Pulzar

Belépő
Mindenkinek2 500 Ft

Partyajánló

¡Ya Basta! Sound System Live @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2007-05-10
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus ismeretlen
¡Ya Basta! Sound System LiveEgy négy évvel ezelőtti áprilisi estén az A38 Hajó beharangozó koncertjének fő fellépője a Gotan Project volt a Petőfi Csarnokban.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

¡Ya Basta! Sound System Live @ A38, Budapest

Egy négy évvel ezelőtti áprilisi estén az A38 Hajó beharangozó koncertjének fő fellépője a Gotan Project volt a Petőfi Csarnokban.

 Az elektrotangó-zenekar egyik szellemi atyja, Philippe Cohen Solal ismét Budapestre érkezik, ezúttal country-inspirálta projektjével. A tíz éve alapított ¡Ya Basta! kiadó évfordulós turnéján Solal több funkcióban is fellép: élő akciójában a kitűnő steel-gitáros, Bucky Baxter a partnere, DJ-ként pedig régi barátjával, Daniel Haaksmannal dolgozik együtt.

Kevés dolog határozta meg jobban az évtized downtempo elektronikuszenei közízlését, mint a 2001-ben megjelent Gotan Project-album, a Revancha del tango. A trió, Astor Piazzolla páratlanul gazdag életművéből merítve szinte új irányt szabott az elektronikus világzenének. A Gotan Project manapság eléggé visszafogottan működik, de a tagok intenzíven tevékenykednek egyéb területeken. Ilyen az egyik alapító, Philippe Cohen Solal projektje, a Moonshine Sessions, ez az elbűvölő, laza és bájos elektro-country-pop lemez, amit az amerikai steel-gitárossal, Bob Dylan gyakori partnerével, Bucky Baxterrel és társaival hozott össze. Solal éppoly magabiztosan kirándul Nashville-be, a country legfontosabb városába, ahogy egykor leruccant Buenos Airesbe. A Moonshine Sessions igazi csemege, finom hangulatokból szőtt, andalító, holdfényes ábrándozás. A live act után Solal német barátjával és remixerével áll a lemezjátszók mögé, hogy egy maratoni, négyórás szettet mutasson be.

A ¡Ya Basta! kiadó története még tíz évvel ezelőtt kezdődött egy váratlan sikert aratott Rue Martel című válogatáslemezzel - a kiadó székhelye azóta is e X. kerületi párizsi utcában van. A kiadó sosem a mennyiségre tört, tíz év alatt mindössze hat nagylemezt jentetett meg, de ezek fontos mérfölköveivé váltak az elektronikus easy listeningnek. A label legnagyobb ásza persze a Gotan Project, de mellette a Boyz From Brazil, a Stereo Action Unlimited vagy David Walters is gyártott jó pár műfaji megaslágert.

Az est legnagyobb sztárja mégsem Solal, hanem Bucky Baxter, a zseniális steel-gitáros, aki öt éven keresztül dolgozott együtt Bob Dylannel, erőteljesen meghatározva Dylan kilencvenes évekbeli zenei világát. Később az új country-generáció nem kisebb nagysága, mint Ryan Adams pályáját egyengette, de játszott az R.E.M. és Steve Earle felvételein is. A multi-instrumentalista Baxter jellegzetes steel-gitár játéka a Moonshine Sessions alapvető és meghatározó eleme - budapesti fellépése igencsak különleges esemény.http:/​/​www.myspace.com/​les10ansdulabelyabasta
www.yabasta-records.com/​
www.myspace.com/​moonshinesessions
www.myspace.com/​dahaaksi

A tetőteraszon: Easy Juggling - Bosi és barátai (Love Alliace) este 9-től. A teraszra a belépés díjtalan.

A feltüntetett időpont a koncertkezdés időpontja. Kapunyitás a koncertkezdés előtt egy órával. Az A38 Hajó honlapján előre lefoglalt jegyeket a kapunyitásig kérjük átvenni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk. További infó, jegyfoglalás, jegyvásárlás: www.a38.hu.

Buli Infó:

¡Ya Basta! Sound System Live - DJ $olal vs. Bucky Baxter (F/USA)
an introduction to the Moonshine Sessions
DJ Philippe Solal (F, Gotan Project), Daniel Haaksman (D)

2007. május 10., csütörtök 21h

Belépő elővételben: 2000 Ft, a fellépés napján: 2500 Ft.

Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó