dylannel, erőteljesen meghatározva Dylan kilencvenes évekbeli zenei világát. Később az új country-generáció nem kisebb nagysága, mint Ryan Adams pályáját egyengette, de játszott az R.E.M. és Steve Earle felvételein is. A multi-instrumentalista Baxter jellegzetes steel-gitár játéka a Moonshine Sessions alapvető és meghatározó eleme - budapesti fellépése igencsak különleges esemény.



http:/​/​www.myspace.com/​les10ansdulabelyabasta
www.yabasta-records.com/​
www.myspace.com/​moonshinesessions
www.myspace.com/​dahaaksi

A tetőteraszon: Easy Juggling - Bosi és barátai (Love Alliace) este 9-től. A teraszra a belépés díjtalan.

A feltüntetett időpont a koncertkezdés időpontja. Kapunyitás a koncertkezdés előtt egy órával. Az A38 Hajó honlapján előre lefoglalt jegyeket a kapunyitásig kérjük átvenni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk. További infó, jegyfoglalás, jegyvásárlás: www.a38.hu.

Buli Infó:

¡Ya Basta! Sound System Live - DJ $olal vs. Bucky Baxter (F/USA)
an introduction to the Moonshine Sessions
DJ Philippe Solal (F, Gotan Project), Daniel Haaksman (D)

2007. május 10., csütörtök 21h

Belépő elővételben: 2000 Ft, a fellépés napján: 2500 Ft.

Régebbi partyk ebből klubból

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó